Liderul PNL i-a oferit lui Crin Antonescu functia de prim-vicepresedinte si candidatura la Cotroceni in schimbul retragerii din cursa pentru sefia partidului. Acesta a refuzat oferta. Vicepresedintele PNL Teodor Melescanu a confirmat existenta acestei oferte intr-un interviu acordat pentru Cotidianul. „A existat o astfel de propunere. Eu nu am participat la discutii. M-a reprezentat un lider de filiala. Discutiile nu au dus la niciun rezultat”, a precizat Melescanu, scrie Cotidianul.

Deputatii si-au cumparat anul trecut CD-uri cu muzica folk si albume, iar senatorii si-au pregatit terenul pentru a achizitiona calculatoare in valoare de aproape doua milioane de lei. Pentru a evita insa intrebarile presei, "alesii" au preferat sa-si ascunda cumparaturile vreme de mai multe luni. Pentru CD-uri s-au platit 2.977 de lei, iar pentru albume, 16.054 de lei plus TVA. Sumele nu sunt mari, dar in ambele cazuri nu s-a organizat licitatie electronica, ci s-a negociat fara anunt de participare direct cu firmele respective. Aceeasi reteta a anuntarii atribuirii contractului la mai multe luni de la luarea deciziei poate fi insa intalnita si la senatori, care au incheiat un acord-cadru, pe o perioada de doi ani, cu trei firme in vederea furnizarii a 280 de "calculatoare cu monitor si licenta", afirma Romania Libera.

Au aparut primele neintelegeri in “paradisul” guvernarii intre PSD si PD-L. Dupa ce liderii social-democrati Mircea Geoana si Adrian Nastase, aflati la o reuniune la Geoagiu Bai, au acuzat Guvernul ca nu are program anticriza, ieri, secretarul general al PD-L Elena Udrea le-a replicat pe blogul personal. “Statiunea Geoagiu Bai este renumita pentru proprietatile terapeutice ale apelor termale din zona (…). Liderii PSD s-au infierbantat poate din cauza temperaturii apei termale atat de tare incat au confundat puterea cu opozitia”, a remarcat ironica Udrea, relateaza Gardianul.

Bogdan Olteanu: Tariceanu nu depinde de moguli, nici financiar, nici politic”

EvZ.: Intre Tariceanu si Patriciu exista o relatie buna.

Bogdan Olteanu: De prietenie, pot sa v-o confirm. Dar, in 2001, Patriciu l-a sustinut pe Antonescu, nu pe Tariceanu.

EvZ.: Intre Crin Antonescu si Calin Popescu-Tariceanu, cine este mai probabil sa-i spuna „nu” lui Patriciu?

Bogdan Olteanu: Este evident ca sunt subiectiv si v-as spune Tariceanu. Este evident ca Tariceanu are si o pozitie economica si sociala mai inalta ca Antonescu, pentru simplul motiv ca este un om de afaceri de succes si a fost prim-ministru timp de patru ani. Din acest punct de vedere, Tariceanu are o pozitie mai confortabila in relatia cu oricare dintre moguli. Nu depinde de ei nici financiar si nici politic. (Evenimentul Zilei)

Parlamentul plateste peste doua milioane de lei pe luna pentru cazarea senatorilor si deputatilor. Majoritatea banilor se duc spre hotelurile in care sunt cazati alesii, insa multi dintre “uninominali” au ales sa stea cu chirie. 182 de deputati si 76 de senatori au optat pentru cazarea hoteliera si 63 de deputati si 15 senatori locuiesc in alte spatii cu chirie. Conform normativelor in vigoare, pentru o zi de cazare la hotel se platesc 268 lei noi, in timp ce baremul de chirie este de 98 de lei noi pe zi. Cei mai multi parlamentari stau la hotelul Bucuresti, scrie Cotidianul.

Traian Basescu se adreseaza azi Parlamentului pe tema angajarii unui credit extern, Geoana ii recomanda sa-si gaseasca o alta tema: asta nu e nici treaba presedintelui, nici a Legislativului. Pregatindu-se de campania electorala, candidatul „fara dinti” Mircea Geoana musca preventiv din discursul pe care-l va tine astazi seful statului in fata Parlamentului. „Nu cred ca este problema presedintelui Romaniei sa se ocupe de imprumuturi externe”, spune Geoana, intr-un interviu acordat ziarului Gandul, aratand ca Traian Basescu a gresit si speech-ul, dar si destinatarul: un eventual acord cu FMI nu este o problema a Parlamentului, ci exclusiv a Guvernului, scrie Gandul.