Liiceanu ii scuza gafa lui Basescu. Filosoful Gabriel Liiceanu a justificat, ieri, public lansarea teoriei „scoala scoate tampiti” de catre presedintele Traian Basescu, in prezenta sa, prin faptul ca discutia de la Bookfest era una privata. „Nu era o declaratie oficiala. Dumneavoastra, presa, ati furat (fragmentul - n.r.) dintr-o discutie privata”, i-a gasit filosoful presedintelui aceeasi scuza invocata si acum doi ani in cazul „tigancii imputite”. Cu o zi inainte, invitat la o lansare de carte, Basescu a simtit nevoia sa se justifice in fata lui Liiceanu pentru nemultumirea aratata duminica la sedinta de guvern, ca in scoala „ne facem filosofi” in loc „sa facem ospatari, sa facem ce ne trebuie”, noteaza EvZ.

Ion Iliescu a fost scos de sub urmarire penala in dosarul Mineriadei. Parchetul General a anuntat ca Ion Iliescu a fost scos de sub urmarire penala in al doilea dosar al Mineriadei din 13-15 iunie 1990. Presedintele Asociatiei 21 Decembrie, Teodor Maries, a declarat pentru NewsIn, ca va face plangere impotriva deciziei de scoatere de sub urmarire penala a lui Ion Iliescu, in dosarul din 13-15 iunie 1990 si ca va ajunge pana la Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) daca va fi nevoie. Odata cu Iliescu au mai fost scosi de sub urmarie penala fostul sef al SRI Virgil Magureanu si generalii in rezerva Mihai Chitac si Victor Atanasie Stanculescu, noteaza Adevarul.

Banii de la Guvern, miza razboiului dintre revolutionari. Indepartarea lui Emilan Cutean din fruntea Secretariatului de Stat pentru Problemele Revolutionarilor (SSPR) redeschide, din nou, dosarul controlului SSPR. In timp ce PD-L si-a numit un interimar in fruntea institutiei, taberele din PSD, dar si liderii Blocului National al Revolutionarilor (BNR) se bat pentru a-si pune un om in fruntea Secretariatului, personaj care sa controleze fondurile destinate organizatiilor de revolutionari, scrie Gardianul.

Preda o ia pe urmele lui Blaga. «Oricine pleaca de la sedinta de Guvern, pleaca definitiv» Vicepresedintele PDL, Cezar Preda, a reluat ieri, declaratiile facute recent de secretarul general al PDL Vasile Blaga legate de solidaritatea ministrilor in Guvern atentionand ca “nici un ministru nu poate sa se ridice si sa plece de la sedinta de Guvern fara sa plece definitiv”.”Oricine pleaca de la sedinta de Guvern pleaca definitiv, pentru ca aici nu trebuie aprobare de la partid, de la sefi ori sefuleti. Este vorba despre o solidaritate care trebuie respectata. Daca, in afara Executivului, colegi de-ai mei considera ca nu am reactionat agresiv, sa ma ridic si sa plec, atunci cand nu-mi convine ceva nu am decat o cale: sa-mi dau demisia si sa plec, pentru ca mi-am asumat prin juramant o solidaritate fata de un guvern si de un premier”, a spus vicepresedintele democrat liberal, citat de Gardianul.

PSD discuta cum sa foloseasca electoral criza si bugetul tarii. Pesedistii fug astazi in Teleormanul "patronat" de Liviu Dragnea ca sa traga linie dupa euroalegeri, dar mai ales ca sa-si definitiveze strategia de atac pentru lunile de pana la prezidentiale. Atentie deosebita le vor acorda "masurilor anticriza" pe care sa le promoveze ministerele conduse de PSD inainte de campanie si dupa, scrie Romania Libera.

Revolutionarii, stapani pe Kiseleff. In jur de 200 de membri ai Blocului National al Revolutionarilor si-au strigat in strada nemultumirea fata de ideea ca Gelu Voican Voiculescu sa devina responsabil in Guvern pentru problemele lor. Manifestantii adunati ieri in fata sediului PSD au protestat fata de posibila numire a lui Gelu Voican Voiculescu in locul lui Emilian Cutean si au cerut sa se tina cont de propunerile lor in ceea ce priveste sefia Secretariatului de Stat pentru Problemele Revolutionarilor (SSPR) si ca aceasta institutie sa nu mai fie politizata, noteaza Romania Libera.