Lia Olguta Vasilescu ne anunta: Schimb loc in Parlament zona Filiasi-Cetate cu birou ultracentral in Craiova. „Vipera lui Vadim“, cunoscuta si ca Lia Olguta Vasilescu, s-a transformat, odata cu migrarea spre zarile mai calde si mai eligibile ale scenei politice, in „Albinuta lui Geoana“. Totusi, femeia inca mai pastreaza, undeva intr-un cotlon secret al inimioarei ei, amintirea tribunului. Si de-aia vrea sa-si pastreze si spatiul in care-si avea biroul de parlamentarita, capatat prin Vadim. Numai ca pe locul din centrul buricului Craiovei, vizavi de Primarie, au mai pus ochii doi baieti cu merite deosebite, medicii Tudor Udristoiu si Mircea Surpateanu, senator si respectiv deputat, alesi pe listele PD-L in colegii din orasul Craiova, chiar din oras, scrie Academia Catavencu.

Vanghelie, exterminatorul de ministri. Liviu Dragnea si Gabriel Oprea si-au dat demisia de la MAI dupa ce nu au reusit sa-l impuna la minister pe omul lui Vanghelie, Mincu Silvestru. Ambitia lui Marian Vanghelie de a-si instala oamenii in fruntea Ministerului Administratiei si Internelor (MAI) a pus punct si carierei de ministru a lui Liviu Dragnea, dupa ce in urma cu trei saptamani mai facuse o victima: Gabriel Oprea. Mincu Silvestru este numele interpusului lui Vanghelie pe care Dragnea nu a reusit sa-l impuna in functia de secretar de stat pentru ordine publica. Refuzat de Emil Boc, dar presat de Vanghelie si Hrebenciuc, Dragnea nu a fost ajutat de propriul sau trecut de baron local al PSD sa se mentina in fruntea MAI, astfel ca, cedand presiunilor, a ales libertatea si a demisionat, scrie EVZ.

Tariceanu joaca la ofsaid cu Orban. Presedintele PNL s-a consultat cu liderii din teritoriu pentru a stabili data congresului. Miscarea i-a dat peste cap planurile lui Orban. Liberalii isi vor alege o noua conducere in cadrul unui Congres extraordinar care va fi organizat in luna martie a acestui an. Cel mai probabil, Tariceanu va fi reconfirmat presedinte, scrie Adevarul.

Noul regulament de criza la Senat: a se stinge lumina dupa fiecare sedinta. Dupa ce premierul a facut luni seara un apel la Parlament sa faca economii, senatorii s-au conformat si au renuntat sa-si mai purifice aerul. Deputatii strang cureaua doar pe jumatate. Premierul Emil Boc a facut aseara, dupa intal­nirea cu sindicatele, un apel la alesi sa suporte criza la fel ca toti romanii, adica cu reducerea cheltuielilor. "Partenerii sociali au insistat si noi am fost absolut de acord sa facem un apel public la Camera Deputatilor si Senat pentru ca prin bugetele pe care le adopta sa dea dovada de retinere, sa aplice si ei constrangerile financiare ale anului 2009, pentru ca intr-o societate democratica toti trebuie sa fim solidari intr-o perioada dificila si nu numai unii dintre salariatii sistemului public din Romania", a pledat el. Spre deosebire de deputati, senatorii au fost mai receptivi la rugamintea primului ministru, scrie Gandul.

Deputatii au club. Chermezele alesilor nu vor mai fi pe holuri. Deputatii au votat, ieri, un proiect de hotarare prin care Clubul Parlamentarilor va primi un spatiu din Palatul Parlamentului pentru desfasurarea activitatii, presedintele clubului Corneliu Ciontu precizand ca, in prezent, clubul functioneaza pe un hol. “Actualul spatiu este impropriu, este pe un hol al Palatului Parlamentului. Prin proiectul de hotarare, vom primi un spatiu la etajul trei, unde se afla serele Camerei, sere care vor fi mutate”, a declarat Corneliu Ciontu, noteaza Gardianul.

In editorialul "Pasol na turbinca, Dragnea!", Robert Turcescu vorbeste despre demisia lui Liviu Dragnea. "Liviu Dragnea se intoarce in barlogul lui din Teleorman. Decat codas la oras, mai bine-n sat fruntas. Vorba veche, dar fara acoperire la fata locului, cata vreme vorbim de un judet sarac, cu un municipiu resedinta de judet, Alexandria, ca vai de el, in ciuda domniei indelungate a celui care s-a vrut ministru de Interne si n-a rezistat mai mult de doua saptamani. Ce s-a intamplat cu Dragnea? De ce a plecat un personaj avid de putere dintr-o functie pe care a preluat-o cu garda de onoare si chiolhan?". Integral in Cotidianul.

Cristian Ghinea vorbeste in editorialul sau "Sa importam niste responsabilitate" despre evenimentele politice ce au dus la criza economica in care ne aflam acum. "Acum aproape doi ani am scris un articol care se numea "Mi-e dor de FMI". Era doar inceputul derapajelor financiare ale Guvernului Tariceanu, criza financiara mondiala nu aparuse, asa ca mai multi cititori m-au acuzat ca sunt tradator pentru ca vreau supraveghere straina. De fapt, spuneam acolo ca decizia din 2005 de a abandona acordul cu FMI fusese una curajoasa, dar trebuia dublata de responsabilitate pentru a se dovedi o decizie inteleapta. Cand cineva te tine de mana, e bine ca vrei sa stai pe propriile picioare, dar trebuie sa si poti. Acum se vede ca decizia a fost una dezastruoasa". Integral in Romania Libera.