PNL face din Crin clona lui Iliescu Liberalii cred ca sansele lui Antonescu la prezidentiale vor creste daca acesta va aplica in campanie modelul „sarac si cinstit”. Atragerea electoratului PSD, dezamagit de Mircea Geoana, este unul dintre obiectivele liberalilor in campania pentru alegerile prezidentiale, potrivit unui document discutat, ieri, de Consiliul National Executiv al PNL. Liberalii chiar au calculat ca pot sa convinga o treime din electoratul social-democratilor cu argumentul ca Antonescu ar fi un fel de Ion Iliescu mai tanar. Strategii PNL sunt convinsi ca electoratul lui Ion Iliescu “ar putea fi atras de calitatile de om echilibrat, cinstit si onest politic ale lui Crin Antonescu, pe care intr-o perioada trecuta le-am regasit la fostul presedinte Ion Iliescu”. De altfel, liberalii asteapta voturi si de la “pensionari, fosti votanti ai PSD, care pot face o comparatie intre nivelul lor de trai din timpul guvernarii liberale si situatia actuala”, scrie EvZ.

UDMR se pregateste pentru o eventuala revenire a Uniunii la guvernare, organizatia teritoriala Covasna pregatind deja o lista cu specialistii care ar putea fi numiti atunci la conducerea institutiilor deconcentrate din judet. Presedintele UDMR Covasna, senatorul Albert Almos, si-a exprimat, ieri, intr-o conferinta de presa, speranta ca in scurt timp UDMR va reveni la guvernare si astfel vor avea loc schimbari la conducerea institutiilor deconcentrate din judet, informeaza Mediafax. Liderul UDMR Covasna a explicat ca organizatia teritoriala trebuie sa fie pregatita din timp cu specialisti care ar putea fi numiti la conducerea institutiilor deconcentrate din judet pentru momentul in care UDMR va reveni la guvernare. “Aceasta este sarcina noastra pe perioada verii. Ii vom cauta si noi, dar asteptam si sa se prezinte acei specialisti, din diferite domenii, care vor sa ocupe o astfel de functie. Nu dorim sa fim surprinsi cand, de la o zi la alta, va trebui sa nominalizam conducatori pentru aceste institutii”, a subliniat el, scrie Gardianul.

Curtea de Apel Bucuresti a respins actiunea Coalitiei "Opriti Codurile!", care a dat in judecata Guvernul si Ministerul Justitiei pe motiv de incalcare a Legii transparentei in procedura de adoptare a Codului Penal si a Codului Civil. Potrivit directorului executiv al Centrului pentru Resurse Juridice, Georgiana Iorgulescu, organizatiile din coalitie vor decide in privinta recursului dupa ce vor vedea motivarea Curtii. Reprezentantii societatii civile au criticat, inainte ca Executivul sa-si asume raspunderea, faptul ca nu au fost organizate dezbateri publice, dar si unele prevederi din noile Coduri. Cu putin timp in urma, Guvernul a decis sa-si asume raspunderea pentru Codul Civil si de Procedura Civila, urmand ca in toamna sa finalizeze elaborarea celorlalte coduri, scrie Romania Libera.

Fostul secretar general al PSD se simte vanat cu dosare de colegul sau Viorel Hrebenciuc. Miron Mitrea crede ca la toamna procurorii controlati de strategul social-democrat vor cere avizul Parlamentului intr-un nou dosar penal. Miron Mitrea il acuza pe colegul sau de partid Viorel Hrebenciuc ca s-ar afla in spatele actiunii procurorilor care au inceput recent cercetari intr-un dosar in care verifica daca fostul secretar general al PSD ar fi primit “foloase necuvenite” de la oamenii de afaceri Cristian Burci si Florian Walter, vizat fiind si fostul sef al CNCFR, Mihai Necolaiciuc. Intr-o postare pe blog (http://blog.mmitrea.ro/2009/07/06/grupul-hrebenciuc-loveste-cu-dosare/), Mitrea sustine ca gruparea Hrebenciuc este formata din fosti securisti, cu conexiuni puternice in politica, afaceri si justitie, care vor sa puna mana pe partid. “De cateva luni stiu ca anumiti procurori din DNA se dau peste cap ca sa-mi fabrice noi dosare, scrie Cotidianul.