Funar nu candideaza la europarlamentare pe motiv ca ii este frica sa circule cu avionul. Presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a dezvaluit de ce nu vrea sa candideze fostul senator Gheorghe Funar la alegerile pentru Parlamentul European – nu ii place sa mearga cu avionul. Am crezut ca Gheorghe Funar vrea sa candideze. Mi-a spus ca nu doreste sa candideze, ca prefera sa ramana la Cluj. Suntem in faza de strangere a semnaturilor", a precizat, intr-o conferinta de presa, Vadim Tudor. Liderul PRM a sugerat ca lui Funar nu ii place sa mearga cu avionul si acesta ar putea fi un motiv pentru refuzul fostului senator PRM de a candida la alegerile europarlamentare, scrie Gardianul.

Animati de dorinta revenirii la guvernare. Primul document analizat in cadrul congresului a fost raportul de activitate a PNL pe toti cei patru ani ai guvernarii. Prilej pentru ping-pong de declaratii intre sustinatorii lui Calin Popescu Tariceanu si cei ai lui Crin Antonescu. "Azi decidem viitorul lui Traian Basescu, daca va avea un inamic puternic sau nu", a redus, in discursul sau, Norica Nicolai miza congresului dedicat alegerii unui nou sef al PNL. "Romania nu mai are nevoie de mapa profesionala a lui Traian Basescu", a continuat ea. Atat Teodor Melescanu, cat si Dan Radu Rusanu au pledat pentru unitate si solidaritate, tinta comuna fiind aceea de castigare a alegerilor prezidentiale si revenirea la guvernare in 2010, scrie Romania Libera.

Fiica lui Lificiu a demisionat din Finante. Ana Georgia Babici, fiica lui Petru Lificiu, presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), a demisionat din postul de director al Directiei Generale de Buget a Ministerului de Finante, urmand sa se retraga si din functia de administrator al companiei Energo-Nuclear, care va construi Reactoarele 3 si 4 de la Cernavoda, noteaza EvZ.

PSD pune la cale “tunul” de fuziuni pentru succesul lui Geoana. Liderul PSD, Mircea Geoana, dar si oamenii din jurul lui pregatesc terenul pentru reusita liderului atat la conducerea formatiunii, cat si pentru alegerile de anul acesta. “Disecarea” formatiunii in mai multe tabere interne il nelinisteste pe actualul sef al social-democratilor, care, de teama de a nu-si pierde scaunul de sef, pune la cale tot felul de metode de aducere in partid a altor sustinatori care prin votul lor pot intari pozitia lui Geoana in fruntea PSD, scrie Gardianul.

Patriciu si Catarama, readusi pe scena PNL de Antonescu. Dinu Patriciu si Viorel Catarama l-au sustinut pe Crin Antonescu pentru a ajunge presedinte al PNL alaturi de seniorii liberali. Patriciu, care pana ieri s-a tinut departe de manifestarile PNL, a luat loc ieri chiar in primele randuri. Crin Antonescu a anuntat si salutat public prezenta in sala intrunirii a lui Patriciu si a lui Catarama. "Ar trebui sa spunem mereu adevarul, sa nu fim ipocriti. Dati-mi voie sa va dau doua exemple. Sunt in sala doi oameni, unul este simplu delegat, altul a reusit sa fie invitat si multi dintre noi se fac ca nu-i cunosc – Patriciu si Catarama", a declarat Antonescu, citat de Romania Libera.

In editorialul "De ce iubim femeile – in politica?!", Sandra Pralong vorbeste despre faptul ca "acum cativa ani, Mircea Cartarescu a pus intrebarea generala intr-o carte intitulata "De ce iubim femeile?". Acum, scena politica ne da ocazia sa ii raspundem din perspectiva spatiului public. Deunazi, am primit o circulara de la o prietena care lucra candva la Banca Mondiala, iar acum a devenit coach personal. Se intitula "Viata ta in corp de femeie!" si vindea servicii de coaching, dezvoltare personala si de cariera. Marturisesc ca titlul m-a intrigat – caci m-a facut sa-mi reamintesc cum, de fapt, viata umana este una singura, declinata in varii combinatii de gen, rasa, etnie, religie, plus alte atribute personale cum ar fi inaltime, culoare de par, greutate etc. Iar ceea ce noi consideram a fi calitati "intrinsece" si imuabile ale unei fiinte sunt, de fapt, doar constructii sociale si culturale". Integral in Romania Libera.