Geoana, preferatul indecisilor. 10% dintre romanii care, deocamdata, nu au decis pe cine sa voteze sunt tentati sa-l aleaga pe liderul PSD Mircea Geoana, potrivit unui sondaj Gallup, in vreme ce pentru Traian Basescu si Crin Antonescu opteaza doar 8%. Votul indecisilor, in total 13% dintre respondenti, nu este insa hotarator, in conditiile in care studiul releva o diferenta de 16 procente intre primele doua locuri in topul prezidentiabililor. Astfel, Traian Basescu este creditat cu o cota electorala de 35%, Mircea Geoana cu 19%, la egalitate cu liberalul Crin Antonescu, noteaza EvZ.

Vadim se plange ca n-are bani, Becali: „Ce sa-i fac eu daca e sarac? Eu nu pot sa-i dau nimic, ca nu am ce”. Presedintele PRM crede nu ca va putea face o lansare a candidatilor la europarlamentare decat cu 10 zile inainte de alegeri, pentru ca nu dispune de resurse financiare. Gigi Becali spune ca nu are bani de dat lui Vadim, dar ca, si daca ar avea, nu i-ar da mai mult decat i-ar permite legea, fiindca se teme de justitie, scrie Gandul.

Germania, tara cu cei mai multi europarlamentari. Presedintele Legislativului european este un crestin-democrat german, Hans Gert Pöttering. El a fost ales pentru prima oara eurodeputat in 1979. Germania trimite la Bruxelles 99 de europarlamentari. Ziarul „Adevarul“ va prezinta situatia din tarile UE care, alaturi de Romania, organizeaza alegeri intre 4 si 7 iunie. Cea mai populata tara europeana, Germania este o republica federala formata din 16 landuri, organizate in 439 de districte. Presedintele Horst Köhler provine dintr-o familie de etnici germani nascuti in Romania. Fost director al FMI, Köhler a fost ales in functie in iulie 2004, noteaza Adevarul.

Voiculescu se lupta cu Patriciu pe blog. Din paginile ziarelor “Jurnalul National” si “Adevarul”, razboiul dintre Dan Voiculescu si Dinu Patriciu se muta in blogosfera. Asta pentru ca liderul PC si-a facut blog, acolo unde i-a adresat o prima scrisoare magnatului Rompetrol. Una plina de ironii si de sfaturi. Scris pe un ton familiar, mesajul e plin de ironii si trece in revista atat batalia dintre cele doua cotidiene patronate de cei doi oameni de afaceri, pentru pozitia nr. 1 pe piata, cat si recentul scandal al verisoarei lui Voiculescu, Paraschiva Silaghi, cea care l-a acuzat ca ar fi turnat-o la Securitate, in tinerete. integral in Cotidianul.

Softul pune in pericol organizarea euroalegerilor. Contabilizarea voturilor la alegerile europarlamentare ar putea fi pusa sub semnul intrebarii. Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) nu poate semna contractul cu firma SIVECO pentru asigurarea softului necesar organizarii scrutinului decat dupa solutionarea contestatiilor a patru firme legate de licitatia AEP. Potrivit legislatiei in vigoare, contestatiile pot fi rezolvate in termen de 20 de zile de catre Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor, dar pana la alegeri nu mai sunt decat trei saptamani. Acest Consiliu a afirmat acum doua zile ca AEP nu a trimis inca toate documentele continute in dosarul achizitiei publice, desi prima contestatie dateaza din 16 aprilie, noteaza Romania Libera.

Blaga: Programul partidului nu ne obliga sa-l sustinem pe Basescu la prezidentiale. Secretarul general al PDL Vasile Blaga a declarat, ieri, ca in programul partidului nu exista prevederea potrivit careia partidul isi asuma sustinerea pentru Traian Basescu la alegerile prezidentiale, dar a spus ca este convins ca actualul presedinte va candida pentru un nou mandat si va fi sustinut de PDL, scrie Gardianul.