Hasotti se da un cunoscator "al jocurilor de culise" Vicepresedintele PNL Puiu Hasotti a declarat ieri ca formula actuala de guvernare a fost stabilita inca din luna august 2008 de catre Traian Basescu si Mircea Geoana. "Aveam informatii legate de negocierile din PD-L si PSD de mai bine de un an. Era o aripa in PSD care negocia la Cotroceni, care se ducea la Cotroceni, aripa din care facea parte si grupul de la Cluj, dar erau si alti lideri importanti ai PSD, cu binecuvantarea lui Mircea Geoana. Si am tot mai multe informatii colaterale care arata ca intelegerea intre Traian Basescu si Mircea Geoana pentru formula de guvernare a avut loc in luna august", a spus Hasotti. Potrivit acestuia, daca PSD si PD-L ar fi facut cunoscute intentiile de colaborare in timpul campaniei electorale, ar fi avut reale probleme cu depasirea pragului electoral, scrie Curentul.

Senatorul PSD, Miron Mitrea, a declarat pe blogul sau ca adevarata cauza a scandalului de la MAI, in care ministrul de interne, Gabriel Oprea, este acuzat de liderul PSD Mircea Geoana ca nu l-a consultat in ceea ce priveste oamenii numiti in fruntea ministerului, o reprezinta interesele personale si de grup ale unor lideri PSD, care vor sa-si numeasca acoliti in posturi cheie. "Ministrul Oprea si-a permis sa numeasca niste secretari de stat si niste sefi de departamente in ministerul pe care il conduce. Iar prin aceste numiri a deranjat anumite grupuri de interese din PSD", scrie Mitrea pe blogul personal. El mai spune ca nu Geoana este cel care a reactionat "violent" la numirile de la MAI, ci "altii, mai mult sau mai putin sefi in partid, care s-au grabit sa-l ameninte pe Oprea cu decapitarea si abia apoi sa-l sune pe Geoana", afirma Adevarul.

Printre cei patru noi secretari de stat de la Ministerul Administratiei si Internelor figureaza, la propunerea organizatiei PSD Vrancea, si Catalin Vrabie, fost prefect al judetului. In anul 2006, Catalin Vrabie a fost protagonistul unui scandal de braconaj. Ex-prefect PSD de Vrancea si fost director al Directiei de Relatii Interne si Internationale a Consiliului Judetean Vrancea, Catalin Vrabie a scapat de acuzatiile de braconaj formulate la adresa sa de catre politisti din cauza faptului ca IPJ Vrancea nu a avut in dotare reactivi speciali necesari pentru determinarea naturii carnii si a sangelui descoperite in congelatorul si respectiv masina actualului secretar de stat. Astfel, in data de 12 iulie 2006, Catalin Vrabie si paznicul de vanatoare Marian Malureanu au fost depistati de catre politisti, in trafic, cu o masina a organizatiei PSD, "in zona comunei Gura Calitei, pe cand se intorceau de la o vanatoare pentru care nu aveau autorizatie", potrivit comunicatului de atunci al IPJ Vrancea, afirma Romania Libera.

Scandalul declansat in Kiseleff de informatia potrivit careia Ilie Sarbu ar fi negociat timp de doi ani cu Traian Basescu realizarea unei aliante PSD-PD-L capata amploare. Ion Iliescu a declarat astazi, pentru ziarul Gandul, ca ii va cere lui Ilie Sarbu sa explice, in BPN-ul de luni al PSD, in ce conditii au avut loc aceste negocieri. “Astept clarificari din partea domnului Sarbu: in ce conditii au avut loc negocierile, din partea cui a primit mandat, si daca a fost sau nu singur la discutii”, a declarat Iliescu. Presedintele de onoare al PSD a numit pe blogul personal acest demers al actualului minstru al agriculturii, drept un “complot” pentru promovarea aliantei PSD-PD-L. Surse din PSD sustin ca ar fi posibil ca fostul presedinte sa ceara excluderea din partid a lui Sarbu. “Nu m-am pronuntat in acest sens. Vreau ca, mai intai sa ma clarific. Voi face, ulterior, mai multe comentarii. Oricum, daca este adevarat ceea ce sustine Ilie Sarbu ca s-a intamplat e foarte grav si complet nefiresc”, a incheiat Iliescu. Ilie Sarbu ii raspunde lui Iliescu: “Ce sa facem?! Sa ii tragem si noi la raspundere pe cei care au complotat cu liberalii?!”

Orban si Antonescu se vad la sefia PNL si vor congres extraordinar. Nicolaescu sustine ca „neghiobii“ spun pe strada ce vorbesc in partid. In vreme ce Calin Popescu-Tariceanu este in vacanta in America de Sud, in tara lideri ai liberalilor, neacomodati inca cu opozitia, se vad la sefia PNL. Dupa Ludovic Orban care crede ca actualul sef al partidului „nu mai poate“, un alt vicepresedinte, Crin Antonescu, se vrea la carma liberalilor si cere congres extraordinar. Tariceanu este aparat insa de apropiatii sai, Eugen Nicolascu catalogandu-i drept „neghiobi“ pe contestatari, iar Bogdan Olteanu spune ca ideea congresului este „la fel de inteligenta precum cea a anticipatelor“, afirma EvZ.