Raportul pe Justitie recomanda mentinerea monitorizarii. Oficialii europeni au eliminat din text mentiunea referitoare la problema aderarii tarii noastre la Spatiul Schengen pentru a nu crea confuzie. Comisia Europeana a adoptat, ieri, raportul pe Justitie pentru tara noastra. Documentul propune pastrarea mecanismului de control, dar nu include activarea clauzei de salvgardare, noteaza Adevarul.

Becali, Basescu si Boc fac stirile televiziunilor. Consiliul National al Audiovizualului a facut publice, joi, rezultatele unei monitorizari efectuate in perioada 8 iunie – 7 iulie privind prezenta oamenilor politici in emisiunile de stiri si dezbatere de la televiziuni si radiouri. Concluzia a fost ca europarlamentarul Gigi Becali, presedintele Traian Basescu si premierul Emil Boc au tinut, vreme de o luna, capul de afis al presei audiovizuale. Posturile de televiziune monitorizate au fost TVR 1, Antena 1, Antena 2, Antena 3, B1 TV, Pro TV, Realitatea TV si OTV, iar cele de radio – Realitatea FM, Radio Romania Actualitati si Europa FM, noteaza Gandul.

Front comun Geoana - Antonescu. Dupa Orban, si Geoana ar vrea s-o caute la acte pe Elena Udrea. Se strange latul in jurul Elenei Udrea! Social-democratii au anuntat, ieri, ca se alatura liberalilor in demersul acestora de a initia procedurile pentru constituirea unei comisii de ancheta in cazul ministrului turismului. „Ii vom sprijini in aflarea adevarului despre indiferent ce demnitar din Romania care doreste sa breveteze sau sa aplice brevetul Ridzi pentru sifonarea banului public”, a declarat presedintele PSD, Mircea Geoana. Atacata pe flancuri, Udrea nu a ramas impasibila. A parat insa timid afirmatiile adversarilor politici, catalogand demersul lor drept o „mascarada politica”. Ea a mai spus ca ar trebui infiintata cate o comisie de ancheta pentru sutele de milioane de euro cheltuite de fiecare ministru liberal al Cabinetului Tariceanu. Totodata, Udrea i-a dat replica lui Viorel Hrebenciuc, care a numit-o „sexy-buzoianca”: ”Unii intra, altii ies din istorie. Nu conteaza”. Integral in Gardianul.

UDMR l-ar putea sustine pe Basescu in turul doi. Liderul Uniunii, Marko Bela, afirma ca maghiarii ar putea merge pe mana sefului statului in toamna, dar nimic nu e batut in cuie. Presedintele UDMR, Marko Bela, a declarat joi, intr-o conferinta de presa la Tg.-Mures, ca nu exclude posibilitatea ca Uniunea sa-l sustina pe Traian Basescu in turul doi la alegerile prezidentiale, informeaza NewsIn. „In acest moment, da, este posibil sa-l sustinem pe Traian Basescu (in turul doi - n.r.), dar nu avem o decizie. Este firesc ca in iulie sa nu promiti sustinere cuiva cand alegerile sunt in noiembrie si ai propriul tau candidat”, a declarat Marko Bela, scrie Cotidianul.

Ministerul Agriculturii iroseste 50 milioane euro pe publicitate. Ministerul Agriculturii vrea sa dea peste 50 milioane euro din fondurile europene si cu cofinantare de la bugetul de stat pentru publicitatea si promovarea Programului National pentru Dezvoltarea Rurala si a Programului Operational pentru Pescuit. Fostul ministru al agriculturii Dacian Ciolos a criticat dur acordarea acestor sume pentru publicitate, considerate foarte mari si fara utilitate. Ciolos a acuzat "lipsa de profesionalism" a ministerului explicand ca acesti bani trebuie folositi intr-adevar pentru comunicare, dar in cu totul alt mod. De asemenea, liderii producatorilor agricoli considera ca acesti bani se vor cheltui degeaba, doar pentru imagine, nicidecum pentru adevaratele interese ale fermierilor, noteaza Romania Libera.

Basescu: Adriane, nici nu stii cat de curat incepi sa fii. Presedintele Traian Basescu a facut astazi un apel la fostul premier PSD Adrian Nastase sa reununte la imunitatea parlamentara in cazul Termopanelor, afirmand ca are convingerea ca acesta se poate apara in fata justitiei, intrucat este "curat ca lacrima". Basescu a declarat astazi, intr-o conferinta de presa pe tema Raportului de tara al Comisiei Europene, ca blocarea dosarului Nastase afecteaza Romania, care a primit o bila neagra pe justitie din cauza unor "domni" precum fostul sau contracandidat la prezidentiale, noteaza EvZ.

In editorialul "Basescu, restantier la Spiru Haret", Sabina Fati afirma ca "Traian Basescu pare mandru de faptul ca pe teritoriul Romaniei se afla cea mai mare universitate europeana si spera probabil ca in scurt timp "Spiru Haret" ar putea ajunge pe locul intai in lume. Daca-si mentine ritmul de crestere, aceasta institutie ar putea surclasa in urmatorii zece ani cea mai mare universitate pe plan mondial, Islamic Azad University din Iran, inregistrata cu 1,3 milioane de studenti. "Spiru Haret" a evoluat de la 5.700 de absolventi in 2003 la 56.000 in acest an". Integral in Romania Libera.