Ministrul Ferrari isi trage si el tichete de sanatate. Vom plati daca medicul si-a terminat programul. Ministrul Sanatatii, Ion Bazac a declarat intr-o emisiune TV ca renunta la ideea sistemului de coplata, acesta va introduce tichete pentru sanatate. Astfel, romanul va trebui sa plateasca actele medicale care nu intra in pachetul general de servicii medicale. „Vom face un pachet general de servicii medicale, in nici un caz unul minim, asa cum s-a vehiculat, pentru ca nicaieri in Europa nu exista un pachet minim de servicii medicale”, a explicat Ion Bazac, citat de Gandul.

UDMR are patru nume pentru Cotroceni. Presedintele UDMR, Marko Bela, senatorul Frunda Gyorgy, presedintele executiv al UDMR, Kelemen Hunor, si fostul ministru Borbely Laszlo sunt „in carti” pentru a reprezenta UDMR in alegerile prezidentiale, potrivit agentiei Mediafax. Marko Bela a declarat vineri, intr-o conferinta de presa la Targu-Mures, ca ar prefera sa nu fie el candidatul UDMR la prezidentiale, desi este onorat de sustinerea exprimata deja de unii colegi ai sai, scrie Evenimentul Zilei.

Mircea Geoana: „Boc habar nu are de economie“. Liderii PSD si-au „desfiintat” partenerii de guvernare, conform unei inregistrari din timpul Comitetului Executiv obtinute de postul Realitatea TV. La reuniunea Comitetului Executiv al PSD de la Turnu Magurele, 30 de filiale au cerut iesirea de la guvernare. PSD a decis sa ramana in guvern conditionat. Mircea Geoana a criticat membrii guvernului si pe presedinte in discursul sau. „Emil Boc habar nu are de economie”, iar Traian Basescu este „un individ care face rau tarii”, le-a spus el colegilor, transmite Adevarul.

Ca ”simplu particular” Liiceanu spune ca nu o “place” pe europarlamentarul Elena Basescu. Filosoful Gabriel Liiceanu si-a exprimat, ieri, la Realitatea Tv, parerea de „simplu particular” in legatura cu candidatura Elenei Basescu pentru Parlamentul European. „Daca imi cereti sa-mi spun parerea ca simplu particular despre povestea pe care ati amintit-o, fiica presedintelui, am sa spun cu glas tare, desi ma trageti intr-o lume in care nu doresc sa intru – sarcina mea este sa ma situez la un anumit alt nivel – dar ma situez la nivelul acesta si va raspund nu, nu imi place”, a apreciat el, potrivit Gandul.

PSD vrea sa-i interzica lui Basescu rolul de presedinte-jucator. PSD nu iese de la guvernare, dar ameninta partenerii de coalitie ca ar putea decide ruperea Protocolului de colaborare in cazul in care Traian Basescu continua sa fie un presedinte-jucator. Liderii PSD au intrat extrem de nervosi in sedinta Comitetului Executiv National care s-a tinut vineri la Turnu Magurele. “Asa nu se mai poate”, spunea Liviu Dragnea, lider PSD de Teleorman si gazda a reuniunii, scrie Cotidianul.

Vadim Tudor nu il abandoneaza pe Gigi Becali. Liderul PRM, C.V. Tudor, a afirmat ca, in cazul in care Gigi Becali nu va putea intra in Parlamentul European din cauza problemelor din justitie si a interdictiei de a parasi tara, nici el nu isi va ridica mandatul de europarlamentar, din solidaritate. Vadim Tudor il sfatuieste pe Becali sa "stea pe langa el" pentru a nu avea probleme. "Nu il abandonez pe Gigi Becali sub nici o forma!", a spus Vadim, citat de Romania Libera.

Guvernul, milos cu afaceristii. Unele taxe pentru jocurile de noroc vor creste usor, iar altele vor fi mult reduse. Guvernul va creste cele mai multe taxe pentru jocurile de noroc, nivelurile fiind insa mai reduse fata de prima varianta propusa intr-un proiect de ordonanta de urgenta initiat de Ministerul Finantelor, in urma cu cateva saptamani. Totodata, va fi majorata valoarea minima a capitalului social necesar pentru acordarea licentei de organizare la jocurilor de noroc, scrie Gardianul.