Liberalii au platit scump fiecare vot. Liberalii au investit cel mai mult in fiecare vot pe care l-au primit la alegerile parlamentare de anul trecut, pretul platit pentru ca stampila „votat“ sa fie aplicata pe candidatul PNL fiind de 2,2 euro. Astfel, partidul lui Calin Popescu-Tariceanu a cheltuit in campanie aproape sase milioane de euro si a obtinut, in total pentru Camera Deputatilor si Senat, putin peste 2,6 milioane de voturi. Cei mai eficienti in privinta raportului cost-beneficiu s-au dovedit cei de la UDMR, cu o valoare a fiecarui vot de 0,9 euro, in vreme ce PDL si PSD+PC, pentru care si-au exprimat optiunea aproape doua treimi dintre cei care au mers la urne, au scos din vistierie cate 1,3 euro, respectiv 1,6 euro, scrie EvZ.

Proful Voiculescu ii da sfaturi anticriza „premierului” Basescu. Presedintele Traian Basescu are un consilier neasteptat in privinta solutiilor pe care ar trebui sa le adopte Romania pentru a depasi criza economica. Pe nimeni altul decat mai vechiul sau dusman, liderul Partidului Conservator, Dan Voiculescu. Acesta i-a adresat marti o scrisoare deschisa sefului statului - pe care voalat il prezinta drept sef al Guvernului - in care ii infatiseaza cele 6 solutii pe care Cabinetul Boc ar trebui sa le adopte in viziunea sa pentru a evita recesiunea. Misiva le-a fost expediata si premierului Emil Boc, sefului Senatului, Mircea Geoana, si sefului Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, scrie Cotidianul.

Boc si Geoana inchid primul episod al declaratiilor razboinice PDL-PSD. La finalul unor runde de declaratii dure impotriva actelor guvernamentale ale coalitiei PDL-PSD, generate de cazul Gabriel Oprea, premierul Emil Boc a explicat luni seara ca alcatuirea coalitiei guvernamentale intre PDL si PSD nu a fost dorita de toata lumea. Ca a reprezentat o decizie acceptata cu greu de catre persoane din ambele partide. Emil Boc a asigurat insa ca va fi un partener corect al social-democratilor si ca se va concentra asupra prioritatilor. Faptul ca alianta PDL-PSD nu a fost dorita de toata lumea i se pare lui Boc un lucru firesc intr-o societate democratica, scrie Romania libera.

Partidul lui Becali va fi «inghitit» de PD-L. Pentru a nu pierde controlul asupra Consiliului General al Primariei Capitalei, unde PD-L si PNG au 28 de consilieri dintr-un total de 55, democrat-liberalii vor sa fuzioneze cu partidul lui Gigi Becali. Surse democrat-liberale afirma ca, in scurt timp, conducerile celor doua partide vor declansa procedurile de fuziune prin absorbtie. Procesul se va desfasura dupa tiparul folosit la fuziunea prin absorbtie a PD cu PLD, dar fara modificarea denumirii partidului prezidential, afirma sursele noastre, scrie Gardianul.

Horia Ghibutiu, in "Se cauta un dictator", afirma ca "dictatura e un sport care nu si-a pierdut suporterii romani. Aceasta e una dintre concluziile care s-ar putea trage din Studiul valorilor romanilor, bazat pe un chestionar adresat conationalilor din strainatate, dar ale caror opinii - ne asigura autorii sondajului - nu difera de cele ale cetatenilor care au decis sa traverseze criza pe meleagurile natale. Inteleg si respect dreptul concetatenilor de a fi dezgustati de politicieni, ba sunt dispus sa tolerez chiar si nostalgia multora fata de „tatuca“ din fruntea statului, care veghea neincetat la „binele“ natiei. Cred insa, cu tarie, ca drumul democratiei in Romania e ireversibil si ca, fara sa fie ideala, ea reprezinta unica forma de organizare sociala acceptabila intr-o tara care a parasit definitiv lumea a treia". Citeste integral in EvZ.

Parlamentul da o gaura la buget de 15 miliarde de euro. Anul acesta se vor implini douazeci de ani de la deranjamentul din decembrie ’89. La aniversare, in centrul Capitalei se vor scanda cu patos lozinci precum: „Comunismul traiasca, traiasca si-nfloreasca in tara romaneasca!“, „Cinste lor, cinste lor, cinste comunistilor!“, „Tot inainte, vajnici comunisti!“, „Oooo-leeee, ole-ole-ole, coooomuniiiism, victorie!“. Crucile din Piata Universitatii vor fi infasurate in drapel rosu, cu secera si ciocan. De la balconul fostului CC, Ion Iliescu, inconjurat de fostii mari nomenclaturisti, inca in viata, va multumi organizatolilor malii adunali populare, care au venit sa-i ovationeze pe comunistii ca el. In semn de omagiu si adinca pretuire, securistoidul Dan Voiculescu va inmina unui bolsevic in virsta de o suta de ani cheia. Cheia de la o casa nationalizata, scrie Academia Catavencu.