Intelectualii lui Basescu si-au bagat singuri pumnul in gura. Tacere, confuzie si ingrijorare. Nicidecum indignare. Aceasta este starea de spirit a intelectualitatii din Romania in cea mai importanta perioada de dupa alegeri, cand pe scena politica se poarta negocieri intense pentru formarea unei majoritati parlamentare. Daca In urma cu cateva saptamani numai ipoteza unei coalitii PDL-PSD ar fi aruncat in aer societatea civila, acum intelectualii lui Basescu asteapta in liniste un deznodamant pentru ca abia apoi sa-si poata construi un discurs. Contactati de Cotidianul, oamenii de cultura au inchis rand pe rand telefonul fara sa faca vreo declaratie on the record, invocand faptul ca lucrurile nu s-au limpezit inca si solicitand amanarea exprimarii opiniei pana dupa validarea Cabinetului Stolojan.

Filialele PNL se revolta impotriva deciziei de trecere in opozitie. Liderii organizatiilor judetene ale PNL sunt pe cale sa provoace o revolta in partid, nemultumiti ca Biroul Executiv a decis trecerea in opozitie. Tot mai multi sefi de filiale, dar si unii vicepresedinti ai PNL considera ca presedintele Calin Popescu Tariceanu si-a depasit mandatul primit din partea Biroului Executiv, care i-a cerut sa "gaseasca solutii pentru a ajunge la guvernare", nu sa treaca in opozitie. Surse din partid sustin ca "sunt multi lideri din teritoriu care sunt revoltati de jocurile facute de Tariceanu in interesul lui Patriciu", scrie Romania libera.

Cum “s-a ales” cel mai tanar parlamentar roman.EVZ a fost in colegiul electoral care l-a trimis in legislativ pe mezinul Parlamentului. La doar 25 de ani, pentru Adrian Mocanu, odrasla de “baron local” si prosper om de afaceri, viitorul suna ca-n reclamele lui Naumovici. Adica, bine. Pentru buzoienii din localitatile butaforice ce s-au aflat in raza colegiului electoral cu pricina, maine este o chestiune de obisnuinta, cu raul, si cu Romania reala. In cifre si procente, povestea suna necomplicat si rece. Adrian Mocanu si-a castigat un loc in Camera Deputatilor, obtinand la uninominalul recent incheiat suficiente voturi incat sa nu mai treaca prin furcile caudine ale redistribuirii.

Carlan de la Iasi cere public un post in Guvern. Baronii locali incep sa ceara cu voce tare functii in administratia centrala. Liderul PDL Iasi, Dan Carlan, stie exact ce vrea, acum ca partidul sau va ajunge la guvernare. “Personal, optez pentru un post la nivel central, undeva in esalonul doi. Daca as fi pus sa aleg as face-o intre Ministerul Internelor, Organizarea Teritoriului si Mediu", scrie Cotidianul.