Conducerea ANRE a fost preluata de un exsecurist, vilele de protocol vor fi controlate de fostul sef al Imprimeriei Nationale, priceput in afaceri imobi­liare paguboase pentru stat, iar Garda de Mediu a fost data pe mana lui Sil­vian Ionescu, actionar intr-o firma de profil. Cotidianul va prezinta o sin­teza cu vechii din sistem, pusi pe bara in tim­pul guvernarii Tariceanu si recu­perati acum de premierul Emil Boc, cel care spunea recent ca isi doreste „sange proaspat“ in sistem. Unul dintre cele mai sonore nume „pa­tate“ este cel al lui Silvian Ionescu, proaspat sef al Garzii de Mediu. Io­nes­cu a mai detinut acest post in pe­­ri­oa­da 2005-2007, in timpul Cabine­tului Tari­cea­nu I, dar l-a parasit odata cu debar­carea PD de la guvernare, scrie Gardianul.

Vicepresedintele PNL, Relu Fenechiu, le-a propus lui Tariceanu si lui Antonescu sa desfasoare o campanie in filialele PNL din tara, astfel incat unul dintre cei doi sa fie desemnat seful PNL si sa fie si candidatul la presedintie. Fenechiu sustine ca propunerea sa a fost acceptata, in principiu, de acestia. „Cei doi sunt capabili sa faca o campanie in care sa nu se bata unul cu altul. Sa nu se bata in sensul mizerabil, murdar“, a spus Fenechiu. Referindu-se la Ludovic Orban, Fenechiu a subliniat ca nici acesta nu indeplineste conditiile pentru a deveni sef al PNL: „I-am spus si lui Orban ca nu are anvergura necesara pentru a conduce PNL, desi este destept si are o memorie incredibila, scrie EvZ.

Animozitatile dintre social-democrati si democrat-liberali au impiedicat constituirea si functionarea aliantei guvernamentale in judete precum Buzau, Olt, Bistrita-Nasaud, Gorj, Maramures, Vaslui, Dolj, Timis, iar la Hunedoara si Galati nu s-a ajuns pana acum la o intelegere. La Buzau, situatia este de-a dreptul confuza. Alianta este sabotata chiar din interiorul celor doua formatiuni. Vicepresedintele PDL, Cezar Preda, liderul organizatiei judetene, a anuntat deja ca, la Buzau, coalitia cu PSD nu exista. "Nu vom incheia la noi in judet o alianta cu social-democratii. La noi nu se aplica protocolul dintre cele doua partide", a precizat Preda. Mai mult, jocurile PSD din Consiliul Judetean sunt sabotate chiar din interiorul partidului. In CJ, presedintele Vasile Mocanu (PSD) a tras sforile pentru inlocuirea vicepresedintelui PNL, Ioan Caton Mateesescu, cu social-democratul Stefan David. Insa, la vot, culmea, propunerea lui Mocanu a cazut cu ajutorul unor consilieri PSD. Conflictele existente intre presedintele Consiliului Judetean, Vasile Mocanu, si seful organizatiei judetene, Ion Vasile, au dus, asadar, la respingerea nominalizarii pesediste, scrie Romania Libera.

Desi a stat deoparte si s-a implicat in viata de partid mai putin decat a acuzat Traian Basescu, magnatul Dinu Patriciu a simtit ca e momentul sa isi exercite din nou influenta in PNL. Dupa ce, in urma cu o luna, si-a petrecut vacanta, pe iahtul sau, alaturi de familia Tariceanu, Patriciu a hotarat ca in PNL a venit vremea schimbarii. Dupa cum ne-au declarat surse din PNL, Patriciu ar vrea ca Tariceanu sa se retraga din prima linie si sa accepte eventual functia – mai mult onorifica – de presedinte al Consiliului National. Omul de afaceri il sprijina pe Crin Antonescu, vechiul sau prieten, pe care l-a sfatuit sa candideze nu numai la sefia PNL, ci si la Presedintia Romaniei. Antonescu, singurul lider liberal care si-a asumat public relatia cu Patriciu, chiar si atunci cand acesta era declarat de Basescu inamicul public numarul 1, nu pare insa tentat sa intre in competitia pentru sefia PNL, scrie Gandul.

Vicepresedintele PSD, Victor Ponta, deputat de Gorj, si-a criticat dur, intr-o conferinta de presa, colegii din PDL, cerand cu insistenta debarcarea lui Ionel Mantog din fruntea Complexului Energetic de la Turceni. Despre deputatii democrat-liberali Ponta a spus ca se comporta ca niste „papagali“, iar despre Ionel Mantog, ca doreste sa fie schimbat „in procent de 101%“ din functia de director de la Turceni. Discutiile au fost blocate, acum trei saptamani, dupa ce social-democratii i-au acuzat pe democrat-liberali ca au luat toate posturile de conducere din minerit si energie, respectiv sefiile complexelor energetice de la Rovinari si Turceni, precum si conducerea Societatii Nationale a Lignitului Oltenia. Deputatul Victor Ponta declara ca nu va accepta niciodata ca directorii unitatilor din minerit si energie sa fie politicieni si va sustine oricand specialisti, chiar daca acestia provin din PSD sau PDL, scrie Gardianul.

Romania sufera de bolsevism capitalist sustine Mircea Dinescu in Epoca Boc(ca) di leone "Pana si sensul celebrei parabole cu capra vecinului a fost deturnata fiindca insusi Dumnezeu, in varianta basesciana, bate la usa saracului ca sa-i aduca vestea cea buna, ca are in traista cadavrul caprei de vis-à-vis pe care a otravit-o cu Furadan. Odata cu taxa pe masinile vechi s-a trecut la taxa pe oamenii vechi, lista railor din aceasta tara umflandu-se ca vaca scapata in trifoi.Caci dupa profesorii cu experienta si marii actori care sug sangele proaspat al poporului au urmat soferii de pe microbuzele particulare si femeile care nasc tripleti. Abia ce se deschise sezonul de vanatoare la pensionarii cu chef de munca si, hocus-pocus, se dezlantui cruciada impotriva halatelor albe. Ideea e simpla: taiem toti copacii si cu ocazia asta descoperim si uscaturile. Din pacate pana si musiu Arafat a pus botul la intifada impotriva medicilor, reinventand sub forma unui telefon otravit celebra Boc(ca) di leone de pe vremea inchizitiei in care delatorii anonimi varau in gura unui leu de piatra scrisorica incriminatoare ca sa-si vada vecinii pe rug." (inegral in Cotidianul).