Medicii, actorii si profesorii pensionari ii cer lui Boc sa-i lase sa profeseze. La o saptamana dupa ce Cabinetul Boc s-a mandrit cu masura prin care cei care s-au pensionat si vor sa fie angajati ai statului roman sunt obligati sa aleaga intre pensie si salariu, lovitura de imagine data prin acesta ordonanta de urgenta a Executivului s-a intors ca un bumerang impotriva sa. Mai multe categorii au cerut – iar unele au si obtinut deja – derogari, avand in vedere ca printre victimele „efectului curativ al sistemului public” invocat de Emil Boc se numara categorii care numai la pensionari de lux nu se pot inscrie – actori, profesori, medici, batrani care au copii in plasament familial, scrie Gandul.

Basescu ia curentul PDL. Presedintele Basescu nu si-a schim­bat opinia in legatura cu in­fi­in­tarea CEN, dar a renuntat la fermita­tea cu care si-o exprima in timpul cam­paniei electorale. „Pre­sedintele considera ca trebuie ur­mata politica Uniunii Europene in do­me­niul ener­giei, care stimuleaza concu­renta in do­meniu“, ne-a de­clarat mier­curi Vale­riu Turcan, pur­ta­torul de cuvant al Administratiei Pre­zi­den­tiale, scrie Cotidianul.

Competitie mare intre filialele PDL pentru un post in Guvern. Conducerea PDL s-a intrunit si ieri intr-o noua sedinta pentru a analiza candidaturile partidului pentru posturile de secretar de stat. Comisia desemnata luni de Biroul Executiv Central va trebui ca intr-o saptamana sa faca nominalizarile pentru esalonul doi din ministere. Candidatii au completat o cerere in care si-au exprimat optiunea pentru un minister sau altul. Cele mai mari sanse sa ocupe un post de secretar de stat le au candidatii la parlamentare care au castigat in colegiile lor, dar din cauza redistriburii au pierdut un mandat de ales. In asemenea situatie sunt 20 de pedelisti care au ramas pe afara in urma scrutinului si care vor fi recompensati cu posturi in ministere. In fruntea acestor ghinionisti se afla candidatul PDL pentru romanii din strainatate pentru colegiul Europei de Est, Eugen Tomac, cel caruia i-au lipsit patru voturi pentru a obtine peste 50%, scrie Romania libera.

Funar, pe lista fostilor alesi care cer pomana de la stat. Fostul parlamentar PRM Gheorghe Funar a solicitat din partea Senatului sa i se acorde indemnizatie tranzitorie pana cand va avea o sursa de venit. Liderul peremist a declarat ca in prezent nu are nicio alta sursa de venit. „Sper ca intr-un timp foarte scurt sa rezolv problema“, a aratat el, precizand ca va candida la functia de primar al orasului Cluj-Napoca, dar ca ia in calcul si reluarea postului de profesor universitar. In total, 11 fosti senatori solicita de la Senat indemnizatie tranzitorie pentru ca nu au nicio sursa de venit, acestia urmand sa primeasca, lunar, aproximativ 5.000 de lei, timp de trei luni, scrie Cotidianul.