Guvernul se pregateste sa bage 100.000 de euro in fundatia lui Nastase. Guvernul Boc se pregateste sa ii faca un cadou consistent lui Adrian Nastase, fostul sau mare adversar politic. 450.000 de lei, adica aproximativ 100.000 de euro, urmeaza a fi deblocati din conturile Secretariatului General al Guvernului si oferiti Fundatiei Europene Titulescu, al carei presedinte fondator este Adrian Nastase, fost prim-ministru PSD, astazi presedinte al Consiliului National al PSD. Adrian Nastase declara ca acesti bani urmeaza a fi cheltuiti pe „diverse proiecte“ in colaborare cu Guvernul sau cu MAE, scrie Cotidianul.

Un parlamentar PDL, la un pas de executarea silita. Democrat-liberalului Lucian Rivis, deputat PDL de Arad, ii vor fi scoase la licitatie, saptamana viitoare, locuinta si un restaurant pe care-l detine in centrul orasului, dupa ce nu a reusit sa mai plateasca ratele aferente unui imprumut bancar de 930.000 de lei. Parlamentarul recunoaste ca are datorii fata de o banca si a pus cele intamplate pe seama "contextului economic", dar a spus ca spera sa ajunga la o intelegere cu institutia financiara, scrie Romania libera.

PSD hartuieste PD-L in speranta ca va fi scos de la guvernare. Nici o zi fara o cearta in coalitie. Este deviza care guverneaza relatiile dintre PSD si PD-L, pesedistii fiind si cei mai vocali, dar si cei care cauta, de obicei, nod in papura.Con­form unor surse din ambele partide, este vorba mai putin despre incompatibilitatea din cele doua partide si mai mult despre o strategie a PSD, care urmareste sa fie scos de la guvernare. Printre cei care sustin aceasta idee ar fi Adrian Nastase, Ion Iliescu si Marian Vanghelie, carora li s-a alaturat si Mircea Geoana. Daca primii sunt mai degraba frustrati, nemultumirile lor fata de Traian Basescu fiind deja istorice, presedintele pesedist este tentat sa-i forteze mana sefului statului care sa expulzeze PSD din Guvern din ratiuni electorale, scrie Gandul.

UDMR in "dilema" pentru prezidentiale. Presedintele Uniunii, Marko Bela, a declarat, astazi, ca UDMR se afla in "stadiul de dilema" in ceea ce priveste o eventuala decizie de a participa cu un candidat propriu la alegerile prezidentiale, si asta pentru ca in interiorul partidului parerile sunt "destul de impartite". Iar, daca UDMR nu are un candidat propriu, atunci vor sustine un alt candidat sau, pur si simplu, se retrag din competitie si lasa pe seama electoratului sa decida, scrie EvZ.

Primele eurosloganuri: „Importanti sunteti voi“, „Europa ne ajuta“, „O alianta maghiara“. Cu doua saptamani inaintea inceperii campaniei pentru europarlamentare, partidele sunt pe cale sa finalizeze sloganurile pe care le vor folosi in luna premergatoare scrutinului, unele formatiuni incepand chiar si testarea lor in focus-grupuri. Pesedistii vor sa imprumute sloganul socialistilor europeni, pedelistii sa se inspire din negocierile cu FMI, in timp ce liberalii tind spre un slogan „autohton”, iar udemeristii, pe ideea impacarii cu episcopul Tökesa, scrie Gandul.

In "Elena din gropi", Liviu Avram considera ca "Turismul de caravana proclamat de Elena Udrea, pe care l-ar favoriza gropile din sosele si carutele de pe drumurile nationale, contureaza noua filozofie romaneasca: inapoierea e un lucru bun. Acum vreo opt ani, cand m-am angajat la un ziar, am suferit o severa depresie profesionala. Veneam dintr-un loc in care informatizarea era un fel de religie de firma si aterizam in altul aflat, din acest punct de vedere, inca in epoca de piatra." Integral in Cotidianul.

Sabina Fati, in "Quo Vadim, Gigi?", afirma ca "revenirea lui Becali in politica, alaturi de Vadim, cu sase luni inaintea alegerilor prezidentiale, ar putea scoate din inertie electoratul sarac al mahalalelor din sate si orase, dezinteresat de politica, dar preocupat de marile scandaluri. Cu aura razboinicului nedreptatit si atacat pe la spate de justitia autohtona precara, Gigi Becali ar putea strange de partea sa frustrarile si nemultumirile celor care traiesc la marginea societatii, celor care nu au beneficiat in nici un fel de intrarea Romaniei in Uniunea Europeana, celor care se regasesc in discursul simplist si dezlanat al patronului de la Steaua." Integral in Romania libera.