Antonescu si Duda il revendica pe Patriciu. Crin Antonescu si Radu Duda isi disputa sustinerea lui Dinu Patriciu in campania pentru prezidentiale. Liderul PNL s-a declarat ieri multumit de faptul ca o omul de afaceri a spus ca-l sustine „cu toate fortele” in competitia in care s-a inscris si sotul Principesei Margareta, noteaza EvZ.

Topul pensiilor pentru fostii parlamentari. Foarte multi dintre alesii care n-au mai prins un loc in Parlament vor sa compenseze salariul pe care l-au avut pana acum printr-o pensie speciala de zeci de milioane. Dupa ce au ratat un nou mandat de parlamentar sau n-au mai candidat, in jur de 550 de fosti senatori si deputati au solicitat pensii speciale, noteaza Adevarul.

Elena Udrea a trecut la “cercetarea abuzurilor”. Elena Udrea nu mai vrea sa fie membru al comisiei juridice a Camerei Deputatilor. Ea a solicitat Biroului Permanent sa o mute de la aceasta comisie la cercetarea abuzurilor, iar cererea i-a fost aprobata. Pentru satisfacerea dorintei ministrului Turismului in grupul deputatilor PDL s-au facut o serie intreaga de permutari. Astfel, Biroul Permanent al Camerei a aprobat trecerea deputatului PDL Mihaela Sandru, de la Comisia de politica economica, la Comisia juridica in locul Elenei Udrea, noteaza Gardianul.

Antonescu: Basescu i-a inlocuit pe “cei 322” cu mogulii. Dupa ce mai multi analisti politici au criticat “tacerea” lui Antonescu, marti, liderul PNL a “imbracat” haina de prezidentiabil si l-a atacat dur pe Traian Basescu. Dupa mai multe zile de tacere, liderul PNL, Crin Antonescu, si-a intrat in rolul de candidat la Presedintie si a criticat dur ultimele iesiri in presa ale sefului statului. Antonescu a acuzat faptul ca Traian Basescu, dupa o discutie cu sindicatele din invatamant, a vorbit “tot despre ceea ce il doare pe el, si anume despre eternul dosar Adrian Nastase si despre moguli”, scrie Cotidianul.

Senatul si Camera Deputatilor, campioane la lipsa de transparenta. Cele doua Camere ale Parlamentului continua sa fie campioane in ceea ce priveste lipsa de transparenta, refuzand sa aduca la cunostinta alegatorilor informatii legate de banii cheltuiti de "alesi" pe cazare, transport sau birouri din teritoriu, scrie Romania Libera.

In editorialul "Basescu promite, Voronin castiga", Ioana Lupea este de parere ca "daca Romania nu va fi capabila sa duca la bun sfarsit misiunea in ternationala asumata de Basescu, efectul va fi o victorie a regimului Voronin. Traian Basescu a procedat responsabil retinandu-se, pana acum, de la orice mesaj public despre Moldova. Daca discursul de ieri ar fi fost tinut saptamana trecuta, in faza fierbinte a evenimentelor de la Chisinau, Moldova ar fi intrat imediat pe agenda de campanie electorala a politicienilor romani. Iar politicienii in campanie electorala isi pierd mintile, nu se dau in laturi de la nimic pentru un vot in plus. Integral in EvZ.

Ovidiu Pecican, in editorialul "Gandire abrupta", comenteaza "ideea lui Voronin, tatucul comunist al Moldovei actuale, ca Romania ar fi instigat manifestatiile de nemultumire care zguduie capitala republicii sale merita putina atentie. Nu pentru ca s-ar baza pe vreo evidenta, fiindca asa ceva nu exista si nu poate exista, ci pentru tipul de gandire pe care il dezvaluie. Lui Voronin ii este mai la indemana sa denunte demersurile insidioase ale tarii vecine, straduindu-se din rasputeri sa declanseze un conflict diplomatic, decat sa recunoasca faptul ca propriul popor este profund nemultumit si ajuns la capatul rabdarilor dupa anii de "prosperitate" si "relansare economica" pe care domnia sa i-a patronat. Un asemenea conflict diplomatic, mocnit si pritocit sub carcasa de bizon a fruntii inaltului demnitar moldovean, si-a dezvaluit contururile cu destula vreme inainte de declansarea nemultumirilor actuale". Integral in Romania Libera.