Buda sare la gatul PDL-istilor care nu-si tin gura.Iritat de o declaratie in presa a deputatului de Galati Mihai Boldea, abia intrat in parlament, liderul PDL Cluj, Daniel Buda, a facut circ pe seama acestuia in public, inainte de sedinta Comisiei juridice a Camerei Deputatilor. „Tu, care vorbesti mult si prost si spui numai prostii in ziare, sa taci!”, si-a apostrofat Buda colegul de partid in fata mai multor parlamentari din comisie si a unui secretar de stat de la Ministerul Justitiei, sustin surse care au asistat la incident, scrie EvZ.

Haiducul bugetului, Liviu Dragnea, a fugit in Brazilia. Ceata lui s-a predat. Indata ce s-au incheiat, la Sinaia, lucrarile Adunarii Generale a Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene din Romania, in cadrul carora baronii locali le-au cerut parlamentarilor, sub amenintarea retragerii sprijinului politic, sa nu voteze bugetul daca nu vor fi mai multi bani pentru administratii, in PSD a inceput scandalul. Pentru a se detasa de situatia creata de el, Liviu Dragnea, seful Consiliului Judetean Teleorman, a plecat de doua zile din tara, lasandu-i pe parlamentari sa lucreze la buget. Surse din PSD au declarat pentru Gandul ca Dragnea, impreuna cu Radu Mazare si cativa apropiati ai acestora au plecat in Brazilia, la Rio, pentru a se destinde cateva zile in perioada renumitului carnaval, scrie Gandul.

Fenechiu – one man show la dezbaterile pe buget. Liderul PNL Iasi s-a amuzat teribil miercuri seara in cadrul interventiilor sale din timpul dezbaterilor pe buget. A glumit sau s-a certat usor cu presedintele de sedinta si nu a scapat nicio ocazie de a-l ironiza pe premierul Emil Boc sau partidul acestuia. Sedinta s-a terminat la ora 1:00 noaptea, dupa zeci de contestari din partea Opozitiei, scrie Cotidianul.

PSD deturneaza Codurile de la Guvern spre Parlament. Ministerul Justitiei va trimite Guvernului saptamana viitoare proiectele Codurilor civil, penal, de procedura penala, precum si de procedura civila. Calendarul, stabilit marti seara la Palatul Cotroceni de presedintele Basescu si reprezentantii institutiilor implicate in reforma justitiei, prevede ca 15 mai sa fie termenul-limita pentru dezbaterea in comisiile speciale ale Parlamentului. In cazul in care Parlamentul nu va respecta acest termen, cele patru Coduri vor fi adoptate de Guvern intre 15 mai si 1 iunie, prin asumarea raspunderii, scrie Romania libera.

Cristian Teodorescu, in "Geoana a calcat pe becul ghinionului", afirma ca "In frica lor ca Basescu le pregateste ceva, pesedistii isi dau singuri la cap, preventiv, iar Geoana a introdus starea de asediu in partid. Romania e tara prea mica pentru PSD si, cum Vanghelie n-o poate pune la dospit sa ajunga la toti jumatatea care li se cuvine, partidul s-ar agita si daca nu l-ar banui pe Basescu de intentii necurate. Dar daca tot e un partid supraponderal care periodic se rupe sub propria sa greutate, liderii sai ar trebui sa priceapa ca partidul e mai important decat conducatorul si decat unitatea de monolit in jurul lui". Integral in Cotidianul.

In "Basescu nu mai joaca ceardas", Sabina Fati sustine ca "Traian Basescu ar vrea sa-i aiba de partea sa la alegeri si pe unguri, si pe nationalistii romani, exersand mersul pe sarma intre liberalismul politic adoptat pana acum si deviationismul tipic politicienilor autohtoni in prag de campanie electorala. Metamorfoza este periculoasa pentru ca readuce in spatiul public un discurs expirat, folosit in prima decada a anilor ’90 de Ion Iliescu pentru a-si consolida puterea. Vorbind despre "epurarea etnica" a romanilor din secuime, Traian Basescu aluneca pe o panta gresita, fiindca presedintele stie ca judetele Covasna si Harghita au fost colonizate pe vremea comunismului, mai cu seama cu functionari administrativi, ofiteri de politie, armata si securitate care s-au mutat acolo cu familiile si care au privit cu ostilitate mediul in care au fost stramutati". Integral in Romania libera.