Silaghi si Musetescu cer somaj de la parlament. 48 dintre fostii parlamentari, care nu au mai obtinut un mandat, au cerut indemnizatii tranzitorii pentru inca trei luni. Astfel, fiecare va primi de la parlament in jur de 14.250 de lei, in conditiile in care indemnizatia neta pe care o primeste un ales este de 4.750 de lei. Indemnizatiile tranzitorii au fost introduse in 2006 in statutul deputatilor si senatorilor si se acorda celor care nu au mai intrat in parlament si care sustin, printr-o declaratie pe propria raspundere, ca nu au nicio alta sursa de venit, scrie EvZ.

Omul lui Cocos, bagat pe usa din dos in Guvern. Guvernul Boc pare sa fi tinut cu toti dintii sa-l impuna in fruntea Secretariatului General al Guvernului pe consilierul de stat pe probleme constitutional-legislative de la Cotroceni, Daniela Nicoleta Andreescu. Deoarece Andreescu nu este si inalt functionar public, asa cum o cere fisa postului, Executivul s-a folosit de un artificiu juridic pentru a-i indeplini dorinta presedintelui Basescu de a o vedea pe Andreescu in fruntea SGG. A numit-o secretar de stat al Secretariatului, ce va exercita atributiile secretarului general al institutiei, scrie Cotidianul.

Prefectii liberali, eliminati pe capete din prefecturi. Nici nu a fost inca finalizata lista secretarilor de stat, ca prin toate judetele s-a declansat o adevarata vanatoare pentru functiile de prefect si subprefect. Pentru eliberarea posturilor judetene de conducere se mizeaza pe doua strategii: fie invocarea principiului mobilitatii, fie modificarea legii care sa permita politizarea prefecturilor, in ciuda recomandarilor UE, scrie Romania libera.

Finul lui Basescu a pus sef la Fisc cu mana PDL. Ultimul intrat oficial in esalonul doi al guvernului este de ieri Sorin Blejnar, numit de premierul Emil Boc seful Agentiei Nationale pentru Administrare Fiscala, cu rang de secretar de stat. Fostul comisar general al Garzii Financiare a fost impins in guvern de filiala PDL Arad, fiind sustinut puternic de Gheorghe Falca, primarul Aradului si finul presedintelui Traian Basescu, scrie EvZ.