Nereguli in achizitiile lui Nemirschi. Ministerul Mediului nu a respectat prevederile legale privind achizitiile publice, in cazul contractului de 500.000 de euro incheiat cu Ars Advertising. Afirmatia a fost facuta de presedintele Autoritatii Nationale pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice (ANRMAP), Cristina Traila, in cadrul audierilor din comisia care ancheteaza Ministerul Mediului. Ea a prezentat concluziile raportului de control efectuat de ANRMAP la Ministerul Mediului. Traila a spus ca ilegalitatile au inceput inca din 2008, cand a fost incheiat contractul initial, scrie EvZ.

Consultantii Vuitton si Ferrari lustruiesc la imaginea lui Bazac. Foarte atent cu imaginea sa, Ion Bazac, ministrul Sanatatii si actionar al Forza Rossa, se bazeaza in expunerea publica atat pe departamentul de comunicare din minister – condus de Mihai Ursa, fost Public Affairs Consultant al companiei Louis Vuitton -, cat si pe o agentie specializata in consultanta, cu care a incheiat un contract in 2008. Colaborarea cu agentia Free Communication a demarat in octombrie anul trecut, pe cand Bazac era presedinte al Forza Rossa, compania importatoare a marcii Ferrari. Dupa cum afirma ministrul, consultanta este platita exclusiv din bani privati, scrie Gandul.

Boc a interzis concediile ministrilor. Ministrii au plecat in concedii. In atentia premierului Emil Boc: Ilie Sarbu (Agricultura), Marian Sarbu (Munca), Ionut Bazac (Sanatate) se afla in concedii. Stanisoara (MAp) tocmai s-a intors din vacanta, iar colegii din PDL spun ca si Adriean Videanu (Economie) se pregateste de concediu. Subalternii lui Emil Boc din Guvern desconsidera ordinele premierului privind interzicerea concediilor pentru aceasta vara. Cotidianul i-a identificat pe membrii Cabinetului care se afla acum in concedii, dar si pe cei care au fost deja sau vor pleca in perioada urmatoare in vacanta.

Blaga si Hrebenciuc trag sforile pentru prezidentiale. Comisia pentru legea prezidentialelor, formata luni in urma unei decizii a coalitiei, ar putea activa colegiile uninominale trasate toamna trecuta. PSD si PDL afiseaza opinii diferite in legatura cu eventuala ridicare a numarului de semnaturi necesare candidaturii de la 200.000 la 500.000. "Noi nu am discutat nimic concret, ci doar doua-trei lucruri pe care trebuie sa le avem in vedere, unde s-a dovedit ca sunt probleme pe parcursul ultimelor alegeri. Una dintre probleme este turismul electoral. Se pune problema cum sa-l eliminam", a declarat Vasile Blaga (PDL) in comisia coalitiei, potrivit Romania libera.

Blaga: PDL nu intentioneaza sa modifice numarul de semnaturi, sa ramana 200.000! Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, a declarat marti ca PDL nu intentioneaza sa modifice Legea alegerilor prezidentiale in sensul maririi numarului de semnaturi necesare pentru candidatii la presedintie si a adaugat ca democrat-liberalii nu sunt deranjati de candidatura lui Sorin Oprescu, scrie Cotidianul.

Gallup: alegatorii, nemultumiti de toti prezidentiabilii. Potrivit unui sondaj Gallup pe luna iulie, Traian Basescu se mentine in intentiile de vot la nivelul de 35%, aproape constant in ultimele luni, Crin Antonescu inregistreaza o usoara crestere de 2% fata de luna mai, ajungand la 20 de procente, iar Mircea Geoana are o scadere de un procent fata de cele 19 procente din primavara. Dintre cei trei, numai Traian Basescu este privit ca fiind mai degraba potrivit decat nepotrivit pentru rolul de presedinte, scrie Romania libera.

In "Spre nicaieri", Robert Turcescu afirma "coalitia PDL-PSD a murit, cadavrul mutantului politic zace descompus pe masa de sedinte din Palatul Victoria, dar nimeni nu are curajul sa deschida fereastra si sa strige amaritilor din piata ca s-a mai dus dracului o speranta. Consilieri sofisticati – dintre cei care sint in stare sa opereze cu ecuatii electorale chiar si la explozia unei bombe atomice – ii sfatuiesc pe alde Boc si Geoana sa bage nasul la subsuoara si sa suporte duhoarea coabitarii guvernamentale, pentru ca, din calcule, rezulta puncte in minus pentru partidul care va decide sa puna cruce acestui compromis politic". Integral in Cotidianul.

Cristian Ghinea, in "Un alt fel de insurectie antifascista si antiimperialista", noteaza ca "deja ne-am obisnuit ca o data la cateva luni rapoartele Comisiei Europene referitoare la justitia noastra sa intre in masina de tocat adevaruri a politicii de la Bucuresti. Cum am scris o lucrare academica despre rapoartele Comisiei pe Romania, din 1998 incoace, remarc inca o data tonul sec si limitat la fapte din aceste documente, care, citite in serie si urmarind logica lor interna, au consistenta unui roman politist, unde baietii rai nu se dezmint. Rapoartele Comisiei au plecat acum zece ani de la cerinte foarte generale, ajungand in timp la cereri ceva mai specifice, in functie de incapatanarile interne". Integral in Romania libera.