Elena Basescu, candidata de oras. Elena Basescu a strans semnaturile pentru inscrierea la europarlamentare si se pregateste de campanie. O campanie „de oras” insa, fiica presedintelui neparand foarte entuziasmata in a lua satele la picior in cautare de voturi. De altfel, nici profilul pe care l-a facut alegatorilor sai nu se potriveste cu cel al electoratului din mediul rural, scrie EvZ.

Antenele lui Voiculescu si firma lui Elan Schwarzenberg, fostul sot al Mihaelei Radulescu, cele mai darnice cu Alianta PSD+PC. Donatiile care au ajuns in pusculita Aliantei PSD+PC, in 2008, s-au ridicat la 13 milioane de lei. Persoanele juridice au onorat masa cu 2.552.472 de lei, cele mai darnice firme dovedindu-se a fi Antena 1 si Antena 3, care au acordat Aliantei cu titlul de folosinta gratuita sumele de 15.485 de lei, respectiv 48.260 de lei. De asemenea, printre firmele din topul finantatorilor se numara SC Elite Center SRL (500.000 de lei), SC Seaview Advertising SRL – firma lui Elan Schwarzenberg - (230.000 de lei) si SC General Beton Romania SRL (150.000 de lei), noteaza Gandul.

Good point! Adrian Cioroianu a demisionat din PNL . Adrian Cioroianu si-a prezentat, ieri, demisia din PNL, la sediul central al partidului, a declarat secretarul general al formatiunii liberale, Radu Stroe. “Adrian Cioroianu si-a prezentat demisia la sediul central, dar am trimis-o catre organizatia sectorului 1, al carei membru este”, a sustinut Radu Stroe. El a subliniat ca filiala PNL sector 1 va constata faptul ca Adrian Cioroianu nu mai este membru al formatiunii liberale. In plus, Stroe a calificat gestul lui Cioroianu ca fiind “foarte trist”. Cioroianu a fost nemultumit de locul 8 pe care Crin Antonescu, presedintele liberalilor, i l-a oferit pe eurolista PNL. Vicepresedintele PNL Norica Nicolai, deschizatorul de lista la europarlamentare, a declarat ca motivatia lui Adrian Cioroianu in ce priveste demisia din partid nu este serioasa, mentionand ca, in opinia sa, locul opt acordat acestuia era un loc eligibil, noteaza Gardianul.

PDL depune duminica la BEC listele pentru europarlamentare. Democrat-liberalii au batut in cuie lista candidatilor la alegerile din iunie pentru Parlamentul European si o depun duminica la Biroul Electoral Central. Vicepresedintele PDL, Florin Popescu, a declarat pentru Cotidianul ca lista partidului pentru alegerile europarlamentare din 7 iunie va fi depusa duminica la ora 14:00, la Biroul Electoral Central. Lista va fi depusa in prezenta presedintelui partidului, Emil Boc, a sefilor de campanie, dar si a candidatilor, scrie Cotidianul.

“Iepurasul” Oltean le promite preotilor de Pasti un salariu decent. Vicepresedintele PDL sustine ca de Pasti, preotii ar putea avea o lege care sa le garanteze salarii decente platite de stat, situatie in care nu vor mai depinde de contributia incerta a enoriasilor. Oltean s-a referit la Ordonanta de Urgenta pentru modificarea Legii 142/1999 privind sprijinul statului pentru salarizarea clerului, un act normativ sustinut de PDL pe tot parcursul dezbaterilor din Senat si Camera Deputatilor, scrie Cotidianul.

In editorialul "Scapa Basarabia de comunisti?", Florian Bichir vorbeste despre faptul ca "duminica, Basarabia are o sansa istorica: voteaza. Est sau Vest? Aceasta-i intrebarea. Europa sau Siberia? De scrutinul popular depinde daca vor mai ramane comunistii la putere sau fortele democratice de opozitie vor reusi sa castige. Comunistii guverneaza dezastruos de opt ani, dar nu aceasta este adevarata miza. Basarabenii au de ales intre apropierea de Moscova, atat de iubita de comunisti si rusofoni, sau apropierea de Europa. Evident, comunistii in frunte cu Voronin doresc ca mica republica pe care au adus-o in pragul saraciei sa ramana in sfera de influenta a Rusiei, departe de orice valori democratice". Integral in EvZ.