Clanul Vanghelie-Nica il seaca de puteri pe Geoana Mircea Geoana intra in campanie cu un partid feudalizat in care tandemul Vanghelie-Nica, sprijinit si de baronii lui Dragnea si Mitrea, a ajuns mai puternic ca Nastase sau Iliescu. Mircea Geoana mai are de infruntat si clanul baronilor controlati pana de curand de Miron Mitrea si care au primit foarte multa putere la alcatuirea Guvernului. Grupul de la Constanta, condus de Nicusor Constantinescu si Radu Mazare, face deja opinie separata in PSD si, dupa ce a pus mana pe Ministerul Mediului, i-a comunicat lui Geoana, printr-o scrisoare, ca isi retrage candidatul de pe lista pentru euroalegeri si ca PSD Constanta nu-si mai asuma campania electorala pentru alegerile din 7 iunie, scrie Cotidianul.

Ministri PSD, la un pas de remaniere Mircea Geoana a luat in calcul remanierea a doi dintre ministrii sai: Cristian Diaconescu, ministrul de externe, si Ecaterina Andronescu, ministrul educatiei. Ideea ca acestia doi sa fie schimbati a venit ca urmare a nemultumirilor legate de prestatia lor in guvern. Conform unor surse din PSD, Geoana i-a imputat lui Diaconescu atitudinea in privinta dosarului „Republica Moldova”, dar si „scurgerea” in presa a unui document al diplomatiei austriece. In privinta cazului „Moldova”, seful MAE a nemultumit prin reactia prea „moale” si prea „intarziata” la acuzatiile lui Voronin si, astfel, Romania ar fi iesit cu imaginea sifonata. Fata de prestatia ministrului de externe au existat nemultumiri si la PDL. Democrat-liberalii au fost iritati de declaratiile prea dure ale lui Diaconescu fata de omologul sau italian, Franco Frattini, in problema romanilor din peninsula, afirma EvZ.

PSD si PDL, egale la start Alianta PSD+PC ar obtine, la alegerile pentru Parlamentul European, 30,9% din voturi, in vreme ce PDL ar aduna 30,8%, potrivit unui sondaj INSOMAR dat publicitatii ieri. Clasamentul partidelor este completat de PNL cu 18%, UDMR - 7,9%, PRM - 6,2%, in timp ce Elena Basescu este cotata cu 4,2% din voturi. Pragul electoral este 5% pentru partide si de 3,3% pentru un candidat independent, afirma EvZ.

Blaga si Videanu catre pesedisti: Daca ne mai atacati, plecati! Democrat-liberalilor le-a ajuns cutitul la os si nu mai sunt dispusi sa accepte criticile publice ale partenerilor pesedisti. Secretarul general al PD-L, Vasile Blaga, a dat tonul atacurilor la PSD, spusele acestuia fiind parte a planului celor din Modrogan de a nu mai incasa fara riposta lovituri sub centura. Blaga a dezvaluit ca premierul Emil Boc nu mai este dispus sa accepte comentarii negative pe marginea unor acte ale Guvernului si ca i-a atentionat deja pe ministrii PSD: „Chiar ministrii la care premierul le-a dat ultimatum in ultima sedinta a coalitiei, ca nu ar fi bine, daca nu se simt bine in Guvern sa paraseasca Guvernul, sa mai aiba puncte de vedere contrare Guvernului. L-am vazut vineri pe unul dintre ei la Galati ca, din nou, a criticat masuri luate de Guvern, care, culmea, provin din programul electoral al PSD, vorbesc de impozitul forfetar“. Intrebat despre cine este vorba, Vasile Blaga a refuzat sa spuna, dar a dat indicii ca ar fi vorba despre ministrul pentru IMM Constantin Nita. „I s-a atras atentia ca ar fi bine sa isi modereze pozitiile“, a adaugat ministrul Dezvoltarii Regionale, afirma Gandul.

Bogdan Olteanu, castigator la categoria parlamentari la crosul „Burta Jos“ Parlamentarul liberal Bogdan Olteanu a castigat, ieri, la categoria parlamentari, crosul “Burta Jos”, organizat de deputatul PNL Alina Gorghiu. El i-a cedat premiul sau unui alt concurent. Crosul “Burta jos” se doreste a fi un semnal de alarma catre actualii guvernanti cu privire la faptul ca orele de sport nu trebuie eliminate din scoala. “Suntem pe locul 3 in Europa in ceea ce priveste persoanele care tind spre obezitate. Ingrijorator e faptul ca multi copii sunt grasuti”, a declarat senatorul liberal Cristian Topescu. Crosul s-a desfasurat in jurul Palatului Parlamentului, pe o distanta de peste 2 km. Concursul s-a desfasurat pe trei categorii: “Voinicie” - dedicat tinerilor, “Suplete” - pentru doamne, si “Categoria de performanta” - pentru parlamentari. La cros au participat parlamentarii Bogdan Olteanu, Mihai Voicu, Claudiu Taga, Cezar Magureanu, Mario Oprea si Cristiana Pocora, dintr-un total de 172 de persoane, iar 150 dintre concurenti au reusit sa treaca linia de sosire, scrie Gardianul.

„EBA ia atitudine!“ Desi a intrat in cursa pentru PE cu un buget limitat, candidatul independent Elena Basescu si-a lansat sambata candidatura la Petrosani, sub sloganul: „EBA ia atitudine!“. „Campania mea se va baza numai pe tineri, stafful meu de campanie fiind format din tineri. Materialele promotionale sunt si ele limitate. Din banii pe care ii am, am facut cateva tricouri si sepci inscriptionate cu sloganul «EBA ia atitudine!». Un slogan simplu, care ma reprezinta, fiindca eu am luat atitudine si cand am decis sa ma desprind pentru aceasta campanie din randurile PD-L“, a spus Elena Basescu. Potrivit acesteia, campania electorala o va face cu ajutorul prietenilor si al tinerilor. Ea a mai spus ca, daca ar ajunge europarlamentar, ar opta pentru Comisia de politica externa si pentru Comisia de buget-finante. In privinta temelor de campanie, EBA se va concentra pe energie, problema Dunarii si pe victimele migratiei de munca, scrie Curentul.