Blonda unui fost presedinte (pe vremea cind actualul fost era in functie), fiica unui posibil candidat la prezidentialele din acest an si fiul unui fost sef de serviciu secret stau in apartamente cumparate de la Puiu Popoviciu. Spre deosebire de odrasla prezidentiala Ioana Basescu, cei trei nu au case in complexul rezidential de la Baneasa, ci in buricul Bucurestiului, intr-un bloc construit de oamenii lui Puiu special pentru astfel de fii si fiice. Drept multumire, parintii copiilor lor au facut si ei ce au putut pentru Popoviciu. Unul, de exemplu, tot iese la tv si face lobby pentru ginerele lui Dinca Teleaga; altul pastreaza o pioasa tacere publica fata de subiect, in virtutea relatiilor vechi cu acelasi Dinca; iar al treilea – unul din cei mai importanti oameni din Romania, daca nu chiar cel mai important, pe criza asta – numara bani, scrie Academia Catavencu.

Lui Adrian Gurzau (PDL) i-au ramas anul trecut din salariu doar 2.039 de lei, el fiind ajutat pentru traiul zilnic de parinti si de socri. Deputatul PDL a donat la partid o buna parte din veniturile pe 2008, incasate ca indemnizatie pentru functia de consilier local la Cluj. Gurzau sustine ca este multumit ca este sanatos si ca familia l-a ajutat anul trecut. Potrivit declaratiei sale de avere depuse la Camera Deputatilor, Adrian Gurzau a avut venituri totale de 7.039 de lei din indemnizatia primita de la Consiliul Local Cluj-Napoca. Din aceasta suma, Gurzau a donat 5.000 de lei partidului, potrivit datelor afisate in Monitorul Oficial. Gurzau a declarat ca nu are nici o masina pe numele lui sau al sotiei. Deputatul a evitat sa explice daca i-a fost greu sa traiasca din 2.000 de lei sau cum a reusit sa isi plateasca facturile sau sa cumpere alimente. “A fost un moment crucial, va spun, daca nu m-ar fi ajutat parintii si familia sotiei nu stiu daca as fi ajuns deputat. Si familia sotiei este foarte numeroasa”, a mai completat deputatul. Gurzau a fost ales deputat in 2008 in Colegiul IV - Iris din Cluj-Napoca cu peste 50% din voturile exprimate, scrie Cotidianul.

Inainte sa depuna la BEC lista eurocandidatilor, PDL a descoperit brusc cazierul creatoarei de moda. Votata in urma cu o saptamana intre eligibilii pentru Parlamentul European, creatoarea de moda Irina Schrotter a fost scoasa in ultimul moment de pe eurolista PDL. Schimbarea a fost operata sambata, la o discutie intre lideri, dupa ce „verificarile au aratat ca are cazier”, ne-au declarat surse de la varful partidului. Astfel, de pe lista finala depusa ieri la Biroul Electoral Central de o suita de PDL-isti, cu Emil Boc in frunte, candidatura creatoarei de moda propuse de filiala Neamt lipseste. Oficial, PDL-istii sustin ca este vorba despre o retragere. „S-a retras. Lucrul acesta ni s-a comunicat din regiune (Nord-Est, n.r.)”, a explicat Florin Popescu, liderul PDL Dambovita, scrie Evenimentul Zilei.

Constantin Contac a fost exclus din PSD, sambata seara, de Comitetul Executiv Judetean al partidului. In urma deciziei, Contac va ramane si fara functia de vicepresedinte al Consiliului Judetean Botosani. Inaintea sedintei, acesta a amenintat ca va da in judecata conducerea PSD pentru defaimarea imaginii si ca va cere daune morale. „Partidele astea totusi functioneaza dupa niste legi. Asa ca am facut o nota catre organizatia judeteana si le-am spus sa nu faca modificari in afara statutului intrucat Comisia de Integritate nu mi-a dat inca un raspuns oficial la contestatia mea si ca ar fi pacat sa iasa cu tam-tam. Mi-au spus insa ca raspunsul la contestatie a fost primit si ca mi-au respins contestatia. Eu pot si ii voi da in judecata”, a declarat Contac, scrie Gandul.

Principele Radu ar putea sa-si anunte candidatura la Presedintia Romaniei pe 10 mai, de Ziua Monarhiei. El ar putea fi consiliat in campania electorala de Betsy Myers, unul dintre cei mai apropiati colaboratori ai presedintelui Barack Obama. Betsy Myers a fost, la sfarsitul saptamanii trecute, invitata perechii princiare, prilej cu care a declarat ca l-ar sustine pe principele Radu la functia suprema in stat. Principele ar putea beneficia si de ajutorul fostului consilier de imagine al lui Sorin Oprescu, Cornel Comsa, care recent l-a parasit pe edilul-sef pentru a se dedica unui “proiect national” legat de campania unui viitor candidat. Comsa a mai fost, cu ceva vreme in urma, consilierul de imagine al principelui Radu, iar recent a testat ideea de promovare a noii generatii de politicieni, semnand pentru sustinerea candidaturii Elenei Basescu pentru PE, scrie Gandul.

Acum se contureaza un nou conflict intre PSD si PDL. Democrat-liberalii intentioneaza sa mearga pe linia pachetului elaborat la Cotroceni, insa PSD vrea o legislatie pusa pe picioare "de la zero". Serviciile cer elaborarea cat mai urgenta a Statutului ofiterului de informatii, scrie Romania Libera.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, si ministrul culturii, Theodor Paleologu, au intrat in polemica. Dupa ce, sambata, Crin Antonescu l-a acuzat de servilism fata de Traian Basescu pentru afirmatiile facute la o conferinta si potrivit carora actualul sef al statului nu are contracandidat, iar Ionel Bratianu, daca ar aparea acum, nu ar castiga prezidentialele, Paleologu s-a simtit ofensat. El a ripostat, afirmand ca presedintele liberal “are toate datele zilelor noastre: agresivitatea, lipsa de politete, de substanta si de educatie” si ca “liberalismul incepe cu politetea”. Antonescu nu a ramas dator fata de epitetele aduse la adresa sa de ministrul culturii. El i-a reamintit, ieri, lui Paleologu ca si-a inceput carierea politica “pe la PNL”, scrie Gardianul.