Pe Vadim nici colegii extremisti nu-l vor. Radicalii belgieni, francezi si ungari nu doresc sa colaboreze cu Romania Mare, dupa ce formatiunea a provocat destramarea grupului extremist din PE in 2007. Partidele de extrema dreapta Frontul National din Franta si Vlaams Belang din Belgia nu vor sa formeze un grup in Parlamentul European impreuna cu reprezentantii Partidului Romania Mare, scrie EUobserver. Catherine Savagnac, purtatorul de cuvant al Frontului National al lui Jean-Marie Le Pen, a declarat ca partidul isi va continua colaborarea cu Partidul Libertatii din Austria, cu Vlaams Belang, cu Ataka din Bulgaria si cu noii membri ai extremei drepte din Marea Britanie, BNP. Acestia din urma au contacte stranse cu maghiarii din Jobbik, al carui vicepresedinte locuieste in Marea Britanie, noteaza Cotidianul.

Gigi s-a impacat cu Traian Ungureanu, Crin s-a impacat cu ideea alegerilor fraudate. Cei 33 de europarlamentari alesi duminica si-au primit certificatul de validare in prezenta sefului statului. De la eveniment au lipsit Laszlo Tokes, care a absentat si in 2007, Monica Macovei, Cristian Preda si Victor Bostinaru. Veselie, relaxare, glumite, atmosfera de impacare ieri la ceremonia de inmanare a certificatelor de europarlamentar a proaspetilor castigatori ai alegerilor. Traian Radu Ungureanu a uitat ca la finalul campaniei electorale Gigi Becali l-a facut „mascarici” in direct la TV si au baut impreuna cupa pacii. Crin Antonescu a uitat de „fraudele masive” de la europarlamentare despre care vorbise cu fix o ora inainte de ceremonie si a sarbatorit vesel preluarea mandatelor, cu o cupa de sampanie in mana alaturi de „hotii” de la PSD si PD-L, scrie Gandul.

PD-L este pe cale sa inghita PNG-CD. Gigi Becali si Corneliu Vadim Tudor, sortiti sa ramana impreuna. Proaspatul europarlamentar Gigi Becali pare sortit sa ramåna alaturi de PRM si Corneliu Vadim Tudor cel putin pentru urmatorii cinci ani. Democrat-liberalii nu vor sa aiba nimic in comun cu el, iar PNG-CD, partid pe care l-a fondat, nu mai este dispus sa tina seama de Becali si vrea sa-si urmeze propriul drum alaturi de PD-L, partid care nu s-ar da in laturi de la o fuziune prin absorbtie a PNG-CD pentru a-si pastra majoritatea in Consiliul General al Capitalei, noteaza Gardianul.

Armata, disputata politic. Comisiile de aparare din Parlament l-au chemat la audieri martea viitoare pe seful Armatei, amiralul Gheorghe Marin, pe tema starii de spirit din Armata dupa reducerea veniturilor militarilor si diminuarea fondurilor de inzestrare. Solicitarea vine dupa ce liberalii au anuntat depunerea unei motiuni simple pe Aparare, "Demnitatea Armatei Romane, calcata in picioare de ministrul celor 0,2%". Armata, care ocupa locul II in topul increderii romanilor, a fost utilizata recent ca arma politica si de liderul PSD, Mircea Geoana, atunci cand si-a anuntat retragerea din CSAT, scrie Romania Libera.

Basescu si Vadim, dans pe poante de salon. Alesii la Parlamentul European si-au ridicat joi certificatele de europarlamentar, in cadrul unui eveniment solemn, a carui monotonie a fost sparta de schimbul de replici dintre Corneliu Vadim Tudor si Traian Basescu. Proaspetii europarlamentari romani si-au luat joi in primire de la Biroul Electoral Central certificatele care le atesta calitatea de alesi in PE. La ceremonia care a fost presarata cu momente de umor grotesc marca Vadim Tudor au participat presedintele Basescu si premierul Boc. Liderul PRM, sosit printre primii la Sala Palatului, a fost vedeta evenimentului, reusind sa-i umbreasca pe Elena Basescu si pe Gigi Becali, noteaza Cotidianul.

Rodica Culcer, in editorialul "Asumarea raspunderii", afirma ca pentru a nu mai ramane "repetent si anul acesta la examenul de Drept al Comisiei Europene, Guvernul Romaniei a decis sa-si asume raspunderea in parlament pentru Codurile Penal si, respectiv, Civil. Doar-doar va obtine nota de trecere si nu i se vor taia fondurile europene. Este adevarat, guvernul de acum nu este cel de anul trecut, care primea cartonase galbene de la expertii CE pentru indaratnicia cu care refuza sa combata coruptia. Emil Boc poate invoca aici in mod credibil „greaua mostenire” ca motiv pentru fortarea votului asupra Codurilor juridice fara dezbateri parlamentare. Imprejurarile exceptionale impun masuri exceptionale, nu-i asa? Se poate, dar ceva parca nu este in regula: adoptarea noilor Coduri nu este un scop in sine, ci un mijloc pentru realizarea reformei in justitie si pentru combaterea coruptiei. Nu avem insa nicio garantie ca noile Coduri servesc acestor scopuri". Integral in EvZ.

In editorialul "Politica dupa Elena Basescu", Cristian Campeanu afirma ca "fiica presedintelui ne-a oferit in timp o cantitate considerabila de ineptii de un comic irezistibil, care ne-ar fi indreptatit "sa luam atitudine" impotriva acestei anomalii politice care este Elena Basescu. Fenomenul este insa unul grav si merita o analiza serioasa. Ca toate institutiile Uniunii Europene, si Parlamentul European este o constructie birocratica, lipsita de orice urma de stralucire. Cea mai mare parte a activitatii se desfasoara la Bruxelles, in comisii si comitete care discuta la nesfarsit probleme obscure, cum ar fi cotele de pescuit sau de-acum celebra "curbura a castravetilor". Este o munca monotona si searbada, desfasurata intr-un oras cenusiu si anost". Integral in Romania Libera.