Sedinta extraordinara de Guvern – cum taie Pogea sporurile cu mana Curtii de Conturi. Cabinetul Boc a gasit un subterfugiu prin care Ministerul Justitiei sa nu mai plateasca sporul de solicitare neuropsihica al magistratilor, chiar daca acestia ar trebui sa fie remunerati in urma deciziei recente a Curtii de Apel, care le-a dat dreptate. Mecanismul este simplu: Curtea de Conturi va media intre minister si magistrati. Astfel, dupa ce ministrul Finantelor a gasit „bresa” in legislatie, premierul Emil Boc a convocat, ieri, o sedinta - fulger de guvern si a aprobat o ordonanta prin care Curtea de Conturi devine „organul cel mai abilitat sa spuna daca o plata este sau nu in regula”, potrivit formularii lui Gheorghe Pogea, scrie Gandul.

Udrea spune ca activitatea de ministru nu are legatura cu datoria veche de la BRD, desi aceasta a fost rescadentata anul acesta. Ministrul turismului, Elena Udrea, a declarat, joi seara, la Realitatea TV, ca activitatea sa in acest mandat nu are nici o legatura cu creditul obtinut la BRD, pentru ca acesta a fost contractat in 2007, inainte de a prelua acest minister. Totusi, cerandu-i-se lamuriri cu privire la rescadentarea datoriei de 3.287.000 euro, majorata astfel la 3.297.000 euro, Elena Udrea spune ca aceasta s-a petrecut in ianuarie anul acesta. Demnitarul omite astfel faptul ca la acel moment devenise deja ministru, scrie Gardianul.

Macovei, presedintele ANI: “Cel putin doi ministri din Cabinetul Boc au conturi ascunse in Elvetia”. Alexandru Macovei, presedintele Agentiei Nationale de Integritate, a declarat aseara, la Realitatea TV, ca detine informatii certe ca cel putin doi ministri ai Cabinetului Emil Boc au conturi in banci din Elvetia, care nu figureaza in declaratiile de avere, scrie Cotidianul.

Geoana, propus candidat unic PSD-PDL la Presedintie. Prim-vicepresedintele PSD Suceava, deputatul Catalin Nechifor, a propus, vineri, PDL, prin intermediul presei, sustinerea candidatului PSD la Presedintie, Mircea Geoana, drept candidat unic al coalitiei de guvernare, insa democrat-liberalii suceveni considera propunerea drept "o glumita", transmite Mediafax. Nechifor a declarat, intr-o conferinta de presa, ca situatia actuala a tarii nu este "prea fericita" si ca se prognozeaza o contractie de opt la suta a economiei si ca, in aceste conditii, actul guvernarii trebuie sa fie responsabil, sa fie mult mai coerent si sa fie gasite si puse in aplicare solutii concrete de iesire din criza, prin sprijinirea mediului de afaceri si a cetatenilor astfel incat partidele din parteneriat sa se concentreze pe actul guvernarii, noteaza Romania Libera.

Basescu si-a mai luat un consilier economic. Presedintele Traian Basescu are un nou consilier prezidential. Fostul director al companiei Unilever, Corina-Alexandrina Gatej, conduce de ieri Departamentul Mediul de Afaceri Intern si International al Administratiei Prezidentiale, nou infiintat la Cotroceni, scrie EvZ.

In editorialul "La cina cu Andreea Vass", Calin Hera este de parere ca "concursul de criza organizat de consilierul personal al primului-ministru, care ofera drept premiu o cina cu Domnia Sa, duce cu gandul la o revista glossy, cam ieftina si cam din varful ojei. Cel mai interesant gest politic din ultimele zile este concursul organizat pe blogul personal de domnisoara Andreea Vass, consilierul personal al primului-ministru. Distinsa domnisoara isi provoaca cititorii la un „concurs de criza” al carui premiu este o cina cu Domnia Sa. Ca bonus, ideea se poate transforma intr-o ordonanta de urgenta care sa completeze programul anticriza al guvernului. (Paranteza: ordonantele de urgenta par un drog pe care il respingi cand esti in opozitie si de care abuzezi, cu nesat, cand ajungi la putere.)" Integral in EvZ.

Hrebenciuc ii cere demisia lui Predoiu pentru situatia din Justitie. Liderul deputatilor PSD, Viorel Hrebenciuc, a declarat, vineri, ca ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, ar trebui sa demisioneze, fiind vinovat de situatia actuala din justitie. Acesta l-a acuzat pe Catalin Predoiu ca nu a mai comunicat cu liderii PSD despre problemele sistemului de peste doua luni. Viorel Hrebenciuc sustine ca Predoiu nu a discutat in Coalitie, si in special cu liderii PSD, despre problemele legate de salarizarea magistratilor, asa cum sustine acesta, si il acuza ca a gestionat gresit situatia creata de protestele din Justitie, folosind forta, si nu dialogul, noteaza Romania Libera.