Razboiul Mitrea - Geoana este departe de a se fi sfarsit, chiar daca, la ultima infruntare, castigator a iesit presedintele PSD. Intr-o conversatie telefonica, „la nervi“, primita la redactia EVZ dintr-o sursa anonima, Mitrea promite sa se razbune crunt pe Geoana. Printre altele, si pentru ca l-a impiedicat sa obtina functia de vicepresedinte al Senatului. „Cu Geoana am probleme. Mi-am bagat dintii in beregata si nu-i mai scot. La urmatoarea sedinta mai atac o data, si mai atac o data, si mai atac o data! Pana il rup!“, promite Mitrea intr-o discutie telefonica cu un personaj neidentificat. „Nu stiu. Nu-mi aduc aminte. Am vorbit foarte mult si eram foarte nervos“, a comentat Mitrea inregistrarea, scrie EvZ.

Social-democratul Robert Negoita este, fara nici o indoiala, primul parlamentar-imobiliar al tarii. El detine ... 1.603 case. 1.599 dintre acestea sunt apartamente in Popesti Leordeni, plus 741 de parcaje subterane, pe care este posibil ca deputatul sa le scoata la vanzare. La fel a procedat si in urma cu un an, cand potrivit declaratiei de avere, a vandut, bucata cu bucata, 578 de apartamente si locuri de parcare, el indicand in document adresa, dar si suma la care a fost incheiat contractul de vanzare-cumparare. In rest, Negoita mai are 4 case de locuit in Popesti Leordeni, Constanta si Voluntari. La acestea se adauga nu mai putin de 52 de terenuri intravilane si arabile in Popesti Leordeni, Voluntari, Afumati, Bucuresti si Constanta. Unele dintre ele au o valoare de impozitare de un milion sau chiar doua milioane de euro. Cel care ajunge la doua milioane de euro a fost cumparat de Negoita in 2007, are 10.850 metri patrati si se afla in Voluntari, scrie Gandul.

Liderul PSD, Adrian Nastase, a sustinut, ieri, ca Executivul condus de Emil Boc a fost creat “pentru ca Traian Basescu sa aiba un «tap ispasitor» in lunile urmatoare si o viata mai usoara la prezidentialele din 2009”. “Sunt convins ca presedintele nu se va abate de la traditia pe care el insusi a instituit-o, prin lansarea unui scandal major la inceputul fiecarui an. De aceea, nu cred ca anul 2009 va fi o exceptie din acest punct de vedere”, a mai precizat Adrian Nastase. In acest context, presedintele Consiliului National al PSD a sustinut ca este sceptic cu privire la perspectivele Aliantei PSD-PDL. Noul guvern este investit astazi de catre Parlament. Ulterior, potrivit procedurilor, membrii Cabinetului Boc trebuie sa depuna juramantul in fata presedintelui Traian Basescu, scrie Gardianul.

Rudele si pilele sefilor PSD se bat pe scaunele de secretar de stat. Biroul Permanent al PSD trebuie sa-i declare astazi pe fericitii castigatori ai posturilor de secretar de stat care revin partidului chiar inainte ca ministrii sa-si fi stabilit organigramele ministerelor. Estimarea facuta de liderii PSD spune ca social democratii vor avea cam 20 de posturi de secretar de stat, batalia pentru acestea fiind pornita cu mare entuziasm si energie chiar din clipa in care, acum doua saptamani, Comitetul Executiv a votat pentru Coalitia cu PDL. Doritorii, extrem de multi la numar - sunt in competitie cam 5 candidati pe un post de secretar de stat -, au fost sfatuiti sa isi depuna CV-uri la sediul partidului, pentru ca BPN sa faca o selectie, insa, ca de obicei, CV-ul va conta cel mai putin la impartirea posturilor, afirma Cotidianul.

Fostul senator PSD Ion Solcanu a declarat, duminica, cu ocazia bilantului activitatii de senator din ultimii 18 ani, ca PSD nu are momentan un candidat credibil pentru presedintie si a subliniat ca social-democratii au negociat "in genunchi" formarea noului Guvern. Fostul senator de Iasi a mai spus ca nu este exclus un exod de parlamentari PSD la PD-L, avand in vedere ca democrat-liberalii au nevoie de inca 20 de alesi pentru a guverna alaturi de UDMR. "PSD a negociat in genunchi formarea Guvernului, fiind iarasi la remorca altei formatiuni politice. In timp ce PD-L are ministerele-cheie, cele economice, PSD are portofolii cu mare expunere sociala, lucru ce va face ca social-democratii sa plateasca costurile crizei. PD-L va atrage din membrii nostri, avand in vedere ca parlamentarii au o mare marja de manevra intrucat au fost alesi uninominal. Acum, PSD nu are candidat credibil pentru presedintie, nu intamplator PSD a fost agatat la guvernare", a spus Ion Solcanu, in conferinta de presa, informeaza Romania libera.