Alina Mungiu Pippidi: Basescu s-a facut de ras Fratilor, am zguduit-o rau. Alina Mungiu Pippidi ne arata pe ce lume traim. Si face zdrente fetele lui Basescu din politica: Ridzi, EBA, Udrea. Ca de la analist la femeie. Cititi, cititi si nu uitati!

Rep.: Elena Basescu a cistigat?

Alina Mungiu Pippidi.: Cum cistiga intotdeauna beizadelele, cu cost mare. Prietenii zac prin pulbere si praf, aliatii sint discreditati de nu pot scoate capul din casa, dar s-a dovedit ca familia e invincibila. Ma rog, asa cred ei. Pretul de imagine externa si interna e enorm.

Rep.: Fapt e ca nu ati reusit sa o opriti.

A.M.P.: Nu, desi acesta era scopul meu de baza. Poate pentru ca lasitatea a fost asa de mare la ceilalti, care au tacut milc? A fost o serie neagra, ca sa o scuze pe ea, s-a facut de ris tata-sau, partidul, pentru ca nu o voia a trebuit sa isi faca mea culpa si sa faca lucruri mult mai rele decit sa o fi pus pe lista cum era vorba initial, au trebuit sa transfere voturi si dupa cum se vede si bani de publicitate din fonduri publice. A iesit PSD-ul primul la europarlamentare, iar Basescu e obiect doar de bancuri pe afara. E greu de crezut ca ambitiile unei fetiscare a carei lipsa de cultura se vede si dupa cum arata pot ruina atitea lucruri, dar iata ca se poate. (Academia Catavencu)

Andronescu se contreaza cu Geoana Ministrul Educatieiare planuri diferite de cele ale presedintelui PSD in ceea ce priveste rezolvarea cazului Spiru Haret. Daca Mircea Geoana vrea ca studentii sa nu mai dea niciun examen de licenta, Ecaterina Andronescu se gandeste la o alta solutie. Dupa sedinta de patru ore a social-democratilor, presedintele PSD, Mircea Geoana, si ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, au facut declaratii contradictorii in legatura cu solutia problemelor de la Universitatea Spiru Haret. Conducerea partidului a mandatat-o pe Andronescu sa gaseasca o iesire politica pentru situatia absolventilor de la sectiile neacreditate, in asa fel incat acestia sa nu aiba de suferit. In viziunea lui Mircea Geoana, o rezolvare care sa nu-i faca pe studenti sa sufere ar fi cea fara examen. Ministrul Educatiei nu este de aceeasi parere si asteapta raportul echipei de control care ii va comunica, la inceputul acestei saptamani, cati studenti au studiat la facultati fara acreditare, scrie EvZ.

PSD „forteaza“ PD-L sa accepte planul anticriza al social-democratilor Social-democratii le-au mai dat un ragaz colegilor de guvernare, pana astazi, la sedinta coalitiei, sa se decida cu privire la programul anticriza al social-democratilor. Liderul social-democratilor din Camera Deputatilor, Viorel Hrebenciuc, a declarat, ieri, ca PD-L si premierul Emil Boc nu au nici un fel de motiv sa amane exprimarea unui punct de vedere in legatura cu masurile cuprinse in programul de actiune propus de PSD. “De sase luni de zile, Guvernul este in urma crizei si suntem convinsi ca, daca nu se iau masuri urgente, Romania nu va putea evita un derapaj economic si social de proportii in toamna. PSD asteapta maine, la sedinta coalitiei, un punct de vedere oficial al PD-L in legatura cu planul de actiune propus de noi. (...) Atat PDL, cat si premierul Emil Boc nu au nici un fel de pretext sa amane exprimarea unui punct de vedere in legatura cu masurile cuprinse in programul de actiune propus de PSD”, a mai declarat liderul deputatilor social-democratilor. El a mai spus ca principalele puncte avute in vedere de PSD sunt reducerea TVA-ului la alimentele de baza si reducerea costurilor la energia electrica pentru consumatorii casnici, informeaza Gardianul.

Pentru a face campanie colegilor care candidau pentru Parlamentul European, senatorii au cheltuit in luna mai pe deplasari in teritoriu de trei ori mai mult decat in celelalte luni. Cresteri semnificative s-au inregistrat in aceeasi perioada si la cheltuielile pentru deplasari in strainatate, si la cele corespunzatoare salariilor platite angajatilor de la cabinetele din teritoriu. Cele mai mari sume le gasim contabilizate in dreptul senatorilor Avram Craciun (PSD, 3.776,76 lei), Gheorghe Birlea (PDL, 3.497 lei), Petru Basa (PDL, 3.357,12 lei) si Ioan Ghise (PNL, 3.357,12 lei). La polul opus, cu cele mai mici cheltuieli de diurna, s-a situat social-democratul Corneliu Grosu, cu doar 419,64 lei. In total, din bugetul Senatului s-au dus, in luna mai, pe diurna pentru deplasarile in teritoriu 235.418 lei, fata de 75.951 lei, cat s-a cheltuit in martie, scrie Romania Libera.