Tariceanu isi revine pe mana lui Crin. Calin Popescu-Tariceanu a iesit ieri la rampa, dupa doua luni de la debarcarea din fruntea PNL, pentru a-l critica pe Crin Antonescu pentru rezultatul de la euroalegeri. Atacul are drept miza organizarea unui congres extraordinar, la inceputul lui 2010, imediat dupa alegerile prezidentiale. Tariceanu a reprosat conducerii PNL deturnarea campaniei pentru euroalegeri catre cea prezidentiala, prin atacurile orientate catre Traian Basescu si a reclamat absenta unui plan anticriza al partidului, scrie EvZ.

Cioroianu: Eurolista PNL a fost facuta pe cumetrii. Fostul ministru de Externe Adrian Cioroianu, demisionat din PNL tocmai din cauza faptului ca a fost nemultumit de modul in care au fost facute listele pentru europarlamentare, a pus ieri tunurile pe conducerea PNL, acuzandu-i pe Crin Antonescu si pe Ludovic Orban de demagogie si populism. “Scorul de duminica e rezultatul modului in care a fost facuta lista si al modului in care este condus partidul. E o scadere importanta fata de parlamentarele din toamna si e o dovada a «seriozitatii, listei, una facuta pe criterii de cumetrii”, a declarat pentru Cotidianul Cioroianu. Acesta a tintit si in directia “capului de lista” al liberalilor, Norica Nicolai.

Garda veche a PDL vrea sanctiuni pentru filialele EBA. Nemultumirea mocneste in PDL. Vechea garda a partidului vrea sanctiuni drastice pentru organizatiile slabe la europarlamentare. Vechii lideri ai PD critica, deocamdata voalat, implicarea unor filiale PDL in sustinerea candidaturii Elenei Basescu, care au votat pentru fiica presedintelui, in detrimentul partidului. Acestia vizeaza mai ales organizatiile Hunedoara, Dambovita, Neamt, unde liderii proveniti din PLD, factiunea pro-Basescu rupta din PNL, au lasat balta partidul (PDL) si s-au zbatut sa adune cat mai multe voturi pentru EBA. Secretarul general al partidului, Vasile Blaga, a declarat ca deciziile anterioare legate de pragul minim de voturi care trebuiau obtinute de filiale si de sanctiunile pentru organizatiile care nu ating procentul cerut vor trebui respectate, scrie Romania libera.

Bogdan Olteanu a ramas chel dupa divort: fara doua case, o masina si cu datorii. Vicepresedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, s-a imprumutat de la rude si a ramas fara doua case, o masina si obiecte de arta, dupa ce a divortat in luna martie de Cristina Andone. Potrivit declaratiei de avere completate la inceputul lunii iunie, liberalul Bogdan Olteanu a ramas fara o casa de locuit de 184 de metri patrati situata in sectorul 1 in Capitala, care era detinuta impreuna cu sotia. De asemenea, din declaratia de avere a liberalului a disparut si o casa de vacanta, din comuna Adunatii Copaceni, care avea o suprafata de 54,2 metri patrati si era trecuta doar pe numele sotiei. Totodata, Olteanu a ramas atat fara masina pe care o declara in decembrie, un Citroën C3, dar si fara doua desene semnate Emilio Greco, in valoare de 10.000 de euro, si 8 picturi semnate Carmen Nistorescu in valoare de 1.500 de euro, scrie Cotidianul.

In "Mircea, fa-te ca intelegi!", Horia Ghibutiu afirma ca " nu stiu daca presedintele a auzit de zicerea conform careia razbunarea e un fel de mancare ce se consuma rece, dar asa a actionat. A tacut sugestiv duminica, preferand - decat sa dea imediat o replica unei luari de pozitie care, pana la urma, era una atac direct - sa dea un mesaj descifrabil ieri: spre deosebire de al doilea om in stat, primul nu perturba procesul de vot si, mai ales, nu polemizeaza sub zodia impulsului, ci ulterior si doar pentru ca romanii ar astepta explicatii de la Domnia Sa". Integral in EvZ.

Doru Buscu, in "O fantezie cu EBA", considera ca "arata bine, aproape la fel de bine pe cat promite fraza ei lenta cu poticneli. Si, cu exceptia tatalui, e cel mai sexy exemplar din familia Basescu. E drept, a sprijinit-o si cosmetica, dar nu mai mult decat partidul. Una peste alta, in combinatia de implant si buze hialuronice, breton canis sau bob-pe-lung, bronz de solar si tinuta osciland intre power woman si bambu-bimba, Elena Basescu e cel mai fierbinte obiect de adoratie politica de la Elena Udrea incoace". Integral in Academia Catavencu.