Geoana il lasa pe Basescu sa se bata singur la UE Liderul PSD, Mircea Geoana, ii paseaza presedintelui Basescu intreaga responsabilitate pentru modul in care va arata Raportul Comisiei Europene pe justitie, unul care se anunta negativ si in urma caruia, spune liderul PSD, Romania ar putea ramane fara fondurile de la Uniunea Europeana. „Exista, in acest moment, informatii coerente si solide care anunta pericolul ca dupa Raportul Comisiei Europene din luna iulie sa existe, repet, riscul unei taieri a fondurilor europene pentru Romania“, a declarat Geoana, care a adaugat ca decizia PSD este de a-i trimite lui Basescu codurile penal si civil, iar acesta sa faca tot ce trebuie pentru ca raportul sa nu fie unul negativ. „Decizia partidului nostru este de a trimite cele doua coduri, codurile penal si civil finalizate in comisiile speciale ale Parlamentului, catre presedintele Romaniei, reamintindu-i presedintelui ca a fost cel care a convocat la Palatul Cotroceni o intalnire cu toti factorii decidenti, in incercarea de a gasi raspunsurile pentru un raport pozitiv al Comisiei Europene la adresa Romaniei“, a afirmat Geoana, citat de Cotidianul.

Cum se imbraca europarlamentarii? Femeile, horror. Barbatii ar mai avea o sansa Pentru Cotidianul, consilierul in imagine personala Nicolas Vartan a analizat modul in care se prezinta in public candidatii pentru alegerile europarlamentare Elena Basescu, Gigi Becali, Monica Macovei, Norica Nicolai, Theodor Stolojan, Traian Ungureanu ori Corneliu Vadim Tudor. “Femeile sunt dezastruos reprezentate pentru ca nu diferentiaza destul garderoba profesionala de cea personala”, sustine Vartan. Astfel apar incoerente si cacofonii care sunt foarte daunatoare din punctul de vedere al credibilitatii si al autenticitatii si incompatibile cu functia acestora de reprezentare. “La barbati, in schimb, se indeplineste asa-numitul serviciu minim, dar trebuie facut mai mult decat strictul necesar”, adauga acesta, scrie Cotidianul.

”Basescu sa-si ceara iertare in numele statului!” Intr-un interviu acordat EVZ, parintele Constantin Tarziu anunta ca ii va cere presedintelui Traian Basescu sa-si ceara iertare in numele statului roman pentru anii de ”pribegie” pe care i-a indurat ”Catedrala exilului romanesc”, unde si-au gasit linistea sufleteasca nume mari ale culturii nationale, de la Mircea Eliade la Eugen Ionescu, afirma EvZ.

Congresmanii Statelor Unite ale Americii sunt cel mai bine platiti politicieni din Occident, avand un salariu lunar de 14.500 de dolari. La salariu se adauga o suma destinata organizarii biroului fiecaruia, care poate ajunge la aproape doua milioane de dolari pe an si din care un congresman poate angaja pana la 60 de persoane, in functie de marimea statului pe care il reprezinta in Congres, arata publicatia britanica Financial Times. Politicienii din Europa Occidentala nu stau nici ei mai rau la capitolul salarii. Parlamentarii italieni sunt cel mai bine platiti, avand un salariu de baza de 12.500 euro pe luna, suma care trebuie sa acopere insa toate cheltuielile legate de activitatea parlamentara (salariile asistentilor, calatoriile sau cazarea). In Franta, parlamentarii au un salariu lunar de doar 7.000 euro, impozabili. In schimb, la aceasta suma se adauga multe alte indemnizatii: maximum 2.700 euro pe luna pentru diverse functii politice pe care le indeplinesc suplimentar fata de cea de parlamentar, un buget lunar de cheltuieli curente de peste 5.800 euro si 9.000 euro lunar pentru angajarea unor asistenti care pot proveni chiar din propria familie. Bundestag-ul german plateste si el bine. Salariul unui parlamentar din Germania este de 7.700 euro pe luna, la care se adauga si un buget lunar de cheltuieli de 3.900 euro si un buget pentru angajarea unor asistenti si consilieri de 14.700 euro pe luna. Parlamentarii germani nu au voie sa-si angajeze rudele, afirma Romania Libera.

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase,a raspuns luni, in numele PD-L, declaratiilor lui Mircea Geoana legate de Codurile aflate, in acest moment, in Parlament, aratand ca liderul PSD face afirmatii "de tip schizofrenic" in incercarea de a se "exonera de orice responsabilitate". Si presedintia a reactionat la o serie de declaratii facute de liderul social-democrat, seful statului asteptand de la Mircea Geoana o abordare matura. "Declaratiile lui Mircea Geoana au caracter electoral", este punctul de vedere al Presedintiei. "In cursul saptamanii trecute, presedintele Romaniei, Traian Basescu, a avut o convorbire telefonica cu domnul Mircea Geoana, in cadrul careia seful statului a avertizat ca va trimite o scrisoare presedintilor celor doua partide aflate la guvernare, precum si presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului, prin care va atrage atentia ca intarzierea adoptarii Codurilor si blocarea in Parlament a dosarelor de coruptie sunt de natura sa aduca prejudicii Romaniei", se arata pe pagina de internet a Administratiei Prezidentiale, informeaza Romania Libera.

S-a infiintat subcomisia parlamentara pentru spatiu cosmic. Comisia pentru tehnologia informatiei si comunicatiilor a adus, luni, la cunostinta Biroului Permanent al Camerei Deputatilor, constituirea unei subcomisii parlamentare pentru spatiul cosmic. Pe de-o parte, presedintele comisiei, liberalul Relu Fenechiu, a precizat, in scrisoarea adresata conducerii Camerei, ca numita subcomisie are "misiunea" de a armoniza legislatia nationala cu cea europeana in acest domeniu. Pe de alta, Fenechiu s-a aratat complet nemultumit fata de masura pompieristica, “luata pe nepusa masa”, informeaza Gandul.

Monica Columbeanu il lanseaza pe Nati Meir pe orbita Palatului Cotroceni Fostul deputat Nati Mer a confirmat, ieri, pentru “Gardianul” ca Monica Columbeanu ii va face maine intrarea in campania pentru prezidentiale. “Anuntul oficial al candidaturii lui Nati Meir va beneficia de prezenta omului politic al momentului a carui decizie in urmatoarele zile ar putea scinda unul din partidele aflate la guvernare. Programul artistic o va avea printre protagonisti pe cea mai controversata vedeta etno, care a bulversat topurile show-bizului autohton. Gazda lansarii va fi nu mai putin cunoscuta Monica Columbeanu. Evenimentul va fi mediatizat si la nivel international de o echipa a televiziunii Canal 10 din Israel, corespondentul posturilor americane CNN si Sky News”, se mai arata in stil emfatic intr-un comunicat semnat de Clement Sava, purtator de cuvant al lui Nati Meir, afirma Gardianul.