Presedintia si MAE, incoltite de UDMR. Conducerea UDMR a acuzat ieri autoritatile de la Bucuresti ca i-ar fi transmis presedintelui Ungariei, László Sólyom, ca vizita sa in Romania nu este oportuna. „UDMR considera gresita si nechibzuita decizia de respingere a vizitei sefului statului maghiar (...) Suntem pe drept cuvant consternati de decizia autoritatilor romane competente de a deconsilia pe presedintele László Sólyom de a face o vizita, la 15 martie, in Transilvania”, se arata intr-un comunicat semnat de Marko Bela, potrivit EvZ.

Guvernul Boc desfiinteaza ANC pentru a plati o polita mai veche. Cabinetul Boc pregateste o ordonanta de urgenta pentru reorganizarea Autoritatii Nationale pentru Comunicatii (ANC), care-i va da dreptul sa-l inlocuiasca pe actualul sef, Liviu Nistoran, numit de premierul Tariceanu. Democrat-liberalii din Guvern vor sa elibereze scaunul de presedinte al ANC pentru a-l instala pe Catalin Marinescu, care fusese in carti anul trecut pentru postul de ministru al Comunicatiilor, au declarat pentru Cotidianul surse guvernamentale.

Geoana nu renunta la pomeni electorale pentru acordul cu FMI. Mircea Geoana si-a bagat ministrii in sedinte pentru a obtine un punct de vedere comun fata de imprumutul de la FMI. Presedintele PSD acuza in continuare ca PDL, la indemnul lui Traian Basescu, ar fi demarat discutii cu Fondul Monetar International fara consultarea sa. Mircea Geoana sustine ca Guvernul nu are mandat politic pentru negocierea acordului. Situatia creata da apa la moara disidentilor din partid, care fac presiuni pentru iesirea de la guvernare, cum ar fi Adrian Nastase, scrie Romania libera.

In "Targ de joburi pentru incompetenti la guvern", Silviu Sergiu considera ca "in plina recesiune economica, guvernul „combate” somajul intr-o maniera originala. La Palatul Victoria a fost inaugurat Targul locurilor de munca pentru incompetenti, bagatori de seama si taietori de frunze la caini pe bani publici. Sloganul targului: „Angajati-va la stat sa stati!”. Sau: „N-ai carte, ai parte!”. Ispititor..." Integral in EvZ.

Sabina Fati, in "Elenele (ne)faste ale Romaniei", afirma ca "In istoria politica mai mult sau mai putin indepartata a Romaniei, Elenele au jucat roluri importante, aducand uneori pe primele pagini ale ziarelor occidentale numele tarii. Amante, neveste sau fiice interesate de intrigile publice, de faima personala sau de puterea personala au influentat din pozitii oficiale sau pe dedesubt destinele Romaniei si ale romanilor. Distanta de la incitanta si intriganta Elena Lupescu la inocenta si ambitioasa Elena Basescu este foarte mare, iar comparatia cu Elena Ceausescu este inutila, dar orice implicare activa in politica imediata a fiicei presedintelui suscita amintiri nefaste, paralelisme si critici intemeiate". Integral in Romania libera.