Renate Weber nu-si gaseste locul pe lista PNL. Liderii liberali analizeaza daca vor deschide lista pentru Parlamentul European cu Norica Nicolai sau cu Teodor Melescanu. In timp ce unii lideri ai partidului opteaza pentru Teodor Melescanu, presedintele Crin Antonescu o sustine pe Norica Nicolai. Europarlamentarul Renate Weber, fost cap de lista la ultimele euroalegeri, nu este agreata de Norica Nicolai, dar alti lideri ai partidului spun ca ar fi normal sa fie pe un loc eligibil. Vor primi locuri eligibile pe listele PNL Adina Valean si Ramona Manescu, in prezent europarlamentari, scrie EvZ.

Primul semn de divort in Coalitie. Pesedistii din Senat propun iesirea de la guvernare. Senatorul Ioan Chelaru, PSD, a lansat ideea abandonarii aliantei cu PD-L, iar colegii din grup l-au sustinut, nemultumiti de pozitia lor in actuala coalitie: „I-am intrebat pe colegi daca se simt la putere si mi-au spus toti ca nu, deci starea de spirit este complet nefavorabila”. Miron Mitrea: „Politica de culise a devenit mai importanta in PSD decat politica oficiala, transparenta. Combinatorii au inceput sa ia locul competentilor”, scrie Gandul.

Berceanu deraiaza PSD. PSD l-a acuzat, marti, pe ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, ca a numit membri PDL in functii de directori la CFR prin incalcarea intelegerii politice bilaterale. Nominalizarile pentru cei doi directori generali la CFR SA si CFR Calatori ii reveneau PSD. Surse guvernamentale citate de NewsIn sustin ca ministrul Berceanu i-a nominalizat marti pe cei doi directori, membri PDL doar ca sa gestioneze domeniul “o perioada”. Surse din PSD recunosc ca au intarziat cu nominalizarea celor doi directori generali, “dar Berceanu putea sa mai astepte”, scrie Cotidianul.

"«Comunist » suna la fel de prost in limba romana oriunde ar fi vorbita, aici sau la Chisinau", afirma Horia Ghibutiu, in "Moldova, mon amour". "Daca va intrebati in aceste vremuri de restriste globalizata la ce mai e buna presa, urmatoarea povestioara v-ar putea da macar un raspuns. In 1990, Moldova rasariteana - sau, pentru ca tot vom aniversa vineri 91 de ani de la unirea acesteia cu tara, sa-i zicem, bunaoara, Basarabia Pamant Romanesc - reincepea sa scrie si sa citeasca romaneste, trecand de la chirilice la alfabetul latin. Pe acest fond, un ziar local a luat initiativa de a publica, in foileton, abecedarul romanesc. Copilasii asteptau cuminti sa vina ziarul la care erau abonati parintii, decupau paginile respective, apoi, transformati in legatori de carte, luau niste sfoara si isi confectionau propriile manuale. Copiii aceia s-au facut mari". Integral in EvZ.

In "Miza europenelor", Cristian Parvulescu considera ca "Anul 2009 sta sub semnul alegerilor prezidentiale. Campaniile celor trei candidati ai principalelor partide parlamentare au inceput deja, iar ultimul intrat in clubul prezidentiabililor, Crin Antonescu, noul presedinte al PNL, da un plus de culoare unei confruntari altfel destul de previzibile. De aceea, orice s-ar spune si orice s-ar face, miza europenelor ramane tot alegerea presedintelui". Integral in Cotidianul.