Crin Antonescu si-a prezentat du­mi­nica, intr-o conferinta de presa, pro­gramul politic cu care va incerca sa castige sefia PNL la congresul din 20-21 martie. Contracandidatul lui, Ca­lin Popescu Tariceanu, i-a avut ala­turi pe mai multi dintre sustinatorii sai, printre care Ludovic Orban, No­ri­ca Nicolai, Dan Radu Rusanu, Radu Stroe si altii. Surpriza a constituit-o pre­zenta lui Varujan Vosganian si a de­putatului Daniel Chitoiu, oameni de baza in Cabinetul Tariceanu II. Cinci sunt obiectivele pe care Crin An­tonescu le propune liberalilor: 1. re­mobilizarea electoratului; 2. recas­ti­garea electoratului urban; 3. constituirea unei alternative solide de centru-dreapta la actuala alianta Ba­ses­cu-PDL-PSD; 4. sustinerea unui candidat prezidentiabil propriu; 5. re­ve­ni­rea la guvernare in baza unui program propriu, scrie Cotidianul.

La congresul de fuziune au participat, in calitate de invitati, presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, ministrul mediului, Nicolae Nemirschi, fostul presedinte al PIN, Cozmin Gusa, si europarlamentarul PSD Daciana Sarbu. Ministrul mediului, Nicolae Nemirschi, le-a transmis participantilor un mesaj din partea presedintelui PSD, Mircea Geoana, in care se spune ca „tineretea PIN si componenta ecologica recomanda PIN ca partener natural al PSD”, pentru ca aceste doua partide sunt formatiuni politice complementare, de stanga. In plus, Nemirschi a anuntat ca ar fi extrem de folositor ca un candidat PIN sa ajunga europarlamentar, scrie EvZ.

Conducerea partidului Conservator a decis, in urma unei intalniri cu reprezentantii filialelor, cu alesii locali si parlamentarii conservatori, sa mearga pe liste comune cu PSD si la europarlamentarele din 7 iunie. Hotararea a fost luata cu 32 de voturi "pentru", sase "contra" si patru abtineri, iar potrivit purtatorului de cuvant al PC, Bogdan Ciuca, s-ar fi tinut cont de "obisnuinta" electoratului. "Nu demult am candidat pentru Parlament pe liste comune cu PSD, am obisnuit electoratul cu o anumita sigla, cu un anumit slogan si o anumita echipa si alte aspecte pe care nu o sa le prezint, dar care au fost suficient de puternice", a incercat sa explice Ciuca, afirma Romania Libera.

Roberta Anastase: "Din pacate, Adrian Nastase se amageste crezand ca mai reprezinta ceva in politica romaneasca. O marca este poate doar la Mizil, acolo unde, cu diverse marci de produse, a reusit sa-si cumpere locul de parlamentar. Pe scena politica, nu mai reprezinta nimic. Eforturile pe care le face si in plan public, si in interiorul partidului sau nu fac decat sa-mi inspire mila. Dl. Nastase nici in interiorul partidului sau, sau al Uniunii PSD-PC, nu reprezinta nimic. (...) Astfel de oameni ca Adrian Nastase nu trebuie sa mai existe in politica", afirma Gandul.

O filiera liberala, avandu-i in prim-plan pe Andrei Chiliman, primarul sec-torului 1, si pe Marius Nicoara, presedintele PNL Cluj si fostul sef al Consiliului Judetean Cluj, este acuzata de mai multi proaspat proprietari de apartamente ca i-a tepuit. Giulesti Real Estate SRL – Lacul Morii Rezidential este numele complexului ale carui apartamente au fost scoase la vanzare la sfarsitul anului 2007. Din cauza faptului ca afacerea parea a fi un fiasco - doar 20% din locuinte fiind vandute -, proprietarii, printre care Stefan Petre, Valentin Nica, Nicolae Iulian Badiu – oameni de casa ai liberalilor, asociati si cu Marius Nicoara, actual presedinte PNL Cluj, au aranjat cu Primaria sectorului 1 sa incheie un contract de vanzare-cumparare prin care Consiliul Local sa achizitioneze 80% dintre apartamente si sa transforme complexul rezidential in locuinte sociale. Acest demers a dus la disperarea celor care cumparasera deja ansamblurile de camere la un pret aproape dublu decat cel pe care l-au platit reprezentantii Primariei sectorului 1, scrie Gardianul.

Senatorul PNL Cristian Topescu vrea ca demnitarii supraponderali sa renunte la lift in favoarea scarilor, secretarul general al Camerei, Gheorghe Barbu ar interzice cumpararea pranzului la pachet, iar sefa deputatilor, Roberta Anastase e deranjata de cine sta in stanga ei, afirma Cotidianul.

Blogurile cu numele Elenei Basescu au evoluat de la greseli gramaticale la consideratii despre tehnici de manipulare. Primul blog cu numele Elenei Basescu inregistreaza patru greseli de scriere in sase randuri. Al doilea, in schimb, are un limbaj academic. Un „Bine vam gasit!”, scris cu litere rosii (in loc de „Bine v-am gasit!”). Asa se deschide primul blog cu numele Elenei Basescu, elenabasescu.wordpress.com, aparut in luna decembrie. "Dupa cum a-ti vazut, publicul ma ales pe locul doi la „10 Pentru Romania”, sectiunea „Cei mai buni tineri politicieni”, se spune in continuare pe blog. Numai ca „a-ti vazut” se scrie corect „ati vazut” iar „ma ales” trebuia scris „m-a ales”. Mesajul se incheie cu multumiri adresate „tuturor celor care m-ati votat si pe care o sa incerc sa nu-i dezamagesc nicicum” (corect: celor care m-au votat). Blogul, care contine numai cateva randuri, este configurat foarte simplu si nu contine alte postari sau comentarii. Elena Basescu nu a putut fi contactata pentru a confirma daca acest blog ii apartine sau nu, scrie Adevarul.