Pesedistii si liberalii se bat pe consilierii lui Obama. Partidul lui Mircea Geoana si cel al lui Crin Antonescu vor sa lucreze la alegerile de anul acesta cu firme si consultanti din America. Spre deosebire de Antonescu, Geoana a mai lu­­crat cu consultanti straini. El a avut un contract cu firma Penn Schoen&Berland Associates si cu Matt Carter, care l-a consiliat si pe Tony Blair. De data aceasta, Geoana ii va lua drept sfatuitori pe consultantii de campanie ai lui Barack Obama. Potrivit unor surse din conducerea PSD, Geoana a avut deja o serie de intalniri cu reprezentantii firmei Benenson Strategy Group, scrie Gandul.

Anticoruptia, profitabila pentru Monica Macovei. Eurocandidata pe listele PDL pentru Parlamentul European, fostul ministru al Justitiei Monica Macovei a castigat anul trecut 100.000 de euro de pe urma functiei de consilier pe probleme de coruptie al premierului Macedoniei, arata declaratia de avere a acesteia din dosarul de candidatura depus la BEC, citata de surse din institutie. Potrivit documentului, Macovei detine mai multe terenuri in judetele Constanta, Giurgiu si Ilfov si mai multe imobile: trei in Bucuresti, unul in Limanu si o casa in Corbeanca, cumparata prin credit ipotecar, scrie Cotidianul.

PSD loveste in propriul Guvern criticand taxa forfetara. Impozitul forfetar este o alta piatra de incercare a coalitiei. PSD are "dubii" fata de acest subiect si cere dezbatere publica. De asemenea, presedintele Geoana critica masurile Guvernului privind rectificarea bugetara. Liderul PSD, Mircea Geoana, a sustinut ieri ca masura introducerii impozitului forfetar ar putea afecta IMM-urile, solicitand o dezbatere publica inainte de luarea acestei masuri, scrie Romania libera.

Geoana le cere ministrilor sa raspunda la comenzile din teritoriu. Presedintele PSD, Mircea Geoana, le-a cerut ieri ministrilor, secretarilor de stat si sefilor de agentii guvernamentale social democrati „sa isi tina telefoanele deschise” si sa raspunda solicitarilor venite din partea colegilor atunci cand acestia ii cauta. Geoana i-a convocat ieri, la biroul sau de la Senat, pe ministrii partidului si pe noii secretari de stat si sefi de agentii la o sedinta de „socializare” si pentru a le da instructiuni de comunicare din cauza ca, in ultimele saptamani, la varful PSD s-au auzit nemultumiri legate de faptul ca ministrii nu mai raspund la telefon cand ii cauta colegii, scrie Cotidianul.

Constructorii presedintelui au strans semnaturi pentru EBA. Surse oficiale au declarat ca printre firmele care au pus umarul la strangerea de semnaturi pentru Elena Basescu se gasesc Euroconstruct si Eurovia, cele doua societati gravitand in jurul lui Traian Basescu. Sursele au sustinut ca angajatii acestor firme au fost pusi sa semneze pe listele de sustinere ale Elenei Basescu, scrie Gardianul.

In "Obama si limbile-fantoma", Dan Alexe afirma ca "fanii europeni ai lui Obama au ramas consternati sa auda ca eroul lor crede ca in Austria se vorbeste... austriaca!... Raspunzand la Strasbourg intrebarii puse de un reporter austriac, Obama s-a scuzat ca nu ii poate spune un anumit termen pe limba austriaca. Intreaga sala de presa a cascat gura incremenita. E ca si cum, dupa ce ne obisnuiseram cu ignoranta abisala a lui Bush, ignoranta brusc incontestabila a lui Obama ar parea acum a fi nelalocul ei. La urma urmei, Bush putea vorbi netulburat despre "kosovarieni" si "grecieni" ("grecians", intr-unul dintre discursurile sale colocvial-incalcite), nimeni nu se mai scandaliza, intrucat Bush era imun la indignarea simplilor umani. Bush ar fi putut foarte bine sa intrebe pe cineva daca vorbeste belgiana, elvetiana sau australiana. Dar Obama? Tocmai el?". Integral in Romania libera.