„Dom’ Costel”, pus pe faras de Boc. Liderul PDL Emil Boc a cerut ieri filialei Dolj sa-l excluda din partid pe Constantin Iancu, directorul Administratiei Nationale a Imbunatatirilor Funciare (ANIF), despre care EVZ a dezvaluit ca este urmarit penal pentru lipsire de libertate si santaj. Potrivit liderului PDL Dolj, Radu Berceanu, excluderea lui Iancu ar urma sa fie luata in discutie sambata. Ca sef al guvernului, Boc i-a cerut totodata ministrului agriculturii, Ilie Sarbu, sa-l demita pe Iancu si de la ANIF, la mai putin de o luna dupa ce, in calitate de lider al PDL, el insusi validase numirea acestuia, scrie EvZ.

Ion Iliescu danseaza in „Clubul de la Bucuresti”. Un grup de 50 de pesedisti au fondat, ieri, in biroul din strada Atena al lui Ion Iliescu, o noua organizatie nonguvernamentala, un grup de „reflectie al stangii romanesti”. „Clubul de la Bucuresti”, in care se regasesc multi pesedisti care au pierdut partida in PSD, nu se va transforma in partid, dau asigurari fondatorii. Initiativa i-a apartinut domnului Ion Iliescu, care de altfel a fost si nasul acestei organizatii, domnia sa gasind formula si titulatura, scrie Gandul.

Vizita presedintelui Traian Basescu in Ucraina a fost amanata. Ministerul Afacerilor Externe de la Bucuresti a anuntat ieri, printr-un comunicat de presa, ca vizita oficiala a sefului statului roman la Kiev, care urma sa inceapa azi, nu va mai avea loc. Surse din randul observatorilor diplomatici consultate de Cotidianul au pus contramandarea pe seama blocajului aparut la nivelul comisiilor de experti bilaterale. Ei sunt de parere ca, de fapt, partea romana a fost cea care ar fi solicitat contramandarea vizitei, dupa ce expertii de la Bucuresti nu ar fi ajuns la un numitor comun cu cei de la Kiev, in cursul negocierilor pentru acordul - cerut de Ucraina - privind micul trafic de frontiera.

Scandal intre PSD si PC pe tema fuziunii. Intrigati de propunerea de fuziune, dar si de refuzurile repetate ale PSD de a numi conservatori macar la conducerea institutiilor deconcentrate, liderii PC au solicitat intrunirea conducerii Aliantei cu social-democratii. Nemultumirea conservatorilor este in crestere, mai ales ca au vazut cum pica, rand pe rand, toate capetele sefilor plantati de PC in diverse functii in guvernarea Tariceanu, scrie Romania libera.

Consilierul lui Tariceanu refuza sa lase casa de la RA-APPS. Mirel Gheorghe Talos, consilierul lui Calin Popescu Tariceanu si actual deputat PNL de Salaj, a fost dat in judecata de catre RA-APPS, deoarece acesta refuza de un an sa paraseasca locuinta de serviciu primita de la RA-APPS. „Nu am parasit casa de la RA-APPS, deoarece am avut niste probleme personale. Zilele acestea voi rezolva problema. O s-o trimit pe avocata mea sa rezolve pe cale amiabila procesul cu RA-APPS“, a declarat deputatul Talos, potrivit Cotidianul.

In "Tribul lui Boc", Ioana Lupea afirma ca "Mihaela Boc intra in marea familie a politicienilor romani care confunda statul cu buticul personal, unde poti sa-ti angajezi si nevasta, si verisorul, chiar daca nu stiu tabla inmultirii. Gradul de rudenie, scuza premierului, e irelevant. Conteaza doar ca interesul public e subordonat interesului de familie. Si se intampla de fiecare data cand in centrul unei organizatii se afla loialitatea si nu competenta, experienta si integritatea. Cine iti este mai credincios decat propria nepoata, sange din sangele tau? In cine sa mai ai incredere, daca nu in tribul tau transferat cu avionul de la Cluj la Bucuresti, in guvern?". Integral in EvZ.

Sabina Fati, in "Romania – tara meritului genetic", sustine ca "nu este doar o traditie politica strangerea rudelor in acelasi loc, ci si una institutionala. In diplomatia autohtona nu sunt doar multe cupluri, ci adesea si destui copii care urmeaza cu naturalete si poate cu talent carierele parintilor lor. In acest fel razbesc mai usor, sunt mai protejati si se pot dezvolta mai bine. Concursurile sunt pentru ei doar niste formalitati, nu doar fiindca sunt fiii, fiicele, nepotii sau nepoatele celor care au functii solide, ci si pentru ca ei au diplomatia in gene, au invatat-o de mici, apoi au fost trimisi la scoli bune. Altfel spus, in acest caz se trece totul in contul traditiei, nu al nepotismului. La fel se intampla adesea si la serviciile secrete, unde abilitatile specifice se mostenesc din tata-n fiu, sau in armata, unde doar initiatii stiu pe ce pedala sa apese pentru a ajunge in locurile cele mai caldute si mai bine platite". Integral in Romania libera.