Politic Show: Norica Nicolai vede PNL in opozitie; Calatorii de tren gratuite pentru tinerii care doresc sa voteze; Circ electoral, din 1937 pana astazi; Geoana vrea sa negocieze formarea guvernului inca din ziua alegerilor; Rezultatele alegerilor abia dupa 10 decembrie
Norica Nicolai vede PNL in opozitie Norica Nicolai sustine ca cea mai buna solutie pentru liberali dupa 30 noiembrie ar fi trecerea in opozitie. “Eu as trece in opozitie, va marturisesc sincer. In mod normal, PNL ar trebui sa guverneze. Orice guvern minoritar poate rezista in Romania. Eu i-as da in momentul de fata lui Traian Basescu puterea. Sa stea sase luni, sa vedem ce rezultate are,” spune Nicolai, citata de Cotidianul.
PSD vrea sa fure startul la negocieri Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat, duminica seara, la Antena 3, ca va cere un mandat din partea Biroului Permanent al formatiunii, in noaptea de 30 noiembrie, pentru negocierile privind guvernarea, precizand ca, daca PSD va castiga alegerile, functia de premier este nenegociabila. „Voi lua un mandat din partea Biroului Permanent al partidului nostru. Intentionez sa iau acest mandat chiar in noaptea lui 30. (...) Parerea mea este ca discutiile despre formarea unei majoritati si de desemnare a unui premier vor incepe frenetic de pe la 7 seara pe 30 saptamana viitoare. De ce? Pentru ca, in clipa in care se stie scorul, nimeni nu sta cuminte doua saptamani, afirma Cotidianul.
Circ electoral, din 1937 pana astazi Si in urma cu 71 de ani, campania partidelor a fost „condimentata“ de batai, scandaluri la depunerea candidaturilor si sloganuri populiste. Politicienii de azi par sa nu fi evoluat prea mult fata de predecesorii lor din perioada interbelica, iar modul in care isi fac campanie nu difera spectaculos de cel abordat in urma cu 70 de ani. In 1936-1937, sustinatorii diferitelor partide se luau la bataie pe strada, partidul aflat la putere le punea alegatorilor la dispozitie mijloace de transport spre sectiile de votare, iar politicienii locali tineau mortis sa se traga pe sfoara unul pe celalalt ori de cate ori se intalneau, scrie EvZ.
Calatorii de tren gratuite dus-intors pentru tinerii care doresc sa voteze Tinerii cu varsta intre 18 si 25 de ani vor beneficia de o calatorie dus-intors gratuita pe calea ferata, catre si dinspre localitatea de domiciliu, cu trenul rapid, in perioada 28 noiembrie-1 decembrie 2008, pentru a putea vota. Prevederea este inclusa intr-un proiect de hotarare de guvern privind facilitarea exercitarii dreptului de vot la alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2008 de catre tineri, scrie Gandul.
Rezultatele finale ale alegerilor, abia dupa 10 decembrie Calendarul oficial al numararii voturilor si impartirii mandatelor in colegiile uninominale este neclar. Hotararea de guvern care se ocupa de acest calendar nu stabileste dupa data de 4 decembrie niciun termen precis, desi operatiunile terminate pana atunci sunt departe de aflarea rezultatelor finale. Autoritatea Electorala Permanenta da si ea ca ultima zi de referinta 4 decembrie, dar preconizeaza ca in acea zi se vor desfasura activitati care, potrivit hotararii de guvern, au loc "in termen de 24 de ore" sau "in termen de 48 de ore", scrie Romania Libera.
- +1 (1 vot)noricooo!! (Luni, 24 noiembrie 2008, 23:58) diktatoru' [anonim]in "disparitie" draga, nu in opozitie, acolo ti-e locul. lasa-ne in pace!!!! hai pa!raspunde trimite
- 0 (0 voturi)Calatorii de tren gratuite dus-intors pentru tiner (Marţi, 25 noiembrie 2008, 11:19) Ion I [anonim]:) interesant....raspunde trimite

Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
INTERVIU Paun Rohovei, însărcinatul cu afaceri al Ucrainei: Rusia a pregătit infrastructura militară din Crimeea pentru desfășurarea armelor nucleare / Obiectivul Moscovei - transformarea Crimeii într-un „portavion de nescufundat”
„Recensământul bugetarilor”. Liviu Mălureanu, președinte ANFP: Prin proiectul bugetar vrem să mapăm toți bugetarii, câți sunt, ce salariu au și ce fac / Concursuri naționale pentru posturile din administrație INTERVIU
Când marketingul ne păcălește să cădem în capcana consumului irațional/ Sunt diamantele valoroase sau nu?