PRM prinde curaj si vrea anticipate Presedintele Partidului Romania Mare, Corneliu Vadim Tudor, a anuntat in uralele de bucurie ale simpatizantilor ca, incurajat de rezultatul obtinut la europarlamentare, va declansa in primavara viitoare alegeri parlamentare nationale anticipate. Liderul PRM nu a explicat, duminica seara, in discursul triumfalist tinut dupa anuntarea rezultatului alegerilor europarlamentare, de ce tocmai in primavara viitoare vrea sa convoace alegerile anticipate. “Am puterea sa declansez alegeri anticipate si le voi declansa”, a promis liderul peremist. Vadim a subliniat ca rezultatul de la europarlamantare este doar “o avanpremiera” la succesul PRM de la prezidentialele din toamna si de la anticipatele nationale. El a promis ca se va tine de cuvant si le va reprezenta interesele celor multi, la Bruxelles, unde se prefigureaza din ce in ce mai puternic “o Europa a natiunilor”. El a mai spus ca nu este exclus sa mai ia inca un mandat dupa redistribuirea voturilor, scrie Cotidianul.

EBA, in numele tatalui Elena Basescu a avut parte de o surpriza de proportii duminica seara la sediul de campanie din Ghencea. Nu a fost vorba de scorul obtinut duminica la europarlamentare - 3,40%, conform primelor estimari ale INSOMAR -, ci de aparitia tatalui ei, presedintele Traian Basescu, chiar la putin timp dupa ce pe monitoarele unei incaperi sufocate de presa si de membri ai staff-ului de campanie rulau rezultatele. Basescu senior s-a postat neobservat in cadrul usii, a stat pret de cateva secunde in tacere, iar cand a fost deconspirat, a izbucnit in celebrul sau hohot si a spus: “Am venit sa-mi iau copilul acasa”. “Ai dat declaratii?”, a intrebat-o presedintele pe fiica sa, iar pentru ca aceasta inca nu fusese data in direct de televiziuni, Basescu a luat loc pe un scaun, din biroul alaturat, si le-a spus glumind ziaristilor sa-l lase in pace, scrie Cotidianul.

Detinutii: „Le-am pregatit politicienilor un loc in celula” „Ce-am avut si ce-am pierdut” spun condamnatii fara drept de vot, dar asteapta „sa cada la puscarie vreun politician mare cu care o sa ne purtam frumos”. Tu esti ala care-mi spune mie/ca tu vrei sa m-ajuti sa traiesc/cand tu vrei sa-mi dai moartea-n dar/ nu eu, tu ar trebui sa fii la penitenciar.” Aceste versuri dintr-un hit de acum cativa ani al formatiei BUG Mafia au fost, ieri, refrenul zilei in Penitenciarul Jilava, loc in care mai toti detinutii viseaza sa-l aiba „coleg” macar pe un politician cu greutate. In arsita zilei europarlamentare, pe cat de infierbantati erau in declaratii, pe atat au fost de disciplinati la vot. Doar 15 dintre cei 511 de condamnati cu drept de vot au refuzat sa si-l exercite. E drept, nu toti alegatorii cu cazier reusisera sa si inteleaga ideea europarlamentarelor. Iar cei pe care sentinta judecatorului i-a lasat si fara drepturi civile simteau ca mare lucru n-au pierdut, scrie EvZ.

Maratonul fraudelor la euroalegeri Una dintre cele mai vechi si uzitate metode de a convinge electoratul roman este "sfanta mita". In Bucuresti, bursa voturilor ajunsese la 40 de lei in Agronomie (sectorul 1) si 50 de lei in Rahova (sectorul 5). "S-au dat bani si alimente pentru alegatori", a confirmat si ministrul de Interne, care i-a avertizat pe cei tentati sa primeasca mita "sa-si bage mintile in cap". Dar activistii partidelor nu s-au lasat intimidati. De exemplu, in comuna Oinacu, judetul Giurgiu, un membru al unui partid este cercetat de politie, dupa ce politistii au confirmat reclamatia unui batran care a povestit ca sambata, in jurul orei 20.00, T.F., de 27 de ani, membrul unui partid politic, a venit la domiciliul sau ca sa-i ofere 40 de lei pentru a vota cu partidul respectiv, relateaza Romania Libera.

Hrebenciuc: „E buna treaba! Imi place“ „E buna treaba! Imi place”, a exclamat liderul PSD, Viorel Hrebenciuc, la aflarea rezultatelor exit-poll-urilor. Hrebenciuc a fost singurul din conducerea partidului care a preferat sa ramana in sediul din Kiseleff pentru a urmari transmisiunea televiziunilor de stiri, ceilalti, in frunte cu presedintele formatiunii, Mircea Geoana, si candidatii la euroalegeri iesind in curte, pe scena amenajata special pentru momentul exit-poll-urilor. „Aceste rezultate reconfirma statutul PSD de principala forta de pe scena politica”, a aratat Geoana. In discursul sau, el s-a referit si la candidatura Elenei Basescu, spunand ca PD-L va incerca, probabil, sa adune voturile obtinute cu cele ale mezinei presedintelui, scrie Gandul.

Botezatu: Mi-e scarba de prostitutia politica ce se practica pe banii nostri! Designerul Catalin Botezatu face declaratii dure vizavi de politicienii romåni care spera la un loc in Parlamentul European. Cånd l-am intrebat daca s-a dus la vot, Bote a raspuns negativ, declarånd ca este scårbit de cei care ne reprezinta. Designerul a adaugat ca se simte scårbit de prostitutia politica practicata pe bani publici. O atitudine asemanatoare are si Anamaria Ferentz, care a considerat ca “nu are de ce” sa puna stampila pe numele vreunui politician candidat la europarlamentare. Nici Cristina Spatar nu are incredere intr-o schimbare in Romånia, astfel ca a evitat sectia de votare. In schimb, Alexandru Arsinel, Iulia si Mihai Albu sau surorile Bambi au votat ca sa-si faca datoria. Sincer ca intotdeauna, designerul Catalin Botezatu ne-a declarat ca nu a mers la vot pentru ca nici unul dintre candidati nu a reusit sa-l convinga: “Mi-e scarba de cine ne reprezinta! Am ajuns sa fim reprezentati de non-valori si exact asa vom fi tratati si noi. Mi se face scarba de prostitutia politica ce se practica pe banii nostri! Dimineata ma si gandeam ca este singura data cand nu votez. Absolut in fiecare campanie electorala m-am prezentat la urne, dar acum nu voi merge. Va fi prima data cand refuz sa pun stampila pe un nume, pentru ca nu am pe cine!”. Aproape la fel de pesimista, Anamaria Ferentz nu fusese la vot ieri, declarandu-se ocupata cu invatatul si cu spectacolele. Cantareata a mai spus ca ii lipseste si motivatia pentru a arunca un bilet in urne, scrie Gardianul.

Gafa lui Geoana: demisia din CSAT Din prostie sau din perfidie, presedintele PSD, Mircea Geoana a facut-o lata din nou in ziua alegerilor pentru PE, anuntand din senin, ca demisioneaza din functia de vicepresedinte CSAT. Gestul acestuia poate arunca in aer coalitia de guvernare cu democrat-liberalii deoarece potrivit protocolului semnat in decembrie 2008, Geoana trebuie sa-si dea mai intai demisia din functia de presedinte al Senatului, deoarece numai din aceasta postura liderul social+democratilor poate sa indeplineasca functia de vice-presedinte al CSAT. In fond decizia acestuia este puerila deoarece nici o lege nu interzice sefului statului vizitarea trupelor din teatrele de operatii,tinand cont ca este comandantul supreme al fortelor armate, scrie Curentul.