Primarul municipiului Tirgu-Mures, Dorin Florea, s-a enervat cand reporterul Realitatea TV Tirgu Mures i-a cerut detalii in legatura cu o deplasare a unui consilier local, Bakos Levente, si a altor doi angajati ai Primariei in Turcia. Consilierii au plecat pentru patru zile la Guzelcamli pentru intensificarea relatiilor de prietenie cu administratia locala, deplasare care a costat 20.000 de lei. Florea s-a aratat mai mult decat deranjat de curiozitatea jurnalistilor. Crezand ca nu este filmat, acesta s-a dezlantuit. "Du-te-n p...a ma-tii! F..e -l pe Bakos! Spune-i ca costa mult! Ma, baiete, asculta aici! Stai aici ca iti f.t una ca dracu’ cu astia ai vostri cu tot! Inchide usa! M-am saturat deja! Veniti la comanda? De cate ori s-au dus la orasele infratite? De cate ori? Platesc ceva sau nu? Platesc ceva sau nu?! In p...a mamelor voastre! Da' ce e aici? Inchizitie? Ma vezi pe mine ca ma duc undeva?!” (Cotidianul).

Hrebenciuc si Blaga pun obstacole pe drumul prezidentiabililor independenti: 500.000 de semnaturi pentru candidatura, fata de 200.000 acum, si organizarea alegerilor pe structura colegiilor uninominale. Viorel Hrebenciuc si Vasile Blaga si-au luat ieri in sedinta coalitiei angajamentul sa modifice legea privind organizarea alegerilor prezidentiale pana in septembrie. Gheorghe Flutur a anuntat dupa sedinta coalitiei ca a fost constituita o comisie pentru modificarea Legii alegerilor prezidentiale, termenul-limita fiind inceputul sesiunii parlamentare, fara a preciza in ce vor consta modificarile. „S-a format o echipa de lucru care sa ne prezinte un draft in coalitie. N-am discutat mai mult“, a spus Flutur. Potrivit acestuia, din comisie vor face parte Vasile Blaga si Mircea Toader din partea PDL, iar din partea PSD - Dan Nica si Viorel Hrebenciuc, scrie Cotidianul.

Mihai Malaimare: EBA este o proasta cu patent, Ridzi, o fufa oarecare Fostul deputat PSD, in prezent membru PNL, Mihai Malaimare, o descrie pe fostul ministru al tineretului si sportului, Monica Iacob Ridzi, primind calificative de genul „nenorocita”, „pipita” „o fufa oarecare”. „Marturisesc ca ma numaram printre cei care nu socoteau ca este necesar un Minister al Sportului, dar acum mi-am schimbat opinia. Este nevoie de asa ceva, numai ca trebuie numit (...) unul care doreste cu adevarat sa impuna performanta romaneasca peste hotare si sa determine un interes major al familiei romanesti pentru asa ceva”, spune acesta pe blogul personal. Cat despre mezina presedintelui in relatie cu fostul ministru, Malaimare afirma ca Ridzi, „o fufa oarecare”, a avut un rol important, acela de a pregati finantarea Elenei Basescu, „proasta cu patent”. „Cand pui la Ministerul Sportului o fufa oarecare cu misiunea de a deturna banii de care au nevoie campionii Romaniei catre campania electorala a unei proaste cu patent pentru a arata Europei ca pe langa criminalitate, dezordine, mizerie, avem si prostie cu staif. Revenind insa la Ridzi, nu cred ca puscaria se cuvine acestei pipite, nu, poate doar o senzatie de rau stomacal”, concluzioneaza Malaimare, afirma Gardianul.

Plecat la bal la Monte Carlo, Geoana il lasa pe Boc singur acasa Dupa ce Boc s-a plans si public de atitudinea pesedistilor, acestia l-au luat peste picior. „S-a suparat degeaba. I-am spus in sedinta coalitiei de azi-dimineata domnului Boc ca domnul Geoana este plecat patru zile intr-o scurta vacanta, fapt pentru care nu a putut participa la coalitie si pentru care si Biroul Permanent al partidului a avut loc sambata, si nu luni“, a declarat Hrebenciuc. „Atata timp cat exista aceasta coalitie, exista Guvernul Boc. In ziua in care nu va mai exista aceasta coalitie, Guvernul Boc dispare. Sper ca domnul prim-ministru sa nu fi folosit acest discurs pentru a-si ascunde nervozitatea privind situatia comisiilor de ancheta, ele sunt utile, sunt necesare“, a spus si Bogdan Niculescu Duvaz, scrie Gandul.

Precum Fat-Frumos, care crestea intr-o zi cat altii in cinci ani, Mircea Geoana a crescut in sondaje cu noua procente in numai patru luni. Cel mai recent sondaj il plaseaza pe Geoana pe locul al II-lea in topul preferintelor romanilor pentru viitorul presedinte, cu un surprinzator procent de 29,6%, in conditiile in care sondajul din aprilie ii atribuia 20,8%, iar cel din mai 24,3%. Fireste, asa cum ii sade bine oricarui zmeu care da piept cu Fat-Frumos, Traian Basescu a pierdut aproape 3 procente in ultimele patru luni: de la 38,1% in aprilie la 37,5%. E drept, Basescu continua sa fie cotat ca favorit dar, avand in vedere, miraculosul implicat in procesul de sondare, nu se stie ce rezultate vor aparea in lunile ce urmeaza, scrie Romania Libera.

Canalul 10 al televiziunii israeliene a facut dezvaluiri senzationale cu privire la trecutul din Israel al candidatului la presedintia Romaniei Nati Meir, scrie Agerpres. El este calificat drept "un escroc israelian, inculpat pentru escrocherii, fraude si impostura, care a facut inchisoare in Israel" si care a inceput o viata noua in Romania, aspirand la fotoliul prezidential de la Cotroceni. Potrivit anchetei intreprinse de Canalul 10, Nati Meir si-a inceput cariera de escroc in orasul Afula, din nordul Israelului, unde s-a facut vinovat de o lunga serie de escrocherii, inselatorii si alte acte ilicite, afirma Adevarul.