Parlamentul, „paiata” Codurilor justitiei. Rolul parlamentului in adoptarea Codurilor juridice va fi mai mult unul de forma. Dupa aparitia surpriza la sedinta de ieri a CSM, presedintele Traian Basescu a anuntat ca guvernul va trece oricum Codurile pe 15 mai, prin procedura de asumare a raspunderii, chiar daca intre timp le-a trimis si in parlament, scrie EvZ.

Pogea: Toti bugetarii isi vor primi cel de-al 13-lea salariu in luna martie. Peste 1,3 milioane de bugetari isi vor primi cel de-al 13-lea salariu pana la sfarsitul lunii martie, iar procesul de acordare a acestuia va incepe chiar de luni, a declarat in aceasta seara, la Realitatea TV, ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Pogea. "Bugetarii isi vor primi cel de-al 13-lea salariu in luna martie, urmand ca din 2 martie sa inceapa distribuirea acestora esalonat. Oamenii trebuie sa aiba rabdare intrucat isi vor primi toti salariile intr-o luna", a precizat Pogea, scrie Adevarul.

Relu Fenechiu a sarit in barca lui Crin Antonescu. Potrivit unor surse, Crin Antonescu are sanse reale sa devina presedintele PNL la Congresul de luna viitoare. Aceleasi surse sustin ca Relu Fenechiu, unul dintre sforarii partidului, a sarit in barca grupului condus de Antonescu. Mai mult, sursele afirma ca Ludovic Orban se pregateste in urmatoarele zile sa-si anunte retragerea din cursa pentru sefia PNL, lasand astfel cale libera lui Antonescu in lupta sa cu actualul presedinte al PNL Calin Popescu-Tariceanu, scrie Gardianul.

„Turista de Romania” Elena Udrea si-a tavalit pantofiorii de lac cu tocuri de 12 centimetri prin nametii din Harghita si Covasna. Mai grabita decat colegii ei ministeriali Ecaterina Andronescu si Ioan Bazac, in compania carora se va intalni, vineri, cu reprezentantii autoritatilor locale din Covasna si Harghita, ministrul Turismului, Elena Udrea a descins in zona inca de joi, pentru o scurta trecere „de lucru” prin cateva statiuni, scrie Gandul.

Ziaristul Oprea l-a ferit pe presedintele Basescu de dictatura. Judecatoria Sectorului 1 a invocat CEDO in motivarea deciziei prin care jurnalistul Cristian Oprea a castigat procesul intentat de pre­sedin­tele Traian Basescu ca limitarea libertatii de opinie conduce la totalitarism, scrie Cotidianul.

In editorialul "Dezarmare energetica", Jacek Saryusz-Wolski si Charles Tannock vorbesc despre "<> a anilor ‘70 – privarea de resurse energetice in scopuri politice. Sigur, a folosi petrolul sau gazele ca arma politica e ceva mai usor de zis decat de facut, dar reeditarea disputei ruso-ucrainene pe marginea gazului si oprirea livrarii gazelor inspre o mare parte a Uniunii Europene ar trebui sa ne determine sa ne concentram asupra nevoii UE de a-i dezarma pe cei care ar avea de gand sa utilizeze arma energetica. Ca strategie pe termen lung, embargourile energetice s-au dovedit intotdeauna inutile. Arabia Saudita s-a confruntat cu o scadere brusca a cotei sale din exporturile mondiale de petrol in cei 12 ani care au urmat embargoului din 1973-1974. Imensele cresteri de preturi din anii ‘70 au devenit nesustenabile pentru ca au obligat guvernele din Europa si din alte parti ale lumii sa-si protejeze consumatorii prin accize mai mari, conservare si sporirea productiei de petrol din state non-OPEC". Integral in Romania Libera.