Mazilirea lui Vasile Blaga, urzita la Palatul Cotroceni. Marele perdant al impartirii posturilor guvernamentale a fost Vasile Blaga, care si-a vazut cedat, prin opera presedintelui Basescu, Ministerul de Interne in favoarea PSD. Desi acesta era singurul portofoliu declarat de PDL din start nenegociabil, secretarul general al partidului a ramas fara ministerul dorit dupa ce colegii de coalitie, dar si cei de partid au respectat, la marea impartire, indicatiile stabilite la Palatul Cotroceni. Vasile Blaga s-a numarat printre vechii democrati de care Traian Basescu s-a plans recent, sustinand ca „sunt de multi ani in conducerea partidului, dar n-au facut mare lucru“, scrie EvZ.

Ministrii PSD stau pe mai multi bani decat cei ai PDL. Un calcul realizat cu ajutorul proiectului de buget pe 2009 arata ca ministerele PSD au de cheltuit aproximativ 73 de miliarde de lei, fata de sub 50 de miliarde cate revin PDL. Democrat-liberalii sunt insa in avantaj in privinta surselor extrabugetare.Cele 50 de miliarde ale PDL sunt rezultatul sumei bugetelor pe ministere, respectiv ale celor aferente autoritatilor pentru turism si pentru sport, care ar deveni ministere, potrivit noii organizari, scrie Cotidianul.

Un candidat UDMR invins cere de la BEC un mandat. Cardiologul Imre Benedek de la Targu-Mures, implicat recent intr-un conflict cu politisti rutieri, care a candidat din partea UDMR pentru un fotoliu de deputat in Targu-Mures, contesta legea votului uninominal. Cu toate ca la redistribuire Benedek a pierdut, el cere sa-i fie dat un mandat castigat, potrivit legii, de alt coleg de la UDMR. Avocatul sau este nimeni altul decat Valeriu Stoica, scrie Romania libera.

Boc: „Ne-au facut, coane, asta e!“. Multi dintre greii PDL sunt nemultumiti ca in Guvern au fost trimise cadre tinere, in detrimentul politicienilor cu experienta. „Este un guvern de fatuci“, a declarat unul dintre liderii democrat liberali. Jumatatea de guvern a lui Boc sta pe un butoi cu pulbere. Lasati pe dinafara, greii din PDL maraie nemultumiti pe la colturi si asteapta esecul viitorilor ministri portocalii. Vasile Blaga, Sulfina Barbu, Radu Berceanu, Ioan Oltean, Cezar Preda, adica altadata locomotive ale partidului, au pierdut functiile pe care le vizau in Executiv sau in Parlament, fiind nevoiti sa faca loc tinerilor, asa cum a tunat de la Cotroceni, scrie Cotidianul.