Boc si-a adus aminte de pensiile alesilor. Emil Boc a redescoperit, in an electoral, „dispretul fata de populatie” al parlamentarilor. In calitate de premier, el a anuntat ieri ca guvernul doreste anularea legii privind pensia speciala a senatorilor si deputatilor. Aceeasi intentie pe care in urma cu trei ani, in calitate de presedinte de partid la guvernare, Emil Boc promitea ca o va materializa in procedura de urgenta, printr-o ordonanta. Acest lucru nu s-a intamplat vreme de peste un an, de la adoptarea legii privind pensiile parlamentarilor pana la eliminarea PDL din guvern, noteaza EvZ.

„Galceava soacrei“ intre primii doi oameni din stat. Geoana ataca, Basescu il persifleaza punandu-i la indoiala barbatia, iar unii membri de la varful PDL sar in sprijinul sefului statului si il critica in cor pe liderul social-democratilor. Dupa ce presedintele PSD l-a atacat dur in ultima vreme, Traian Basescu a rabufnit, marti, ironizandu-l pe Mircea Geoana printr-o aluzie cu trimitere la soacra acestuia, scrie Adevarul.

Mihaela Mihai, eliminata de BEC din cursa pentru europarlamentare. Candidatura cantaretei Mihaela Mihai la alegerile pentru PE din 7 iunie a fost respinsa de Biroul Electoral Central. Totodata BEC a mai respins si listele de candidati depuse de Partidul Verde, Partidul Ecologist Roman si Forta Civica. Potrivit unui comunicat al BEC pentru alegerile europarlamentare din 7 iunie au fost acceptate candidaturile depuse de PD-L, PNL, PSD+PC, UDMR, PRM, PNTCD, precum si cele ale independentilor Elena Basescu si Pavel Abraham, scrie Gardianul.

Guvernul trimite PNL in somaj. Executivul a dat unda verde eliminarii liberalilor din institutiile deconcentrate. Seful PSD, Mircea Geoana, spera ca noua imparteala a functiilor va potoli tensiunile din Coalitie. Guvernul e gata sa potoleasca foamea de functii a pedelistilor si pesedistilor din teritoriu. Iar pentru asta Executivul a aprobat miercuri o ordonanta de urgenta prin care directorii si adjunctii lor din institutiile deconcentrate vor putea fi schimbati din functii. Anuntul a fost facut public joi la Craiova de liderul PSD, Mircea Geoana, cel care si-a exprimat speranta ca prin aceasta masura tensiunile locale dintre PDL si PSD se vor estompa, informeaza Cotidianul.

In editorialul "Dictatura presedintelui expirat" Horia Ghibutiu afirma ca "Vladimir Voronin, un presedinte comunist expirat de lege si de istorie, a trasat miercuri o sarcina de baza: informarea veridica si corecta a opiniei internationale. In lumina indicatiilor sale si sedus de limbajul de lemn folosit de Agentia de stiri „Noutati - Moldova”, din care am spicuit, doresc sa informez, veridic si corect, asupra faptului ca tovarasul Voronin e un dictator". Integral in EvZ.

Politicienii nu vad criza de campania electorala. Daca pe majoritatea contribuabililor criza i-a lovit direct la buzunar, pe politicieni i-a "afectat" la discurs, constituindu-se intr-un bun prilej de mimare a interesului public. In fapt insa, politicienii sunt in continuare preocupati de propria agenda si de incercarile electorale prin care vor trece anul acesta partidele lor, noteaza Romania Libera.