Elenei Basescu i se clatina candidatura. Numele Elenei Basescu ar putea lipsi de pe lista finala a candidatilor PDL la alegerile europarlamentare, chiar daca mezina presedintelui Traian Basescu este considerata in acest moment, inclusiv de o buna parte a partidului, favorita pentru un loc eligibil. Nu pentru ca decidentii din PDL ar vrea sa i se puna de-a curmezisul sefului statului, ci dimpotriva. Potrivit unor surse democrat-liberale, retragerea fiicei presedintelui inainte de finalizarea listei pluteste in aer, avand in vedere ca decizia inaintarii dosarului de candidatura ar fi fost formalizata de aceasta fara sa-i fi cerut acordul tatalui sau, scrie EvZ.

Tariceanu anunta ca va candida si el la prezidentiale. Liderul liberal Calin Popescu Tariceanu isi anunta candidatura la presedintie si, dupa modelul lansat de contracandidatul sau la sefia PNL, Crin Antonescu, ii striga lui Traian Basescu sa se pregateasca sa cedeze sceptrul. Despre sustinerea financiara de care se bucura din partea magnatului petrolului Dinu Patriciu, Tariceanu vorbeste cu discretie, mentionand doar ca de mogul il leaga „o veche relatie de prietenie“. Citeste interviul acordat de C.P.Tariceanu pentru Gandul.

Boc isi muta Cancelaria cu tot cu nepoata la SGG. Mult trambitata desfiintare a Cancelariei primului-ministru s-a dovedit a fi fost doar vorbe in vant, oamenii fiind, de fapt, transferati la Secretariatul General al Guvernului (SGG). Astfel, in urma desfiintarii Cancelariei, dintre cei 167 de angajati ai acestei structuri, 120 de oameni vor ajunge la SGG. Tocmai in acest scop a fost suplimentat numarul de posturi de la Secretariat astfel incat sa preia oamenii din Cancelarie care s-au dovedit loiali noului premier, scrie Cotidianul.

Serban Mihailescu le-a trimis "scutire" juristilor. Senatorul PSD Serban Mihailescu trebuia sa se prezinte ieri in fata colegilor juristi in contextul cererii procurorilor anticoruptie de a se aviza inceperea urmaririi penale in cazul sau, dar a preferat sa trimita o "scutire". Mai precis, fostul coordonator al Secretariatului General al Guvernului din Cabinetul Nastase i-a trimis o scrisoare presedintelui Senatului, Mircea Geoana, prin care si-a scuzat absenta printr-o "serie de investigatii medicale in Austria", scrie Romania libera.

In "Dantura si centura", Cristian Teodorescu afirma ca "de vreo cateva zile, Traian Basescu se tot face ca nu-l aude pe Geoana. Alianta über alles, din ratiuni de stat si de majoritate solida. Totul insa pana la aluziile la putirinta. Centura de castitate, ai?! Cand a auzit presedintele cum il vorbeste amicul pe la colturi s-a dezbracat de diplomatie si, cum se zice in tramvaiul 41, intervalul Ghencea-Crangasi, l-a facut din vorbe". Integral in Cotidianul.