Deputatii chiulangii semneaza „prezent“ cu mana colegilor Evidenta chiulangiilor de la Camera Deputatilor este o adevarata zona crepusculara: in scripte apar 846 de absente in 4 luni, in realitate sunt mult mai multe. In perioada februarie-mai 2009, in Camera Deputatilor s-au inregistrat, conform condicii de prezenta, 846 de absente la cele 30 de sedinte de plen. La nivel de grupuri parlamentare, PDL a „bifat“ cele mai multe absente in primele patru luni ale sesiunii de primavara: 297. Individual, avem doi „campioni“: ex-premierul Calin Popescu Tariceanu (PNL) si „bobocul“ Adrian Dragos Iftime, deputat PDL de Vaslui, ambii cu cate 18 absente. Cifrele oficiale privind absentele deputatilor nu sunt deloc reale. De exemplu, in lunile aprilie si mai, PSD, care are 113 deputati, a „inregistrat“ 36, respectiv 27 de absente la sedintele din plen.

Top 10 absenti

1-2. Adrian Iftime (PDL) si C.P. Tariceanu (PNL) - 18 absente

3. Daniel Buda (PDL) - 15 absente

4-6. William Brinza (PDL), Ludovic Orban (PNL) si Gergely Olosz (UDMR) - 13 absente

7. Gabriel Tita (PSD) - 12 absente

8-10. Gabriel Vlase (PSD), Nicolae Paun (minoritati) si George Scutaru (PNL) - 11 absente (Cotidianul)

Udrea: S-ar putea ca poporul sa vrea mai degraba un independent, dar unul care sa fi facut ceva, nu ca Oprescu Lidera democrat-liberala a declarat ca electoratul ar putea prefera un independent, dar unul care a realizat ceva. „Eu cred ca poporul s-ar putea sa vrea mai degraba un candidat independent. Dar cred ca va vrea un independent care sa si fi facut ceva. Domnul Oprescu va trebui sa spuna ce a facut la Bucuresti. Nu a facut nimic”, a declarat ministrul Turismului, duminica seara, la Realitatea TV, comentand posibila candidatura a primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, la presedintie, scrie Cotidianul.

Udrea prevesteste sfarsitul Coalitiei Elena Udrea a declarat, sambata seara, la Mamaia, ca actuala coalitie „nu este cea mai fericita solutie“, transmite Mediafax. Mai mult, intrebata cat va mai functiona aceasta constructie, Udrea a raspuns: „Nu-mi cereti mie parerea. Daca era dupa mine, lucrurile stateau demult altfel“. „Aceasta coalitie ar fi o solutie care ar putea sa functioneze pentru economia romaneasca si pentru societatea romaneasca daca nu ar urma o campanie electorala in care PSD si PNL au aceeasi miza, sa piarda Traian Basescu“, a explicat Udrea. Ea a sustinut ca PD-L este singurul partid care guverneaza in acest moment, avand in vedere ca PSD se comporta ca un partid de opozitie, dar care are acces la resursele puterii, relateaza Gandul.

Marele secret de la prezidentiale: cat costa in realitate Imediat cum se vor intoarce din vacanta, politicienii vor fi nevoiti sa cheltuiasca sume serioase de bani pentru campania prezidentiala. Partidele pregatesc deja cuantumul cotizatiilor pentru campania prezidentiala, in timp ce altele sustin ca nu vor impune membrilor sa plateasca. Acestia sunt banii la vedere, dincolo de „solutiile individuale”, despre care nimeni nu-ti vorbeste decat in soapta. Chiar si asa, partidele sunt total netransparente cand pui intrebari legate de cotizatiile oficiale de campanie. Liberalii sunt singurii care au pronuntat cifre. Ei au discutat, saptamana trecuta, o propunere venita din partea vicepresedintelui Daniel Chitoiu, potrivit careia liderii partidului, parlamentarii si presedintii de filiale vor trebui sa plateasca in campanie intre 10.000 si 30.000 de euro, afirma Gandul.

Geoana si Vintu, intalnire secreta pe subiectul Udrea Liderul PSD l-a vizitat din nou pe mogulul media in Delta, subiectul discutiei fiind, potrivit unor surse din partid, strategia abordata in cazul ministrului turismului. Mircea Geoana i-a facut o noua vizita lui Sorin Ovidu Vintu, dupa cea consumata in urma cu doua luni. Mogulul media a profitat de prezenta pe litoral a liderului PSD si l-a chemat la domeniul sau din Delta Dunarii. Intalnirea a avut loc, potrivit unor surse din PSD, in weekendul din saptamana in care a avut loc aniversarea lui Mircea Geoana. Presedintele PSD s-a aflat la Mamaia si la Navodari insotit de Cozmin Gusa, consilierul sau politic si partener de afaceri al lui SOV. De acolo, Geoana a dat o fuga la conacul din Delta al mogulului. Cozmin Gusa a negat intalnirea. „Nu a existat nicio intalnire. Am fost cu Geoana tot timpul”, ne-a declarat Gusa, relateaza EvZ.

Extremism maghiar, pe banii statului roman Consiliul Judetean Harghita a alocat 5.000 de lei pentru finantarea unei tabere a tinerilor maghiari. Invitat de onoare e Vona Gabor, presedintele partidului extremist maghiar Jobbik. Consiliul Judetean (CJ) Harghita a alocat 5.000 de lei pentru organizarea unei tabere a Tineretului Maghiar Ardelean (TMA). Invitat de onoare este Vona Gabor, presedintele partidului de extrema-dreapta din Ungaria, Jobbik (Miscarea pentru o Ungarie mai buna - n.r.). Cea de-a cincea editie a taberei va avea loc la Gheorghieni, intre 5 si 9 august. Coorganizator al taberei de cinci zile, presedintele CJ Harghita, Borboly Csaba, sustine ca banii de la bugetul judetului vor acoperi mai multe cheltuieli organizatorice. „Nici eu nu sunt de acord cu unele probleme care se ridica in tabara TMA de la Gheorgheni, dar noi nu finantam luarile de pozitie sau doctrinar tabara, ci o manifestare a tinerilor, la care se aduna peste 10.000 de persoane”, a declarat Borboly pentru EVZ.