Filialele liberale, momite cu functii. Ludovic Orban sustine ca alegerile interne se vor face dupa europarlamentare, iar sefii de organizatii nu vor mai fi impusi de la centru. Filialele liberale vor avea alegeri pentru posturile de conducere imediat dupa scrutinul pentru Parlamentul European, a anuntat, ieri, prim-vicepresedintele PNL, Ludovic Orban. Prin aceasta miscare, conducerea PNL spera sa ii motiveze pe sefii de judete, care vor obtine un mandat de 4 ani, sa puna umarul la campania pentru alegerile prezidentiale, scrie EvZ.

Basescu a primit cadou la schitul Prodromu din Athos un toiag, pentru a conduce in continuare. Presedintele Traian Basescu este cel de-al doilea sef de stat roman - dupa Emil Constantinescu - care a vizitat Muntele Athos. Insotit de ministrii Cristian Diaconescu, Adriean Videanu si Theodor Paleologu, seful statului s-a intalnit joi, in ziua de Inaltare, cu protosul si cu guvernatorul Athosului si a participat la trei slujbe - la biserica Protaton, cel mai important lacas din capitala Careia, la manastirea Marea Lavra, cea mai veche din Athos, intemeiata in 963, si la schitul romanesc Prodromu, noteaza Gandul.

EBA se incurca in donatii electorale. Valoarea donatiilor pe care Elena Basescu declara ca le-a obtinut in prima parte a campaniei difera substantial de cea anuntata Autoritatii Electorale Permanente. Potrivit datelor publicate ieri de AEP, pana pe 24 mai, in numele candidatei EBA, au fost declarate donatii in valoare de 16.000 de lei, echivalentul a aproximativ 3.800 de euro. Pe 10 mai insa, Elena Basescu anunta pe portalul Ziare.com ca a strans nu mai putin de 35.000 de euro, scrie EvZ.

In prag de alegeri, PD-L este pe cale sa piarda Capitala. Consilierul PNG Daniel Fuciu, care face parte din coalitia PD-L-PNG este pe cale sa se mute la PSD, negociind pentru functia de secretar general al organizatiei Ilfov, spun surse apropiate democrat-liberalilor. Din totalul de 55 de locuri, PD-L a obtinut 24 de mandate, PSD - 16, PNL - 8, PNG - 4, iar PRM - 3 in CGMB. Pentru adoptarea unui proiect este nevoie de jumatate plus unu, astfel PD-L este strans legat de cei 4 consilieri PNG. Mutarea lui Daniel Fuciu nu este inca oficializata. Din cauza discutiilor referitoare la amendamentele ce modificau structura bugetara, cat si suma data de primarie pentru lucrarile viitorului stadion national, coalitia PD-L-PNG nu a reusit sa se impuna, iar plecarea lui Fuciu ar putea duce la repetarea acestei situatii, noteaza Gardianul.

Chiulul lui Crin, motiv de blocaj la anularea pensiilor parlamentarilor. Presedinta Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, acuza ca PSD, PNL si UDMR sabo­teaza de trei luni proiectul de statut prin care se elimina pensiile parlamentare speciale. Presedinta Camerei Deputatilor a declarat miercuri la Realitatea TV ca „o alianta transpartinica” formata din PSD, PNL si UDMR „se opune adoptarii si blocheaza modificarea statutului senatorilor si deputatilor prin care ar urma sa se elimine pensiile speciale ale parlamentarilor”. Anastase a aratat ca PDL, care a initiat o propunere legislativa de eliminare a pensiilor parlamentare speciale, este singurul partid care sustine proiectul, noteaza Cotidianul.

In editorialul "Inaltarea la comunisti", Horia Ghibutiu comenteaza decizia comunistilor de a contramanda "ieri alegerea noului presedinte pe motiv de praznuire a Inaltarii la cer a Domnului Iisus Hristos. Stratagema e una dintre cele mai stupide farse inventate de bolsevicii de peste Prut, in tentativa lor de a-si pastra privilegiile. Pentru a evita al doilea esec privind alegerea noului sef al statului si imaginandu-si ca vor gasi pana saptamana viitoare al 61-lea votant in randurile opozitiei, comunistii au inceput sa invarta cruci cu mainile cu care lustruiesc secera si ciocanul. Maria Postoico, presedinta fractiunii rosii din parlamentul moldovean, a dat glas evlaviei ce i-a cuprins pe tovarasii de rele ale „speaker”-ului Voronin, pretinzand ca de Ispas „nu trebuie sa discutam probleme primordiale pentru Tara noastra”, fiindca e „o zi a bucuriei". Integral in EvZ.