Tariceanu cauta vinovatii pentru avansul lui Antonescu. Calin Popescu-Tariceanu si apropiatii sai cauta responsabili dupa infrangerea de luni, din Delegatia Permanenta (DP), cand tabara lui Crin Antonescu a impus infiintarea functiei de prim-vicepresedinte. Indecizia lui Teodor Melescanu si „sucirea” Adrianei Saftoiu au fost explicatiile gasite pentru esecul dinaintea Congresului. Numarul mult mai mare al delegatilor decat cel al membrilor DP ii face insa pe adeptii lui Tariceanu sa spere ca jocurile nu sunt inca facute, scrie EvZ.

Criza face prima victima printre alesi: deputatul Lucian Rivis-Tipei a fost executat silit de banca. La doar o saptamana dupa ce mai multi senatori si deputati declarau pentru Gandul ca nu-si fac nicio problema in privinta numeroaselor credite pe care le-au contractat cu bancile, fiindca ar dispune de suficienti bani pentru a-si achita ratele, se pare ca, totusi, criza economica e mai puternica decat politicienii: ieri a aparut si primul executat silit intr-un astfel de caz, scrie Gandul.

Ordonanta Sterling se intoarce. Presedintele Comisiei pentru industrii a Camerei Deputatilor, Iulian Iancu (PSD), a declarat pentru cotidianul.ro ca Ordonanta Sterling (OUG nr. 101/2007) va intra in dezbatere miercuri si ca este posibil sa se ia si o decizie referitoare la aceasta. “Vom analiza impreuna cu reprezentantii Ministerului Economiei, ai Finantelor si ai Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale (ANRM) motivele care au condus la modificarea Legii petrolului si a Legii minelor. In cazul in care vor exista argumente suficiente si pertinente, atunci Comisia va intocmi un raport de modificare a acestei ordonante. Daca nu vor fi suficiente argumente, atunci vom amana luarea unei decizii pentru o data ulterioara”, a precizat Iancu, potrivit Cotidianul.

PDL si PSD vor numi directori in deconcentrate. Majoritatea PDL-PSD a impus politizarea serviciilor deconcentrate, directorii acestor institutii urmand sa nu mai fie functionari publici, ci numiti prin act administrativ, pe o durata de maximum patru ani. Este vorba de proiectul de lege initiat de democrat-liberalul Petru Calian si social-democratul Mircea Dusa, proiect trecut, practic, in numai o luna prin ambele Camere ale Parlamentului si prin care coalitia aflata la putere a vrut initial sa politizeze si functiile de prefect si subprefect, scrie Romania libera.

In "Iliescu post-capitalist", Cristian Patrasconiu considera ca atunci "cand critica sistemul capitalist, Ion Iliescu face dovada vioiciunii unui om care are mai putin de 45 de ani. Pur si simplu, fostul presedinte intinereste! Aproape ramolit, afisand multe frustrari, fara viziune, fara „dinti“, fara discurs memorabil la purtator si vag plictisit! Asa este Ion Iliescu - editia 2009! - cand vorbeste despre politica autohtona. E presedinte de onoare la PSD, dar faptul ca detine o asemenea functie e mai mult o dovada de politete venita din partea celor care fac acum cu adevarat jocurile la social democrati. Politicianul Ion Iliescu e un produs de vitrina, un fel de manechin pe care pesedistii il pastreaza acolo nu din prea multa iubire, ci din cinism si din calcul. Cand vorbeste insa despre criza globala cu care suntem contemporani, Ion Iliescu e alt om; el nu vorbeste despre o problema, ci isi etaleaza bucuria". Integral in Cotidianul.