Dancu si Rus nu au vrut pe scena cu Vanghelie. Mircea Geoana, Cristian Diaconescu si Marian Vanghelie au participat miercuri la lansarea candidatului PSD pentru Primaria Cluj, Teodor Pop Puscas. Actiunea a fost umbrita de un eveniment neplacut pentru organizatori: liderii Grupului de la Cluj, Vasile Dancu si Ioan Rus, au preferat sa nu urce pe scena alaturi de invitatii de la Bucuresti. „Sunt aici colegii si prietenii nostri «Ucu» Rus si Vasile Dancu, si locul lor este aici pe scena. Au existat discutii si disensiuni, dar iata ca Marian Vanghelie a luat o piatra in gura si a venit aici, la Cluj-Napoca“, a incercat Geoana sa-i convinga pe cei doi sa urce pe scena, potrivit Cotidianul.

Geoana acuza un blat PDL-UDMR la alegerile din Cluj. Presedintele PSD Mircea Geoana a denuntat „blatul electoral“ dintre PDL si UDMR pentru Primaria Cluj-Napoca. Geoana s-a referit la intelegerea dintre cele doua partide: UDMR nu-si pune candidat, iar PDL ii mentine pe maghiari in functiile din institutiile descentralizate. „Este jignitor pentru romani si maghiari ca cineva sa incerce sa manipuleze votul democratic prin neprezentarea unui candidat din partea UDMR“, a spus Geoana, conform EvZ.

Prima misiune a lui Nica: eliminarea oamenilor lui Vanghelie. Presedintele Mircea Geoana a venit, marti seara, cu numele ministrului de Interne in buzunar, de la intalnirea avuta cu Emil Boc si Traian Basescu, la Palatul Cotroceni, dupa ce seful statului a spus ca doreste sa se implice personal in deblocarea crizei de la MAI. In sedinta Biroului de Conducere a partidului, Geoana a spus ca vicepremierul Dan Nica este formula agreata pentru a prelua si portofoliul Internelor, si ca trebuie ca PSD sa schimbe si cele doua propuneri facute pentru functiile de secretar de stat, respectiv Ionel Georgescu pentru sefia DGIPI si Mincu Silvestru, favoritul lui Marian Vanghelie, scrie Cotidianul.

Horia Ghibutiu, in "Pase cu Adrian Nastase", vorbeste despre meciul cu scantei dintre PDL si PSD, de ieri, de la Comisia juridica a Camerei Deputatilor. "Pe post de trofeu era Adrian Nastase, mai precis urmarirea sa penala in cazurile „Zambaccian 2“ si „Tamara“. Ambele echipe primisera ca indicatie tactica neaosul indemn „ai, n-ai mingea, tragi la poarta“, o vorba din fotbal, sportul acela care se joaca vreo noua luni pe an pe teren, iar restul la DNA. Sesizand miza partidei, arbitrii-asistenti PNL si UDMR au disparut ca prin farmec de pe marginea terenului, sa nu strice bunatate de derby ridicand steagurile aiurea. Dupa ce si-au dat la gioale fara mila, deputatii rivali au ajuns la loviturile de departajare, citeste vot, care indica o egalitate perfecta: 9-9." Integral in EvZ.

In "Recviem pentru Golden Blitz", Cristian Teodorescu afirma ca "un cutit a fost infipt pe neobservate in inima vie a istoriei acestei tari. Golden Blitz nu mai este! Comisia de Patrimoniu a Capitalei tace. Reactiunea jubileaza. Nu era decat un restaurant! vor fi spunand cinicii ale caror suflete nu vibreaza la nimic. Complexul Mesterului Manole a lovit din nou! vor fi observand resemnati ganditorii care stiu ca in Romania nimic nu dureaza. Poate doar istoricii cu adevarat patrioti sa fi facut legatura ca tocmai in jurul Zilei Unirii acest restaurant a fost facut una cu pamantul. Cand am aflat ca patronul localului a asistat in tacere la salbatica actiune a buldozerelor, aidoma unui capitan de vapor care paraseste ultimul nava, m-am gandit ca in pieptul sau ticaie cordul Romaniei profunde. Si cum stirea nu era tocmai limpede, mi-am imaginat ca bietul om n-a organizat o manifestatie de protest pentru a nu tulbura Presedintia cu prilejul aniversarii zilei in care Milcovul a fost secat dintr-o sorbire". Integral in Cotidianul.