SGG a identificat o „molima brusca” la Corpul de Control. Secretariatul General al Guvernului ii acuza pe salariații Corpului de Control al guvernului ca și-au luat concediu medical pentru a nu putea fi concediați. „Urmare a faptului ca li s-a comunicat ordinul de preaviz și celor prezenți la serviciu pe 17 și 18 februarie 2009, pentru a trena punerea in aplicare a OUG 3/2009, s-au imbolnavit brusc, in numar considerabil, astfel ca in aceasta fosta structura (Departamentul de control al guvernului - n.r.) se pare ca au fost angajați salariații cei mai expuși la imbolnavire brusca din tot aparatul guvernului, daca este sa ne luam dupa numarul de certificate medicale eliberate in 2009, luna februarie, in special din 17.02.2009 incoace”, se arata intr- o precizare a SGG, transmisa ieri EvZ.

„Imi pare rau ca i-am facut de rusine pe colegii de la PSD”. Ancheta politistilor de la Crima Organizata si a procurorilor DIICOT in dosarul gruparii de crima organizata condusa de consilierul local PSD, Lucian Torj, continua. Ieri, dupa o noua serie de audieri au fost efectuate alte doua perchezitii. Primul obiectiv vizat a fost barul de noapte „Trei maimute“, aflat in apropierea complexului studentesc din Timisoara. De aici veneau o parte din banii retelei de crima organizata. Din datele adunate pana acum de anchetatori au reiesit ca, o parte dintre membrii gruparii aveau prostituate care „produceau“ pentru ei in acest bar de noapte controlat de Torj, scrie Gandul.

Apel pentru emanciparea romilor. Presedintele Basescu a afirmat, cu ocazia implinirii a 153 de ani de la dezrobirea romilor, ca incluziunea acestei etnii este departe de a fi realizata. "Stigmatul social, problemele sociale grave si prejudecatile legate de etnia roma atat in tara, cat si peste hotare fac ca romii sa fie adeseori priviti ca niste «cetateni de mana a doua». Dincolo de aderarea formala la principii generale care permit recunoasterea drepturilor acestor comunitati, lipsesc masurile concrete care sa vizeze depasirea dificultatilor acestora de zi cu zi", a spus seful statului, potrivit Romania libera.

Blat peste capul lui Tariceanu. Trei vicepreședinți PNL, Eugen Nicolaescu, Cristian David și Dan Radu Rușanu, au obținut, pe cont propriu, susținere financiara de 1,2 milioane de lei din partea puterii, de la bugetul de stat. In schimb, din cele 3.000 de amendamente ale celorlalți parlamentari liberali doar unul singur a fost acceptat in bugetul pentru 2009, care a fost adoptat ieri cu voturile PSD și PDL. PNL și UDMR au fost impotriva, scrie EvZ.

Geoana le-a fixat amazoanelor PSD directia: Palatul Cotroceni. „Cine ar fi crezut sau suspectat PSD ca nu va avea tinta cucerirea Palatului Cotroceni si instalarea unui social-democrat in decembrie anul viitor la Cotroceni inseamna ca nu cunoaste PSD sau nu cunoaste politica”, a declarat Mircea Geoana, vineri, la sedinta conducerii Organizatiei de Femei a PSD. El a a respins, vineri, supozitiile conform carora PSD nu ar viza castigarea alegerilor prezidentiale, anuntand, in plus, ca obiectivul partidului la europarlamentare este castigarea a 15 mandate din cele 33 care revin Romaniei, scrie Gandul.

Laura Cernahoschi, in "Maroni: ipocrizia profitabila politic", afirma ca "pe seama “pericolului romanesc” poti sa castigi voturi sau sa distragi atentia de la criza economica. Ce conteaza ca romanii fara acte ti-au facut curat in casa, iar tu ai facut trafic de influenta pentru ei? Sa nu ne mai plangem ca politicienii romani sunt cei mai mincinosi si mai profitori din lumea aceasta! Nu, ei isi gasesc echivalentul perfect in peninsula italiana, la fratii nostri latini, la fel de corupti si de panglicari. Domnul ministru italian de Interne, Roberto Maroni, deschidea gura luni pentru a-si indemna conationalii “sa fie rai cu imigrantii fara acte” - cei din afara Uniunii Europene, care ii agaseaza in Peninsula la fel de mult ca si romanii". Integral in Cotidianul.

In "Buget de austeritate si pomeni electorale anticipate" sustine ca " Felul in care decurg in Parlament asa-zisele dezbateri pe marginea proiectului bugetului mi se pare de-a dreptul scandalos. De-acum inainte, nici unul dintre parlamentari nu va mai putea fi acuzat ca a parazitat o legislatura intreaga, fara a fi depus macar un amendament. Sa depui insa 7.000 de amendamente, adica, in medie, 15 pentru fiecare ales, mi se pare cel putin o exagerare. Ca 2.000 dintre ele provin de la grupul PNL (adica 21 de caciula) poate fi – in contextul dat – firesc: opozitia are de regula mai multe nemultumiri fata de o lege promovata de catre Guvern, caci se presupune ca parlamentarii puterii au avut deja prilejul sa-si impuna punctele de vedere in faza redactarii de catre colegii lor din Executiv." Integral in Romania libera.