Profilul celor care au votat cu EBA Elena Basescu a obtinut nu doar mandatul de europarlamentar, ci si voturile celor carora li s-a adresat preponderent: tinerii. O demonstreaza datele exit poll-ului realizat duminica de INSOMAR la comanda Realitatea TV. Potrivit cercetarii, fiica cea mica a presedintelui Basescu a castigat cele mai multe voturi din partea tinerilor cu varste intre 18 si 34 de ani - 44,4%, cu studii medii 45,8%, in timp ce rezultatele cele mai mici le-a inregistrat in randul persoanelor trecute de 65 de ani - 10,7% si al celor cu studii superioare - 26,1%. In acelasi timp, fiica presedintelui a fost preferata mai mult de femei decat de electoratul masculin, scrie Cotidianul.

Boc despre Ciutacu: „Derbedeul dracului!” Dupa ce a fost atacat de presedintele Basescu, care l-a facut „tonomat”, jurnalistul Victor Ciutacu a intrat si in gura premierului Emil Boc, care l-a injurat, dupa ce a iesit din direct de la Antena 3. Camera si microfonul ramasesera insa pornite. „Derbedeul dracului” – asa l-a caracterizat premierul Emil Boc, duminica seara, pe jurnalistul Victor Ciutacu de la Antena 3, imediat dupa ce a iesit din direct. Camera de luat vederi ramasese insa deschisa, la fel si microfonul primului-ministru, astfel ca injuratura s-a inregistrat si a fost postata de Ciutacu pe blog, scrie Cotidianul.

Cine i-a „furat” lui Geoana victoria Masinaria electorala a PSD a dat rateuri pe 7 iunie. Acesta este motivul pentru care social-democratii s-au trezit ca le lipsesc procentele cu care voiau sa depaseasca PDL. Dupa ce estimarile rezultatelor indicau o remiza PDL-PSD, Mircea Geoana si ceilalti lideri social-democrati s-au precipitat duminica seara in a acuza PDL de fraudarea alegerilor. Rezultatele oficiale au aratat o pseudovictorie, desi liderii PSD se asteptau sa se detaseze cu 4-5 procente de PDL. Cine i-a „furat” lui Geoana „victoria”? Rezultatele pe judete arata ca problemele au fost chiar in randul filialelor PSD conduse de baronii „electorali”. Semnalul este destul de prost pentru candidatul la presedintie Mircea Geoana, pentru ca arata vulnerabilitatea sa in fata baronilor locali ai partidului. Cum castigatorul Cotrocenilor ar putea fi decis de doua-trei sute de mii de voturi, Geoana risca sa piarda alegerile doar daca ii supara pe cativa baroni care, in ziua votului, nu au chef sa se dea jos din pat, afirma EvZ.

My name is Gigi. This is a sheep Intristat dupa aflarea vestii ca, deocamdata, nu poate iesi din tara, Gigi Becali s-a ambitionat sa le demonstreze tuturor criticilor sai ca ii va depasi in competenta pe toti colegii europarlamentari: „Pana mi se termina mandatul, vreau sa fiu cel mai recunoscut europarlamentar. Este prima mea reusita si de-acum inainte vreau sa cresc pe linie politica”. Nici chiar Theodor Stolojan nu-l sperie: „Doar nu ma compar eu cu Stolojan, chiar daca se crede el mare economist si finantist. O sa vedem noi cine e mai destept acolo”. Cu engleza mai are unele probleme, dar isi propune sa le remedieze in curand, fiind, in opinia sa, minore: „Eu stiu engleza, o simt in mine. O mai repet putin, cam o luna si gata. Stiu sa vorbesc engleza, dar nu stiu sa pronunt cum trebuie”, scrie Gandul.

Rares Manescu si Radu Stroe, pusi pe lista neagra de grupul lui Tariceanu Grupul “Tariceanu” incearca sa se repozitioneze in interiorul PNL. Surse liberale au declarat, ieri, ca persoane apropiate de Tariceanu au cerut “capul” lui Rares Manescu, seful de campanie, si al lui Radu Stroe, secretarul general al partidului, din cauza rezultatelor obtinute la alegerile pentru Parlamentul European, scrie Gardianul.

Geoana va cere modificarea Protocolului privind vicepresedintia CSAT Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat, luni, ca va solicita oficial in sedinta conducerii coalitiei de marti modificarea Protocolului de guvernare, in sensul eliminarii prevederii legale prin care presedintele Senatului este si vicepresedinte al CSAT. Geoana a spus ca le va solicita marti liderilor PDL modificarea Protocolului cu PSD, in sensul eliminarii prevederii care face din presedintele Senatului si vicepresedintele Consiliului Suprem de Aparare a Tarii. Geoana a negat, intrebat de jurnalisti, ca ar fi semnat, intr-o sedinta a CSAT, memorandumul prin care se aproba retragerea trupelor militare din Irak. El a spus ca la sedinta CSAT respectiva a fost doar adus in discutie memorandumul semnat intre Guvernul roman si cel irakian, in care Parlamentul irakian solicita prelungirea pana pe 31 iulie a stationarii militarilor romani. Intrebat daca prin retragerea din CSAT nu incalca legea, Geoana a raspuns: "Este si un gest de protest, vom corecta si din punct de vedere juridic aceasta retragere. Vom solicita ca modificarea Protocolului sa fie pusa in practic si juridic, prin anularea legii", relateaza Romania Libera.