Vasile Blaga, secretarul general al PDL, ii atrage atentia lui Mircea Geoana sa realizeze ca face parte din guvernare, acuzandu-l ca, prin atacurile sale, pune in pericol coalitia. Blaga spera ca actualul parteneriat de guvernamant sa dureze intreg mandatul, desi are impresia ca „discuta cu doua PSD-uri”. „Parca am discuta cu doua PSD-uri, in Biroul Coalitiei ne intelegem bine, discutam si gasim solutii constructive. Dupa ce gasim solutii, Geoana iese, la doua minute, cu declaratii ca si cum ar fi in afara guvernarii. Eu ii atrag atentia ca se afla la guvernare in fiecare zi si in fiecare minut. Altfel, il inteleg ca e in echipament si se pregateste de alegeri”, a declarat sambata Blaga, citat de EvZ.

Cum au ajuns consilierii lui Oprescu sa joace cu principele Radu la prezidentiale Echipa de campanie a lui Sorin Opres­cu s-a mutat cu arme si bagaje la un alt candidat independent - principele Radu. Acesta si-a anuntat vineri intentia de a intra in cursa pentru Presedintie. Pe post de consultanti politici - doi dintre strategii lui Oprescu din campania pentru Primaria Capitalei: Victor Dumitriu si Cornel Comsa. Vineri, la Palatul Elisabeta, sediul Casei Regale, celor doi li s-au alaturat si Traian Radu Negrei, dar si Adrian Thiess, ambii consultanti ai candidatului Oprescu, ulterior consilieri la Primaria Capitalei. Dumitriu si Comsa au preferat sa demisioneze din functiile de consilieri ai PMB, scrie Cotidianul.

Mihaela Geoana: “Acum nu cred ca e cineva care il crede pe Mircea prost” Mihaela Geoana conduce Fundatia “Renasterea”, Crucea Rosie si familia Geoana, pentru ca pe Mircea Geoana il vede rar pe acasa. Spune ca sotul sau a devenit mai bataios pentru ca “dragutii colegi de la PSD” i-au aplicat “dusuri reci”, e suparata pe Ion Iliescu pentru eticheta de “prostanac” aplicata sotului, ii place Basescu pentru ca e simpatic la petreceri si il confunda pe Crin Antonescu cu Ludovic Orban, scrie Cotidianul.

In contextul reducerii constante a participarii la vot, Parlamentul European a demarat o campanie pentru a-i stimula pe alegatorii din tarile membre UE sa-si exercite reptul de vot, fiind identificate zece teme principale care sa fie promovate pe durata campaniei. Este vorba de energie si schimbari climatice, piete financiare, siguranta cetateanului, cercetare, bugetul UE, protectia consumatorului, migratie, antidiscriminare, standardizare si, respectiv, surse de energie pentru transport. Toate, sub forma unor intrebari menite sa declanseze dezbateri. In urma unor studii care au incercat sa identifice temele definitorii, fiecarei tari i-au revenit cate patru teme, in cazul Romaniei fiind vorba despre energie, protectia consumatorului, migratie si bugetul UE, scrie Romania Libera.

Pesimism generalizat al alegatorilor Guvernul Boc a reusit sa ii faca pe votanti neincrezatori in viitorul lor. Conform sondajului, 53 la suta dintre intervievati cred ca Romania se indreapta intr-o directie gresita si doar 23 de procente cred contrariul. In ceea ce priveste acordul cu FMI, 41 la suta dintre cei chestionati spun ca imprumutul este unul benefic pentru Romania, dar 32 la suta cred ca nu ar fi trebuit facut. Peste 85% dintre romani cred ca piata muncii este mult mai proasta decat anul trecut, iar aproape 84% dintre intervievati cred acelasi lucru despre situatia economica. In jur de 55 la suta dintre romani spun ca au mai putini bani decat in 2008, iar mai mult de jumatate dintre cei chestionati nu spera intr-o imbunatatire nici a situatiei economice, nici a pietei muncii, scrie Gandul.

Udrea si Flutur i-au trimis lui Basescu si Boc cate un car cu oua Traian Basescu si Emil Boc au primit cate un car de oua din partea ministrului Turismului, Elena Udrea, care a dedicat acest cadou si tuturor romanilor. Prima oprire a iepurasului, a fost la sediul Guvernului. In fata acestuia, ministrul Turismului a plasat - pe patru butuci - un car miniatural din lemn, cu fan tocmai de la Voronet. In car au fost asezate sapte oua de ipsos, vopsite in rosu, albastru sau verde la manastirile din Bucovina. Langa carul inscriptionat cu ”Paste in Bucovina”, ”vedeta” a fost un ou de jumatate de metru, desemnat castigator al unui concurs de incondeiat. ”Este cadoul Guvernului pentru romani”, a prezentat ministrul Turismului, Elena Udrea, semnificatia ”aranjamentului”, scrie Gandul.

Functia lui Geoana de vicepresedinte al CSAT, in pericol Mircea Geoana ar putea ramane fara functia de vicepresedinte al Consiliului Suprem de Aparare a Tarii. Chiar daca democrat-liberalii vor vota in Senat ordonanta care consfinteste includerea presedintelui Senatului in CSAT, liberalii se pregatesc sa conteste la Curtea Constitutionala acest act normativ, dupa ce va fi votat de Senat. Potrivit viceliderului grupului senatorial al PNL, Mario Oprea, ordonanta in cauza nu mentine principiul separatiei puterilor in stat. „Legea prevede ca seful Senatului si primul-ministru al Romaniei sa indeplineasca functiile de vicepresedinti ai CSAT. Daca aceasta lege va trece de Senat, ea fiind deja votata de Camera Deputatilor, PNL va ataca la Curtea Constitutionala aceasta lege”, a anuntat senatorul Mario Oprea, afirma Gardianul.

Boc, Geoana si Tari, sponsorizati ilegal In 2008, zeci de milioane de euro au intrat in buzunarele de partid ale lui Boc, Geoana si Tariceanu. Daca am vorbi la propriu, am numi aceste sume “spagi”. La figurat, adica conform legii, banii astia, insa, sint trecuti la categoria “donatii pentru partide”. Pina aici, toate bune si frumoase, asta, pardon, banoase. Doar ca e un mic amanunt care ar trebui sa le dea sudori reci, pe criza asta, trezorierilor PD-L, PSD si PNL: cea mai mare parte din milioanele alea de euro sint donate ILEGAL partidelor. Iar Boc, Geoana si Antonescu (care i-a luat locul lui Tari) ar trebui sa inapoieze banii, adica sa cheleasca, fiecare, partidul pe care-l conduce cu citeva milioane de euro. De ce? Cum?? Poftim??? Ei bine, da, chiar asta ar trebui sa se intimple. De ce (si, mai ales, de cit) trebuie sa dea baietii mentionati banii inapoi, numai aici, pe acest site, marti. Sau miercuri, la chioscurile de ziare. Intrebati de Academia Catavencu.