Emil Boc sustine candidatura Elenei Basescu pe listele PDL pentru Parlamentul European si spune ca fata presedintelui nu a profitat de pe urma acestui statut pentru a obtine functii in partid. „Elena Basescu nu a profitat niciodata de calitatea de fiica a presedintelui pentru a cere in partid vreo functie sau pentru a se implica. A luat-o de jos, a crescut prin structurile de tineret, a candidat in partid impotriva altora”, a spus Boc. Premierul a laudat si relatia sa cu principalul membru al familiei prezidentiale, Traian Basescu. „Presedintele Traian Basescu este partenerul ideal pentru un prim-ministru. Am crezut si cred intotdeauna in valoarea parteneriatului, iar Traian Basescu este intr-adevar un partener”, a sintetizat Boc calitatile sefului statului, scrie EvZ.

Fotografia la zi a disputei pentru sefia PNL arata ca Tariceanu ar primi in jur de 520 de voturi, dar ii sufla in ceafa Crin Antonescu, creditat cu 500 de voturi. Mai raman in joc 300 de voturi. Ludovic Orban, sef de campanie neoficial al lui Crin Antonescu, a declarat pentru Cotidianul ca raportul de forte este net nefavorabil lui Tariceanu. „Din cei 570 de delegati validati pana acum in 19 filiale care au avut conferinte judetene, 450 de voturi sunt ale noastre, 120 ale lor. Treizeci de organizatii judetene, prin presedintii de organizatii, au semnat pentru Crin“, a spus Orban. Bogdan Olteanu neaga insa estimarile lui Orban: „Noi nu facem niciun fel de numaratoare, iar ce spune domnul Orban este o minciuna. Cel mai bine ar fi fost pentru dansul sa-si numere voturile obtinute la alegerile din Capitala“, afirma Cotidianul.

Pe presedintele Traian Basescu l-ar putea astepta un al doilea tur de scrutin desi i se intrevede un adversar care sa-i puna probleme. Concluziile de mai sus se bazeaza pe datele sondajului de opinie al BCS, ale carui rezultate au fost date publicitatii ieri si care a fost realizat in prima decada a lunii februarie a acestui an. 6,66 este media notelor de la 1 la 10 acordate de cei 1.347 de romani care au fost invitati sa aprecieze “modul in care s-a comportat Traian Basescu ca presedinte in acest mandat”. Cu toate acestea, actualul sef al statului este favorit pentru un nou mandat la Palatul Cotroceni, cu 35 la suta din intentiile de vot, in cazul unor prezumptive alegeri prezidentiale anticipate, relateaza Cotidianul.

Referitor la competenta, repondentii l-au indicat pe Emil Boc drept "cel mai competent ministru" si pe Elena Udrea drept "cel mai incompetent ministru". Totusi, activitatea lui Emil Boc a fost notata de persoanele intervievate cu o medie de 6,34. In ceea ce priveste intentia de vot la alegerile europarlamentare, 39,1% din cei chestionati au indicat PDL. PSD a fost mentionat de 31,3% din repondenti, iar PNL, de 16,6%, relateaza Romania Libera.

Sorin Oprescu a anuntat ieri ca nu va candida la prezidentiale, ramanand pe pozitii la primarie. „Nu voi candida. Am spus ca raman la primarie si o voi face chiar daca imi va fi greu. Nu ma aflu in campanie electorala”, a spus Oprescu, aflat in Grozavesti la o intalnire cu studentii. Un refuz ferm privind o eventuala candidatura a venit si din partea premierului Boc. El a precizat, ca „nici in vise” nu si-a pus problema sa candideze, raspunzand astfel unui zvon care dadea ca sigura o rocada intre el si actualul presedinte care isi doreste sa devina premier, pe modelul lui Putin, informeaza Gandul.

Premierul Emil Boc se pregateste sa “umble” la agentiile guvernamentale. El a anuntat, in cadrul unei emisiuni televizate, ca in zece zile va fi desfiintata Cancelaria Primului-Ministru. Surse guvernamentale sustin ca, prin restructurarea acestor agentii, Boc incearca un control mai strict asupra activitatilor din guvern. Boc a spus ca el va avea, ca prim-ministru, dupa restructurarea Cancelariei, ceea ce are orice prim-ministru din UE: un corp de consilieri, de secretari de stat si consilieri de stat, purtator de cuvant si sef de cabinet, dar intr-o structura restransa, scrie Gardianul.

Ministrul turismului si Mircea Dinescu au trecut peste jignirile din trecut pentru indeplinirea „telului” comun: revitalizarea turismului romanesc. Acest episod a parut sa fie trecut cu vederea la petrecerea de la sfarsitul saptamanii, organizata pe mosia lui Mircea Dinescu, din localitatea doljeana Cetate, cu ocazia finalului festivalului anual „Zilele Marin Sorescu”. Poeticul implicat in titulatura petrecerii nu a avut, in fapt, nimic de-a face cu desfasurarea de forte de la fata locului: ministrul turismului s-a distrat din plin, a mancat bucate gatite de Dinescu (sarmalele de gasca fierte in vin, jambon de porc afumat si berbecuti la protap), a cantat impreuna cu invitatii si s-a pozat tinand in brate un miel de la conacul celui hulit in urma cu aproape trei ani. In plus, afirma cei doi protagonisti, intalnirea nu s-a limitat la un simplu festin. In cele cateva ore cat a durat petrecerea ar fi avut loc discutii, pe scurt, ce-i drept, despre posibile modalitati de dezvoltare a turismului la Portul Cetate, scrie EvZ.