Baronii, somati sa-si imparta puterea. Jumatatea portocalie a coalitiei a decis: ori toti baronii locali semneaza protocoalele PSD-PDL in judete pana la sfarsitul saptamanii, ori liderii de la centru vor imparti directiile deconcentrate din judete in locul lor. Avertismentul a fost transmis ieri de prim-vicepresedintele PDL Adriean Videanu, primii vizati fiind Marian Oprisan, Liviu Dragnea, Ionel Mantog, Radu Berceanu. Jumatatea PSD-ista ia in schimb in calcul alta tehnica de strans cu usa partenerii de coalitie, scrie EvZ.

PDL acuza PSD si PNL ca pun la cale o afacere „Baneasa-Popoviciu” la Brasov. Social democratii si liberalii s-au aliat in Parlament ca sa sustina construirea unui aeroport la Brasov pentru care urmeaza sa fie transferate 200 de hectare de teren. Democrat-liberalii, in frunte cu ministrul Berceanu, spun ca principala miza este una imobiliara, scrie Cotidianul.

Proiecte de lege cu 12 ani vechime. Parlamentarii s-au mobilizat si au adoptat rapid proiectele prin care si-au acordat drepturi si privilegii, precum pensiile de lux si indemnizatia tranzitorie pentru cei care nu mai "prind" un loc de senator ori deputat. Au fost facute uitate, in schimb, proiectele deranjante, dar si o serie de acte guvernamentale cu greutate, vizand privatizari sau folosirea banilor obtinuti in urma acestora, scrie Romania libera.

Basescu se pune bine cu Rusia. Presedintia a cerut guvernului 430.000 de lei din fondul de rezerva pentru a organiza la Bucuresti, intre 25 si 27 mai, un Forum Economic Europa-Rusia la care ar urma sa participe 200 de invitati, intre care secretari de stat, ONG-uri, jurnalisti si parlamentari. Forumul va fi organizat cu mandat UE, sub inaltul patronat al presedintelui Traian Basescu si survine la cateva luni de la recenta criza a gazelor si la un an de la invitarea la Moscova a acestuia de catre fostul lider de la Kremlin, Vladimir Putin, scrie EvZ.

Presedintia contesta decizia privind decoratia lui Vadim Tudor. Administratia Prezidentiala va contesta la Inalta Curte de Casatie si Justitie decizia Curtii de Apel prin care i se da castig de cauza lui Corneliu Vadim Tudor in procesul in care liderul PRM a contestat decizia presedintelui Traian Basescu de a i se retrage decoratia "Steaua Romaniei". "Decizia Curtii de Apel nu este definitiva. Vom apela la caile de atac legale, vom face recurs la Inalta Curte", a declarat consilierul prezidential Stefan Deaconu, potrivit Romania libera.

In "Mostenirea lui Voronin", Ioana Lupea sustine ca "Vladimir Voronin si-a indeplinit ultima misiune primita de la Moscova. Acum se poate ocupa linistit de afacerile imune ale familiei, lasand conducerea Moldovei pe mana unor comunisti de bine, convenabili si pentru Europa, care nu vor ezita, daca va fi nevoie, sa se delimiteze de „greaua mostenire”. Vladimir Voronin a testat, probabil in beneficiul Rusiei, reactia internationala la turbulentele din fostul spatiu sovietic in noul context economic si politic". Integral in EvZ.

Robert Turcescu, in "Turismul de toti sfintii", afirma ca " vazind-o zilele acestea pe doamna Udrea imbracata in ie si calare pe bicicleta, mi-a trecut prin minte ca singura noastra sansa de a prinde un loc pe harta destinatiilor turistice ale lumii ar fi sa exploatam, pe cit posibil, acest amestec de senzatii pe care ti-l da, in secolul al XXI-lea, vederea unei doamne ministru infipte-n sa, cutreierind litoralul romanesc invesmintata in jumatate de costum popular. Cum n-avem de oferit servicii all-inclusive, parcuri de distractii sau situri arheologice de interes mondial, nu ne ramine decit sa plusam, pina la epuizare, pe cartea turismului original, made in Romania, in care sa-i aducem pe turistii occidentali in situatia de a-si face cruci mari de uimire, iar pe cei asiatici, de a ramine cu degetul lipit pe declansatorul aparatului de fotografiat". Integral in Cotidianul.