Vadim si Becali lupta sub lozinca „Doi crestini si patrioti vor scapa tara de hoti". Presedintele PRM a aratat unul dintre afisele campaniei electorale pentru europarlamentare si a lansat si noul slogan al partidului. Corneliu Vadim Tudor si-a prezentat miercuri, in cadrul unei conferinte de presa, un afis electoral in care apare impo­zant alaturi de fostul lider PNG, Gigi Becali, cei doi strangandu-si frateste mainile, dupa nenumaratele invective pe care si le-au adresat reciproc de-a lungul timpului, scrie Gandul.

Romanii ar vota daca ar primi ceva la schimb. O zi libera sau o reducere de impozit ar fi doua dintre ofertele care i-ar scoate pe romani la vot. Cu toate ca absenteismul la urne a crescut continuu dupa 1990 incoace, potrivit unui sondaj realizat de Institutul de Politici Publice (IPP), 83% dintre respondenti spun ca ar participa la vot daca li s-ar acorda o zi libera platita, iar 77% si-ar exprima optiunea daca ar beneficia de o reducere la impozite. IPP atrage atentia ca prezenta romanilor la vot s-a redus la jumatate fata de anii '90, de la 86% la 39%, in 2008, informeaza Evenimentul Zilei.

Americanii lui Mircea Geoana, adusi de Viorel Hrebenciuc. Surse oficiale au declarat pentru “Gardianul” ca firma de consultanta americana Benenson Strategy Group a fost adusa in Romania sa lucreze pentru imaginea lui Mircea Geoana chiar de Viorel Hrebenciuc, unul dintre aliatii de conjunctura si, in acelasi timp, nedeclarati ai actualului presedinte al PSD. Aceleasi surse au precizat ca Hrebenciuc si-a trimis un apropiat in Statele Unite sa negocieze cu strategii de la Benenson, potrivit Gardianul.

EBA isi incepe campania in opinci. Independenta Elena Basescu isi incepe turul electoral prin tara intr-un fief PDL. Invitata in emisiunea „Happy Hour” la Pro Tv, fiica presedintelui a anuntat aseara ca prima sa oprire in campanie va fi pe 9 mai, la Petrosani, unde a fost invitata la Ziua Europei de primarul PDL Tiberiu Iacob Ridzi, sotul Monicai Iacob Ridzi, ministrul tineretului, informeaza Evenimentul Zilei.

„Gigel da teza. Guvernul, ba”, scrie Melania Mandas Vergu. „Daca vreunuia dintre cei 400.000 de elevi, ce dau astazi teza unica, la limba si literatura romana, li s-ar da ca subiect de rezumat „greva profesorilor“, poate am avea mai limpede creionata esenta celor intamplate de trei zile incoace. Gigel ar putea scrie orice, perlele-ar putea starni hazul si mania, exprimarea ar putea imbraca orice haina, de la extaz la agonie”. Integral in Gandul.

Cristian Teodorescu scrie in „Cine minte mai tare castiga?” ca „daca ne luam dupa sondajele de opinie din luna aprilie, alegatorul roman ori e pe cale sa-si piarda mintile, ori isi schimba optiunile de pe o zi pe alta, bulversat de criza. Nici nu l-a apucat bine Crin Antonescu de picior pe Dumnezeul procentelor datatoare de sperante ca a trebuit sa-i dea drumul. Fiindca romanii care l-au ridicat pe brate intr-un sondaj l-au lasat sa cada in altul”. Integral in Cotidianul.