Maine, 28 ianuarie,Academia Catavencu va ofera suplimentul “Top 49. Cele mai sexy femei din politica”. Realizat prin metode specifice, in care au fost analizati indici de performanta precum inaltime, talie, bust, complexitatea interventiilor chirurgicale (acolo unde a fost cazul), numarul de operatii bancare pe cont deschis rezultate in urma activitatii politice, evolutia profesionala, influenta exercitata in rindul formatiunii politice ori importanta si puterea de decizie ale oamenilor politici care le-au marcat ascensiunea, topul se doreste a fi o suma a valorilor feminine care au reusit sa se impuna intr-un domeniu pina nu de mult dominat de barbati.

Democrat-liberalii vasluieni nu s-au prezentat luni la semnarea protocolului cu PSD, asa cum stabilisera in prealabil de acord. Infratirea intre partide se amana si in alte judete. Conducerea coalitiei de guvernare a dat ragaz inca doua saptamani filialelor pentru semnarea protocoalelor de colaborare. Iubirea neimpartasita dintre PSD si PDL capata chiar aspecte ilare in anumite organizatii. La Vaslui, spre exemplu, democrat-liberalii au lipsit fara nici o explicatie de la semnarea certificatului de casatorie, respectiv impartirea deconcentratelor. „(...) Urma sa continuam discutiile in cursul acestei zile, dar membrii PDL nici nu s-au prezentat la negocieri, nu mai spun ca ar fi trebuit sa semnam protocolul de colaborare. Probabil cei de la PDL nu si-au rezolvat problemele din interior, mai au de discutat, de analizat, poate nu s-au decis asupra oamenilor care ocupa deja functii, nu stiu ce s-a intamplat“, a declarat luni presedintele Organizatiei Municipale PSD Vaslui, Ioan Tibulca, citat de Cotidianul.

Ministrul turismului, Elena Udrea, a lasat ieri sa se inteleaga ca presedintele Traian Basescu va candida si in acest an la prezidentiale, in ciuda avertismentului recent transmis PDL-ului de seful statului, ca inca se mai gandeste. Intrebata daca o candidatura la presedintie ar intra in intentiile sale, fosta sefa a Cancelariei de la Cotroceni a negat indirect, motivand ca „tara are presedinte si va avea cu siguranta in urmatorii sase ani“. „Acelasi“, a precizat Udrea intr-o interventie televizata, scrieEvenimentul Zilei.

Potrivit afirmatiilor liderului PSD, Mircea Geoana, in linii mari numirile pe posturi sunt finalizate. "Sper sa fie incheiate in maximum 48 de ore", a precizat liderul PSD referindu-se la secretarii de stat desemnati de PSD. Cum intalnirea lui Geoana cu ministrii pesedisti a urmat unei alte intrevederi, la nivelul liderilor coalitiei PDL-PSD, Geoana a cerut propriilor oameni sa-si exercite mandatul "intr-un spirit de disciplina". "Vreau sa spun inca o data si inca o data. (...) In partid si in Guvern nu exista un semiguvern PSD si un alt semiguvern PDL. Exista un guvern al Romaniei, pe care trebuie sa-l serviti cu totii cu profesionalim", a spus Geoana in timp ce era filmat de camerele de luat vederi, inaintea discutiei confidentiale cu social-democratii. In culise, liderii PSD si cei ai PDL au avut discutii tensionate pe tema procentelor alocate ministerelor conduse de social-democrati, dar si maniera in care sunt amanate numirile secretarilor de stat PSD, afirma PSD, scrie Romania Libera.

Radu Buturoaga, student in ultimul an la crestina universitate “Dimitrie Cantemir” (o universitate nu tocmai de maici sau calugari, daca ne amintim scandalul “inscrieri ilegale pe favoruri sexuale”cu presedintele univerisitatii), a fost luat in colimator de comisia de etica a sus numitei institutii de invatamint. Ce putea sa faca un student pentru a oripila acest templu al probitatii morale? Sa incepem cu arma crimei, care este nici mai mult, nici mai putin decit un blog, pe care studentul cu pricina isi exercita cu singe rece dreptul la libera exprimare pe spinarea stimabililor membrii ai rectoratului si nu numai. Priejul? Vizita din 14 noiembrie 2008 a lui Mircea Geoana, aflat in campanie si in cautare de suflete ratacite de copii cu drept de vot. Introducerea in sala a liderului PSD a fost fauta cu apelativul “domnul prim-ministru”. Iar Androneasca a fost, evident, “doamna ministru”. Toate aceste ceausisme l-au revoltat pe studentul nostru, care a povestit in detaliu, pe blogul personal (romanianbigspender.blogspot.com), marele eveniment, la care a asortat si citeva remarci la adresa unor profesorii ai universitatii. Care, in opinia sa, “se prostitueaza” moral. Uite asa s-a trezit studentul in fata unui mare consiliu inchizitor, format din madam decan Cecilia Tohaneanu, din Luminita Dragne, consilier juridic, din Mihaela Voicu, secretara universitatii si Octavian Bentoiu, consilierul rectoritei, pentru a da socoteala pentru cele scrise pe blog. Dupa ce i s-a spus ca libertatea de exprimare nu e atit de libera cum se crede, a fost propus spre exmatriculare cu mentiunea ca ar exista o cale pentru a evita acesta situatie, si anume de a gidila orgoliile ranite ale profesorilor si ale celor din conducerea universitatii cu o scrisoare in care sa le ofere scuzele de rigoare, scrie Academia Catavencu.

Vechea garda a PD-L incearca sa inchida gura reprezentantilor fostului PLD prin numirea unor apropiati ai lui Stolojan (Ionut Popescu si Andreea Vass) in functii de consilieri ai premierului Emil Boc. Mai mult, chiar Stolojan va face parte dintr-un consiliu economic coordonat de Boc. Gabriel Sandu este singurul membru al defunctului PLD care a obtinut o pozitie de ministru, cel al Comunicatiilor, in actualul Executiv. Chiar daca a renuntat la functia de prim-ministru, Stolojan tine aproape de Executivul lui Emil Boc. El a precizat ca va participa la sedintele grupului consultativ de analiza economica pe care l-a anuntat Emil Boc, imediat dupa nominalizarea sa ca prim-ministru. Stolojan a spus ca acest grup nu a fost constituit inca oficial, dar ca va fi prezent la lucrarile acestuia, afirma Gardianul.

Presedintele Traian Basescu a declarat, intr-o emisiune a postului public de televiziune, ca a avut discutii cu Mircea Geoana privitoare la formarea unui guvern PD-PSD in septembrie 2007. In acea perioada, Parlamentul urma sa supuna la vot o motiune de cenzura, care pana la urma a fost respinsa. Basescu a precizat ca discutiile s-au oprit in momentul in care motiunea de cenzura a fost respinsa de Parlament, scrie Adevarul.